Lehet ilyet tenni? Lemondhat a gyerekét egyedül nevelő anya a 17 éves fiáról?
Egyik ismerősöm fia, 17 éves. Lop, nem jár iskolába, nem túl jó társaságba keveredett. Elváltak, és anyja neveli, de nem bír hatni rá, csak a bírságok jönnek mindenhonnan: iskola, MÁV, stb. Mivel kiskorú, így ő nem büntethető, nem érzi a súlyát a dolgoknak.
Lehet olyat tenni, hogy a bíróságon lemond róla, és nevelő intézetbe viszik? Gyermekvédelem alatt áll, de a törvények a gyereket "támogatják", hogy elrontsa az életét. Talán ha lemondana róla, ott hatással lennének rá. Létezik ilyen törvény? Apjának nem kell, ő nem fogadná be.
Kedves Utolsó!
Kérlek, olvasd el azt a cikket, mert bizony 18 éves koráig köteles koptatni az iskolapadot. Bizonyos hiányzásszám fölött nem megvonják a családit, hanem kinevezett emberkének számlával kell igazolni, hogy a gyerekre lett fordítva az összeg. Még nagyobb hiányzás esetén pedig pénzbírságot kap a szülő, mert őt vonják felelőssége, hogy nem biztosítja a gyereknek a tanulás lehetőségét. Tehát a törvény védi a lógós diákot. Ezt a szülő vagy kifizeti, vagy levonják a fizetéséből, vagy ledolgozza, rosszabb esetben leüli.
Értem a problémát. De az intézet/jabvító nem lehet megoldás. Ott sajnos csak még több rosszat tanulna és még jobban elvadulna. Gondolj bele kik is vannak ott? Nagyon sok gyilkosság és más erőszakos bűncselekményt elkövetett fiatal.
Ez a fiú CSAK lopott és lóg a suliból. Ha belegondolok ezt én is megtettem tizenévesen, mint ahogy a kamaszok zöme megtette. Max én és mi többiek megálltunk egy ponton és úgy csináltuk, hogy ne legyen belőle nagyobb baj.
Neki egy erős férfiminta kellene, akitől megkapná az atyai pofonjait! Van a családban nagybácsi, nagypapa???
nem tanköteles. te magad linkelted be, ez a törvény azokra vonatkozik akik még az általános iskolát
"Ha a 97/98-as tanévben, akkor azon tanév végéig számít tankötelesnek, amikor betölti a 16. életévét. Vagyis ideális esetben azok, akik most a középiskolák 10.-11. évfolyamát tapossák"
nem kell fenyegetőzni, hogy 1 év múlva lelép, leléphet most is, nosza...
sajnálom az anyát, nehéz lehetett de azért csak az ő hibája is, meg kell nevelni a gyereket ha egyedülálló valaki, ha nem. sajnos most már lehet késő lenne bármihez nyúlni is, de nevelőintézetbe adni elég aljas dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!