Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Indulatkezelési problémákkal...

Indulatkezelési problémákkal mit kezdjünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy 5 éves kisfiam és egyre inkább úgy érzem kezd kicsúszni a kezemből az irányítása.

Nem feltétlenül érzem magam jó anyának miatta.

A legnagyobb probléma, hogy fokozatosan azt vettem észre, hogy minden olyan tulajdonságot, amellyel nem tudok mit kezdeni, tőlem örökölte.... :(

Alapjában véve egy aranyos, okos, tündéri kisfiú lenne, de borzasztóan hangulatember és képtelen kezelni az indulatait.

Csökönyös, ha megmakacsolja magát egyszerűen semmi de semmi nem hat.

Sajnos én is ilyen vagyok és nagyon félek, mert ha édesanyám velem nem tudott mit kezdeni (28 éves vagyok, édesanyám már nem él) akkor én mit tehetek.Ha saját magam felismerem a hibáimat (amelyen jelen vannak a fiamban is) és nem tudom magamon sem előidézni a változást akkor vajon őt hogy neveljem.

Bármennyit gondolkozok rajta még arra sem jöttem rá, én hogyan kezeljem az indulataimat.

Szörnyű érzés beismerni is és biztos sok bántást kapok itt is ezért majd, de igazából ha csak egy pici segítséget, ötletet, tanácsot kapok már megérte kiírni.

Járjak pszichológushoz?Arra nincs pénzem.

lyan szélsőséges vagyok és ellentmondásos, hogy az félelmetes.Eddig azt hittem a horoszkópom miatt (halak).Bár nem vagyok egy nagy horoszkópmániás, de amit rólam leír jellemzést az maximálisan igaz.A fiam skorpió, viszont kiköpött én vagyok miniben.

Elvagyok, de elég egy rossz szó, pillanat, h eldurranjon az agyam és olyankor vagy a földhöz vágok valamit vagy üvöltök vagy ütök.(Persze nem a gyereket.)

Mindketten kick-boxolunk, de igazából bár sok mindenben jót tesz ez a sport, ezeket a problémákat nem sikerült levetkőzni, pedig azt hittem anno mikor kezdtem, hogy talán ott majd levezetem a feszültséget és minden ok lesz.

Igazából rájöttem, h ennek inkább lelki okai lehetnek amire már képtelen vagyok egyedül megoldást találni.

Ha valakinek lenne javaslata, észrevétele, pozitív vagy negatív kritikája, nagyon megköszönném.

2011. nov. 5. 09:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

(bocs, előző vagyok, csak véletlenül elküldtem befejzetlenül a hozzászólást)

szóval tetszik a gyereknek, mert oldalra tartom a karom, és ha ő megsimítja, akkor úgy teszek, mintha „összeesnék”, bezáródnék, mint a mimóza levelei. Ettől mindkettőnknek jobb lesz.

Az én fiam amellett, hogy „hangulatember” (bár nagy a gyanúm, hogy minden gyerek az, elég, ha arra gondolunk, hogy az egyik percben imádják egymást a gyerekek, aztán „öri hari”), el is szokott keseredni, ha úgy érzi, nem úgy viselkedik, ahogy „kéne”. Egy 5 éves már elég nagy, tudja a szabályokat, hogy mi vele kapcsolatban az elvárás, és frusztrálhatja, ha nem sikerül úgy viselkednie. Ezért szerintem az is fontos, hogy tudatosítsd benne azt, hogy egyrészt nagyon szereted akkor is, ha néha „kiborul”, másrészt, hogy ne aggódjon, ahogy nő, egyre jobban fog neki menni az érzelmein való uralkodás – ez utóbbi lehet, hogy hülyén hangzik, de az a tapasztalatom, hogy jót tesz egy pozitív jövőkép a gyerekeknek is, nehogy elkönyvelje magát, mint „rosszul működő” gyereket.

Talán használhatóbb :) ötletem, hogy igen, menj a nevelési tanácsadóba, és lehetőleg kérj olyan pszichológust, akihez te is és a srác is tud járni. Nálunk nagyon kedvesek, azok a szülők, akikkel eddig beszéltem, mind nagyon dicsérték a nevtanosokat.

2011. nov. 7. 10:05
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem 2 és fél éves fiam van,de szinte ugyanez a helyzet...Nagyon hamar felkapom a vizet,az idegeim kivannak és egyre nehezebben tűröm,hogy nem hallgat rám a gyerek.Nálunk még az is nehezíti a dolgot,hogy apa türelmetlen a gyerekkel,nem szépen magyarázza meg neki a dolgokat,hanem érzik rajta,hogy kivan(munkahelyén sok minden jött össze,de hát nem a gyerek a hibás,ugye)...
2011. nov. 8. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!