Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Alvás hiányától kialakulhat...

Alvás hiányától kialakulhat megkésett fejlődés kisgyereknél?

Figyelt kérdés
A szakértői bizottság kiadta a fiunkra a megkésett fejlődés diagnózist, de arra a kérdésre, hogy mitől lehet, nem tudtak válaszolni. Arra gondoltunk, hogy a kisgyereknek nagyon fontos az alvás, hiszen ilyenkor fejlődik pl. az idegrendszer. A fiunk nagyon rossz alvó volt mindig, még éjjel se volt hajlandó sokszor aludni.
2011. szept. 17. 18:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én biztos nem vinném pszihiátriára rögtön.Először a gyerek orvostól kérnék tanácsot,sajnos a magyar eügyben rögtön a gyógyszerekhez nyúlnak és sokan meg meg is engedik,hogy gyógyszerezzék őket,a pszihiáter meg csak arról szól-esetleg pszihológus--az már nem ugyan az..!
2012. jan. 12. 14:53
 12/12 anonim ***** válasza:
és még valami,utolsó vagyok,én írtam az első oldalon a hosszú kommentet...anno..nálunk pl a szobák között elégnagy hőingadozás van,.ez is okozhatja,hogy éjjelre lehűl a szoba hőmérséklete ezáltal az ágyé és minden másé is,tehát figyeld meg nem fázik e esetleg..vagy nekünk segített az utazó ágy..nyilván ez kb 2-2.5éves korig megy,mert utána kinövik,de nekünk a nagyfiú szemmel láthatóan élvezte a benne alvást,biztonság érzetet adott neki,de ő pl a nagy kiságyát is utálta,nem érezte jól magát a nagy térben,szóval ezeket is vedd figyelembe..vagy pl a pelusa nincs e nagyon elázva és kihűlve..furi ,de ezek is zavarhatják..és ha egy párszor felkel miatta okozhat utána már egy stressz helyzetet ami miatt rendszerré válik-ez a gond..és igen sajnos kialakulhat vissza maradottság,de sztem ennek nagyobb okai is lehetnek,esetleg születésekor nem volt e olyan helyzet ami ezt okozta..én most pont ezzel kapcsolatban tanulok,de mivel még én is csak tanulom ezt a fajta lélek gyógyászatot így még nem vállalok eseteket..egy kis idővel később már fogok tudni segíteni nektek is,de remélem addig megoldódik a gondotok..
2012. jan. 12. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!