Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktassam le a pofozás...

Hogyan szoktassam le a pofozásról?

Figyelt kérdés
Még csak egy 1éves de nem szeretném ha ezt természetesnek venné,hogy megpofozza a másik embert ill. minket, próbáltam szép szóval is de semmi,kicsit eréjesebben de akkor meg elkezd mosolyogni....Voltatok már hasonló helyzetben?Tudom,hogy még "kicsi"de valahogy mégis szeretném megértetni vele,hogy ez nem jó dolog....
2009. ápr. 20. 09:43
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
21:42 azt hiszem ez működik!!!!!!!!!!!!!köszi!
2009. máj. 13. 10:32
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát,én nem vagyok híve az add vissza ötletnek,mert amit tőlünk lát a gyerek,azt fogja csinálni.Következetesnek kell lenni,mindig,mindnekinek!Sokan azt gondolják,következetesek,mert sose egedik meg azt a bizonyos dolgot,de apuka,nagyi stb megengedi,.Ez nem következetesség.Egyébként,én sose ütök a kezére,és nem ütöm a kutyát se,eleve nem lát ilyet hogy valamit is megütök.Ha simiz,megdícsérem,és hidd el simiz.Lehet hoyg ösztönös dolog?nem hinném.Mert neki nem volt pofozkodós kedve sose.Nézz körül,hol láthatta?Valahol látta!a szomszédban,az utcán,netán otthon?sokan nem veszik észre ha csak viccből odacsapnak apának mondjuk,azt a gyerkőc megjegyzi.egy ártatlan kis vicces legyintés mit kihozhat egy gyerekből.vagy ráütsz a kis kezére ha valamihez odanyúl amit nem szabad?próbálj rájönni,és ha sikerül,ne csináljatok ti se olyat.Persze sok dolgra kellett mondnaom hogy nem szabad,hozzá megráztam a fejemet is,hiszen ő is rázza ha valami nem(pl nem kér enni többet),és mosoly letöröl anya arcáról,mert a mosoly is bíztatás.Vagy eltereltem a figyelmét.Nekem a nagy szerencsém,hogy a nagyszülők messzi laknak,és ha találkozunk is,MEGKÉRDEZIK mit szoktam,hogy szoktam.Nem engednek meg bármit,nem nevelik másképp.A férjem dettó.Ebből látom hogy a következetesség bizony fontos,és hatásos!Találj ki valami büntetést,ha megüt.pl hagyd ott.mondd neki hogy ezt nem szabad,rossz voltál,fordíts hátat neki.ha újra megüt,menj el tőle.ha hisztizik,földhöz veri magát,hagyd,vagy vidd be a szobába.ne zárd rá az ajtót,csak legyen egyedül,de ki tudjon jönni.Ha megnyugodott akkor DÍCSÉRD MEG amiért lehiggadt.Nálam ez bevált.MInidg megdícsérem ha jót csinált,ha csak kérem hogy a labdát hozza oda,és megteszi akkor is.Ha kérek valamit és teljesíti megdícsérem hogy nagyon ügyes vagy.Érzi a hangsúlyt is a jó és rossz között.Ha rosszat csinál,ne könyörögj neki,nekiáll hisztizni,úgyse figyel.ne próbáld túlikabálni,felesleges.csak felidegesíted magad.légy szigorú.14 hós kisfiú anyukája.Kitartás!!
2009. máj. 17. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!