Ha Asperger-szindrómás gyerek van a családban, viszont már nem kiskorú, akkor jár utána valami támogatás, vagy ha nagykorú, akkor ezt már neki kell intézni, és neki jár?
Figyelt kérdés
Mert tudom, hogy van fogyatékossági támogatás, és arra jogosult, aki autista. De akinek Aspergere van, az is?2011. aug. 2. 12:03
11/12 anonim válasza:
SNI-nek van minősítve. A szülő kap támogatást. Hisz az iskolában is -bizonyos órákon- Gyógypedagógus foglalkozik vele. Az, hogy felnőttként támogatják-e azt nem tudom.Legalább is az ismerősöm gyerekénél.
12/12 anonim válasza:
Felnőttként a fogyatékosok adókedvezménye jár, a törvényben szerepel az Asperger szindróma, mint jogosító diagnózis.
Fogyatékosok támogatása viszont nem jár, mivel (megint csak a törvény szerint) csak az önállóságban, önmagáról gondoskodásban súlyosan gátolt autisták jogosultak rá.
(Most egyiket sem keresem meg, korábban olvastam őket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!