Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktassam le a pofozás...

Hogyan szoktassam le a pofozásról?

Figyelt kérdés
Még csak egy 1éves de nem szeretném ha ezt természetesnek venné,hogy megpofozza a másik embert ill. minket, próbáltam szép szóval is de semmi,kicsit eréjesebben de akkor meg elkezd mosolyogni....Voltatok már hasonló helyzetben?Tudom,hogy még "kicsi"de valahogy mégis szeretném megértetni vele,hogy ez nem jó dolog....
2009. ápr. 20. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik, jó játéknak veszi, tetszik neki, ahogy reagálsz. Ha megüt és mondjuk az öledben van, tedd le és mondd el neki, hogy ezt nem szabad, mert fájt neked.
2009. ápr. 20. 09:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor pofozkodik,fogd meg a kezét és mond neki,hogy nem szabad.Ne hogy azt hidd nem érti miről beszélsz neki.Nagyon is jól tudják a gyerekek mi az amit tiltasz nekik,csak feszegetik a határokat meddig mehetnek.Le lehet szépen szoktatni erről,türelem kérdése.Nekem a 3-ik 10 hós,és Ő is most kezd pofozkodni.Vannak felnőttek akik ezt viccesnek találják,mint ahogy azt is ha egy kisgyerek csúnyán beszél.Szerintem nem az egyáltalán.A lényeg,hogy amit nem engedtek neki azt senki ne engedje,mert akkor összezavarják a gyereket,hogy mit szabad és mit nem.Én a következetesség híve vagyok,és nagyjából meg is van az eredménye.
2009. ápr. 20. 09:53
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor továbra is türelmessen próbálkozok vele,én is szeretnék következetes lenni....köszi,hogy válaszoltatok!!!
2009. ápr. 20. 09:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8 hónaposan kezdett el pofozkodni, mára már nagyjából leszokott róla, néha azért még bepróbálkozik. azt csináltam már az első ilyennél, hogy mikor ütött volna megfogtam határozottan a kezét és mondtam, hogy ezt nem szabad. Kb 100X is eljátszotta. Most 10 hónapos és engem már nem üt meg, de az apját előszeretettel, mert ő meg rákiabál amitől még jobban csinálja. Okosak ám ezek a babák ők is csak a szép szóból értenek:)
2009. ápr. 20. 10:56
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
NAGYON EGYSZERŰ!! amikor pofont ad, csípd meg. ugy hogy fájjon neki. baja nem lesz tőle, de elhiheted, egy két csipés után abba fogja hagyni.
2009. ápr. 21. 21:12
 6/12 anonim ***** válasza:
19%
szolj hogy bevált-e kiváncsi vagyok.
2009. ápr. 21. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
53%
Nem okés fájdalommal tanítani a gyereket. Egy kutyánál természetes, hogy ha rádmorog mert félti a kaját tőled, akkor nyakonvered és elveszed tőle de az embereknél nem jó ötlet ezt csinálni, hacsak nem elmebeteg a gyerek.
2009. ápr. 22. 22:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején,mikor kicsik voltam a gyerekeim,édesanyám azt tanácsolta,ha megüt,fogjam meg a kis kezét,és simogassam vele az arcom. (Általában arcon ütöttek,mikor az ölemben voltak)Egész pici koruktól ezt alkalmaztam,az első ütés után rögtön simogattam a kezükkel. Nekünk bevált,később már automatikusan simogattak,ha ölbe vettem. Később se lett verekedős egyik sem.
2009. ápr. 23. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

21,42-nek.

Ez nagyon okos ötlet,végül is a jó példa a legfontosabb a gyereknek.

2009. ápr. 23. 22:15
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
Ha megüt szólj rá erélyesen kétszer és mondd meg neki hogy harmadszorra megcsapod a kezét! ha tovább csinálja igenis verj rá a kezére.. Egy éves gyerek igenis okos meg fogja tanulni, hogy nem szabad! Ha a hajad húzza akkor pedig húzd vissza, hogy érezze igenis neked is fáj amit csinál! ha nem fegyelmezed a gyereked a fejedre nő! Saját érdeked is, hogy tiszteljen a gyerek. Bár ez is gyerekfüggő, mert van amelyik elsőre megérti, hogy nem szabad!
2009. máj. 7. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!