Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Harmadikos lányom nem akar...

TKI Ibolya kérdése:

Harmadikos lányom nem akar tanulni, vannak ötleteitek hogyan vegyem rám?

Figyelt kérdés
Kezdődik a suli és gyakorolni kellene az olvasást mert nagyon rosszul megy. Már egy hónapja küzdünk de én már feladtam.Ha leülünk olvasni hirtelen minden baja lest,nem figyel oda és a végén mindig sírásba torkollik az egész mert értsem meg ez neki nem megy.Nem érti,hogy gyakorlás nélkül nem is fog soha menni a dolog!
2011. aug. 31. 13:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Balázs Ágnes: Lufi és szamóca ( aranyos könyvsorozat tetszeni fog neki)
2011. szept. 1. 13:58
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kifogom az összes könyvet próbálni.
2011. szept. 1. 18:51
 13/19 anonim ***** válasza:

Én a képregénylet is ajánlom.

a fiam rengeteg olvas, a könyvek mellett és szereti is őket

2011. szept. 2. 14:41
 14/19 anonim válasza:
89%
Hát mi az amit minden gyerek szeret?!Az ajándékokat!Mondd meg neki,ha normálisan megcsinálja a feladatot kap valami ajándékot.Nem kell rögötn az 5 ezer forintos nyalókát megvenni neki.Egy gumicukor megteszi :) Mivel ezt nem lehet minden alkalommal megtenni,nekünk anyu mindig ezt csinálta:Volt egy tábla,ahol lehetett piros pontokat gyűjteni,mondjuk arra kaptunk egyet ha megettük a kaját,természetesen te arra arra adj neki egyet,ha normálisan tanul,elolvas szépen hangsúlyozva egy verset stb.A lényeg ha összegyűlik tíz piros pont veszel neki valami ajándékot,ha a költségvetésbe belefér elmentek a játékboltba,és megmondod neki,hog választhat akármit(mondjuk ezt inkább 50 piros pont után).Hidd el beválik :) Pirosspont helyett,lehetne matricákkal is csinálni :)
2011. szept. 3. 01:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy nem a kislányod jószándékával van probléma. Azért utál olvasni, és tanulni, mert valami miatt(!!) nem tudta megtanulni az olvasást úgy, hogy az örömöt, segítséget jelentsen számára. Nem igazán értem, hogy juthatott el egyáltalán úgy a 3. osztályig, hogy ez most vált ilyen akut problémává?

Erre már elsőben fel kellett volna figyelnie a tanítójának, és megfelelő szakemberhez kellett volna irányítania titeket. Biztosan nem hatott rá jól a kistesó születése, és betegsége miatti távolléted, de kétlem, hogy ez az olvasási zavarának az oka.

2011. szept. 3. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom is harmadikos most és borzalmasan szenvedünk az iskola miatt. Sem az olvasás , sem az írás, sem a számolás nem megy neki. Már mindent elkövettem, hogy segítsek neki de nem megy és már elfáradtam, nincs már ötletem mi legyen. A gáz az hogy az iskolában nem mondanak semmit, sőt azt mondják nincs baj a gyerekkel. Nincs baj? Ha ti azt tudnátok? Miért csinálják ezt nem tudom. Én tudom hogy nagy gondok vannak a kislánynál, sajnos.
2011. szept. 5. 15:56
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok....Ja és ő érti meg hogy ha nem gyakorlunk , nem is fogja tudni soha. A nyári szünetben is minden héten gyakoroltunk, különben már semmire nem emlékezne. Én is el vagyok keseredve , megértem a kedves kérdezőt.
2011. szept. 5. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:
.
2011. szept. 13. 09:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm. Azóta már voltunk nevelési tanácsadóban és kiderültek a probléma okai.Most majd mozgásterapeutához,fejlesztő pedagógushoz kell hordani a lányom.
2011. nov. 25. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!