Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Óvodás korban hiperaktívnak...

Óvodás korban hiperaktívnak diagnosztizált gyerekek mennyire lesznek kezelhetőbbek később (10-18 évesen)?

Figyelt kérdés

Sosem lehet velük könnyebben boldogulni?

Azzal vígasztalom magam,hogy később talán jobb lesz,most 6 éves a fiatalember.

2011. nov. 12. 20:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves gyógyszerellenző. Megértem az aggályaidat, de te meg azt értsd meg, hogy vannak olyan kórképek, amire a gyógyszer használ egyedül. Vagy talán egy bakteriális fertőzésre sem veszed be az antibiotikumot? Vagy a rákosnak se adjuk a kemoterápiát?

Az idegrendszer ugyanúgy meg tud betegedni, és a hiperaktivitás (a valódi és ebben igazad van, hogy nem 10 perc alatt lehet megállapítani, hanem több alkalom kell hozzá) egy idegrendszeri eltérés, nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy nem lelki eredetű probléma!!!

Vannak esetei, amikor valóban elég rá a mozgásterápia, vagy az ayres terápia (egyensúly rendszert ingerli), de vannak olyan súlyos esetek, ahol egyszerűen nincsen más megoldás, muszáj rá a gyógyszer. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy a gyermeket annyi de annyi kudarc, visszautasítás, szociális sérelem, tanulási nehézség érné, hogy ezek miatt másodlagosan súlyosan károsodik a személyisége. Lehet itt jönni a szcientológiával, emberi jogokkal stb., én még nem találkoztam szcientológussal, aki egy hiperaktív gyereket meggyógyított volna, de állok elébe, szívesen várom a valid!!! kísérleti eredményeket.

Tehát a hiperaktivitás mértéke, súlyossága dönti el a kezelést is. És a kockázat, haszon mérlegelése. Az a baj, aki ennyire ellenzi a kezelést, sokszor fogalma sincsen arról, milyen következménye lehet ennek a későbbi életkorban a gyermek szempontjából.

2011. nov. 15. 12:06
 12/12 A kérdező kommentje:
Én is idáig azt gondoltam,hogy majd a sok fejlesztés TSMT torna elég lesz...de nagyon durva a helyzet már,ha a gyógyszer segítshet akkor már abban is benne vagyok.
2011. nov. 15. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!