Miért lesz egyre több öngyilkosság a fiatalok körében? 14F
Ez jó kérdés.
Magyarországon Talán azért mert egy átlagos gyerek semmit se kap meg amit akar vagy túlságosan elvan kényeztetve.
amikor én öngyilkos akartam lenni az azért volt mert nehezen bírtam ki hogy én 13 éves kóromtól éjjel-nappal dolgoznom kellet havi 40 000 FT-ért hogy vegyek magamnak bármit és a legtöbb elkényeztetett 12-15 éves semmit se csináltak de többet kaptak mint én.
A hit, remény, szeretet valóban sokat számít.
A tiltás önmagában szerintem nem jó megoldás a nevelésben, én a meggyőzésben hiszek.
Többféle öngyilkossági kísérlet is létezik. Az egyik a figyelemfelhívás, amikor csak több figyelmet szeretnének kapni, jelzik, hogy probléma van. (Ez általában a veszélytelenebb, de látványosabb kísérletek)
A másik a zsarolásos (pl. épület tetejére mászás, ott álldogálni addig, amíg észre nem veszik őt)
A harmadik a valódi öngyilkossági szándékkal történő kísérlet. (itt is van előre kitervelt és hirtelen felindulásból történő, stb.)
Van akinél az az egyik fő motiváció, hogy ezzel bosszuljon meg valamit (lelkiismeret-furdalást keltsen a másikban)
Az is sokat elárul, hogy valaki, mivel, mikor, hol, és hogyan teszi. Ez szerintem ugyanolyan mint a kriminálpszichológia: sokat elárul az elkövetőről.
Hogy arra is utaljak, aki szerint nem az öngyilkos az elkövető, hanem MINDIG valaki más, nos ezt nehéz (szinte lehetetlen) lenne bizonyítani. Vannak esetek, amikor igen de vannak amikor nem. Nem a szomszédon múlik az, hogy én hogyan tűröm a stresszt, de ha ő egy alkalommal hangosan hallgatja a zenét, és ezzel engem az "öngyilkosságba kergetne" (pl. utolsó csepp a pohárban), nem gondolnám, hogy börtönt érdemelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!