Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, hogy 1 éves...

Antus kérdése:

Mit tegyek, hogy 1 éves lányom ne este 23:00-kor aludjon el?

Figyelt kérdés
1 év 2 hónapos lányom 1 hónapja 23:00 után alszik el. Ez nekünk nagyon fárasztó. Mit lehet tenni, hogy hamarabb elaludjon? Sokat van levegőn, sokat játszunk. Amióta ilyen későn alszik el, reggel 7-8 helyett 9:30-kor ébred és 12:30-14:00-ig alszik. Napi 1 alvás van a korábbi 2*1,5 óra alvás helyett. Nem hiszem, hogy normális, hogy délután 2-től fent van este 11-ig.
2011. szept. 23. 12:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

korán kelés...az nem 7-kor van, hanem 4:15-kor. :) 2 gyerekem van, pici szopizós és 3 éves, éjszaka 4-5 órát alszom megszakításokkal, és ezután kelek 4 után. mert a pici felébred, a nagy meg éberen alszik, így nem tud elaludni már ha felébresztették. igaz, mi elalszunk már 10-kor, gyerekek 8-kor.

szerintem neki (a babádnak) kevés még a napi 1 alvás, másfél évesen szoktak átszokni a babák a napi 1-re. de örülök a sikerednek, csak így tovább!

2011. szept. 26. 06:44
 12/22 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul alszanak a babáid! Láttam mostanában pár műsort, melyben valóban szörnyen alvó gyerekekről volt szó. Ahhoz képest én jó helyzetben vagyok. Csak a barátnőmnek a babája kezdetektől fogva úgy alszik, hogy leteszik 20:00-kor , puszi, jó éjt, és magára hagyják. Ő pedig elalszik magától. 1,5 éves. Jó Nekik, mindig erre gondolok, de valóban van az enyémnél rosszabb is, erre is gondolok sokszor.

És idegileg hogy bírod? Nagyon kimerült lehetsz! Mióta megy ez így? Már bocsi, hogy kérdezgetek. De érdekes más helyzetekről hallani, hogy ki hogy oldja meg a dolgokat.

2011. szept. 26. 12:04
 13/22 anonim ***** válasza:
Szia!Örülök hogy ujra jól alszik a babád,valószinű nem jött még el az 1 alvás ideje és túlpörgött estére:)Minden gyerek más neki még idő kell ehhez,hagy aludjon 2x.Majd ha délelőtt nem tud elaludni mert nem lesz álmos akkor kell átállni.Akkor is lehet egy kis nehézség az elalvásban majd.
2011. szept. 26. 13:51
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, most is mindig harcol az alvás ellen. Úgy kell rászólnom, hogy alvás van, ne hisztizzen, még játszani akar, pedig nagyon álmos. Egy kis harc és sírás után, ringatva elalszik. Remélem még egy darabig maradunk a napi 2 alvásnál.
2011. szept. 26. 23:10
 15/22 anonim ***** válasza:

06.44 vagyok

hát nehéz. Fáradt vagyok, szedek vitamint :) az a szerencsém, hogy a pici magától alszik el, se ringatni, se semmit nem kell, ha viszont ő is zűrös baba lenne, hát...nem tudom. Az a baj, hogy az apjuk 4-kor indul melóba, így ha felébred akkor valamelyik, nem tudjuk megosztani hogy minden gyereket valaki visszaaltasson :) így egy ideig rohangálok a 2 ágy között, hátha a pici szopi nélkül is elvan egy kicsit, a nagy mellé meg odafekszem a szivacsra és TALÁN nem kell felkelni fél 5-kor, hanem csak negyed 6-kor...

2011. szept. 27. 11:41
 16/22 A kérdező kommentje:
Óh, Te szegény. Én nem lennék olyan erős, mint Te. Én ezzel az egy babával is sokszor kiakadok, pedig mi lenne, ha ikreim lennének...úgy csodálom az olyan anyukákat, mint Te. Főleg, hogy az altatást egyedül kell megoldanod. Nagy türelem kell hozzá. Én sokszor olyan ideges vagyok, amikor csak szenved, álmos, de nem akar aludni. Kiborulok, pedig tudom, hogy ezt a baba is érzi, de mindig arra gondolok, hogy ha most nem tudom elaltatni, akkor csúszik az alvása, és az esti alvás is eltolódik. Tudom, hogy túlparázom, és Neked sokkal nehezebb, de ilyenkor erre nem tudok gondolni.És amit írtál, az mindennapos? Mióta megy ez így?
2011. szept. 27. 12:09
 17/22 anonim ***** válasza:
ez teljesen mindennapos, sose volt jobb, csak mikor még terhes voltam a picivel, mert akkor ugye nem kellett éjszakázni. Igazából biztos bírnád ám, az ember megbékél a helyzetével, mert nem lehet mit tenni. Mi ilyen rosszulalvós gyerekeket tudtunk csinálni a párommal, evvan :) de köszi a kedves szavakat, azért jólesik ilyesmit olvasni :)
2011. szept. 27. 12:17
 18/22 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem szabadna ilyet írnom, de ez riaszt el a 2. gyerektől. Nem bírnék egyszerre kettővel foglalkozni. Biztos túlélném persze, de tuti felgyorsulna az öregedése folyamatom. Az meg a gyereknek sem jó, ha ideges anya foglalkozik vele. Így inkább megállunk egynél.

És a nagyobbik mennyit alszik napközben? Legalább egyszerre alszanak, és Te tudsz akkor pihenni? Vagy akkor csinálod a házimunkát? Pici mennyi idős? Nem volt hasfájós?

2011. szept. 27. 15:40
 19/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ismét én vagyok. Volt 1-2 nap, amikor reggel 8:00- kor kelt, és este 20:00-21:00 között elaludt. Örültem nagyon, de most már pár napja azt játsza, hogy felkel reggel 8:00-kor, mert már megszokta, de ugyanúgy fent van este 22:00-23:00-ig. Jól jártam. Korábban kelünk, és ugyanakkor fekszünk. Reménytelen. Feladom.
2011. okt. 1. 11:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Csökkentsd a napközbeni alvását, mert úgy tűnik, abból pótolja, ami a reggeli szakaszban kimarad. Be fog állni, csak légy kitartó!
2011. okt. 2. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!