Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért pisil be még mindig?

Miért pisil be még mindig?

Figyelt kérdés
Öt hónapja folyamatosan mondogatom, hogy szóljon, ha pisi lesz, kaki lesz, és megyünk a vécére. De nem szól. Bepisil, úgy marad. Kakil simán a bugyiba. Ha bemegy, akkor sem jelzi. Annyira mérges vagyok rá, óvodába sem járhat emiatt. Nagyon el vagyok keseredve, és annyira berágtam rá, hogy képtelen vagyok már vele játszani. Miért csinálja ezt?
2011. nov. 4. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyerek? Lehet, hogy még nem érett meg rá hogy szobatiszta legyen. Ez miatt ne haragudj rá, mert akkor félni és szorongani fog az egésztől, és még inkább nem akar szobatiszta lenni. Inkább próbáld meg ösztönözni valamivel, és ne arra várj hogy majd ő szól ha kell, hanem óránként vidd oda a bilihez vagy WC-hez és mondd neki hogy pisiljen. Ha nem pisil ne haragudj rá, csak engedd játszani, ha mégis pisil akkor nagyon dicsérd meg. Esetleg csinálhatnál olyat is, hogy ha sikerül neki a WC-b pisilni, akkor ragasszatok mindig valami szép színes matricát a csempére. Biztos örülne neki. De mondom, ne haragudj rá, inkább ösztönözd!
2011. nov. 4. 14:24
 2/6 A kérdező kommentje:
öt hónapja kezdtük, szóval már nyáron. Volt jutalom, kerti pucérkodás, minden, ami kivitelezhető. Óránként nem ültetem bilire, mert vécére jár, van kombinált ülőkénk. 3 éves 3 hónapos, most már igazán megérhetne. 2,5 hónapja időre pisil, nincs pelenkája, de magától nem szól, pedig mindig ezt mondogatom neki, hogy szóljon. Ha én nem pisiltetem, bepisil, ez a baj, és akkor sem szól.
2011. nov. 4. 14:29
 3/6 anonim válasza:
vagy kenyszerited hogy szoljon 1, 2 vagy Wolky Tolky-val hallod mikor sir vagy szol 3.....> figyeled minden oraban percben mit csinal! :)
2011. nov. 4. 23:34
 4/6 xStefix ***** válasza:

Azt kérdezted már tőle, hogy érzi-e, ha wc-znie kell? Ha egyszer pisis, kakis a bugyija és még rajta van, kérdezd meg, érzi-e, hogy valami nem oké. Amikor leveszitek a ruhát, mutasd meg neki a foltot és legyél szomorú / mérges (amelyik jobban hat rá), hogy ott a pisifolt és most ki kell mosni.

Valahogy rá kéne venni, hogy figyelje magát, mert akkor ezek szerint az a gond, hogy nem tűnik fel neki, nem az, hogy nem tud a wc-be végezni...

Egyébként az enyém is ennyi idősen lett szobatiszta, igaz, én nem próbáltam korábban. Pár hét alatt, könnyen megszokta, nem is volt utána sose baleset. Mondjuk ő 3,5 volt, amikor indult az ovi.

2011. nov. 6. 15:01
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, az a gond, hogy nem foglalkozik vele. ma pl. szólt, hogy kaka lesz, össze-vissza viselkedik, egyszer szól, máskor nem. próbáltam már mutatni a pisis bugyit, kérdeztem is, hová való a pisi-kaki, arra betanulta a választ, néha mondja, hogy a vécébe, néha nem. Lehet, nálunk is csak 3,5 évesen lesz eredmény.
2011. nov. 7. 12:07
 6/6 xStefix ***** válasza:
Hm.. én amondó vagyok, hogy azért próbálkozz vele szorgalmasan, de legyél türelmes és nyugodt. Elvégre előbb-utóbb biztosan szobatiszta lesz ő is....
2011. nov. 7. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!