Elfordulhat e hogy középfülgyulladás esetén károsodhat e a gyereke hallása?
Egy középfülgyulladástól, ami rendesen lett kezelveszinte biztos,hogy baja a hallásának.
Sorozatos, különösen krónikus gyulladás vezethet vezetéses típusú halláscsökkenéshez, de ez sem siketség, csak a nagyothallásnak egy olyan fajtája, ami műtéttel vagy hallókészülékkel jól korrigálható.
Egyszeri gyulladástól nem hiszem, hogy baj lenne, de ha többször előfordul, akkor sajnos megvan rá az esély.
A férjemnek is volt többször középfülgyulladása, amikor pici volt, de csak az oviban derült ki, hogy baj van, és máig hallókészüléket visel mindkét fülében. Neki egyáltalán nem műthető, nem tudom, hogy vannak-e kivételek.
Ha kétségeid vannak, akkor inkább vidd el audiológiára a babát, és ott szakember vizsgálja meg, hogy van-e valami probléma.
szia,
nálunk sajnos a folyamatos középfül gyulladásnak meg lett az eredménye... idén márciusban kivették az orr manduláját a kisfiunknak. évi 3-4 gyulladás után kerültünk fül-orr-gégészhez, ahol kétoldali hallásvesztést diagnosztizáltak és a hallás görbéje egyenes volt. műtét következett, ami óta végre megszűntek ezek a füles problémáink!! szóval a miénk szélsőséges eset, csak gondoltam leírom a mi esetünket is.
Ági
Meg nagyobbodott orrmandula miatt lehet folyamatos savós középfül gyulladás. Kisfiamnak 1 évig majdnem állandóan ez volt, amikor is megelégeltem és kivetettem az orrmanduláját.
Sokan oda vannak, hogy milyen fontos szerv az orrmandula!
Főleg, ha a folyamatos duzzanat miatt nem működik és még kárt is okoz!
Mi megúsztuk a hallás károsodást, de arra felhívták a figyelmemet a hallásvizsgálaton, hogy a savó nagyon csúnyán tönkre teszi a hallócsontot!
Még annyit, hogy a beszédfejlődésnek sem tesz jót, mert ilyenkor olyan, mint a víz alatti hallgatózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!