Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért lesz egyre több öngyilko...

Miért lesz egyre több öngyilkosság a fiatalok körében? 14F

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 09:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mi szülők nagyban tehetünk a dologról. A szomszéd kislány soha nem hallotta a szüleitől a "nem" szót. 12-13 éves lehetett, amikor bulizni akart menni szülők nélkül. Ekkor hangzott el először, hogy nem. Nem tudta feldolgozni. Öngyilkos lett. Sikerült megmenteni. Akkor jöttek ugye a kötelező pszichológusi meg egyéb kezelések. ott mondták el a szülőknek, hogy a neveléshez nagyon sok minden hozzá tartozik. Többek között az is, hogy a gyerek megértsen dolgokat. Beszélgessenek vele. Értessék meg, hogy mi miért van.
2011. júl. 21. 09:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért egy kicsit durva . hogy nem engedik el valahova és akkor öngyilkos lesz . Majd elmegy 4 év múlva ...
2011. júl. 21. 09:48
 3/13 anonim ***** válasza:
24%
Első vagyok! Te fiatalabb vagy neked kell tudnod, hogy a mai tizenévesek körében nem sikk-e az öngyilkosság megkísérlése. Ez is benne lehet a dologban. A társaság már elvárja, mint nálunk annak idején a cigit. :) 30/N
2011. júl. 21. 09:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor kamasz voltam (ami nem volt régen, mert most vagyok 23), a vagdosás volt a divat; nem tagadom 2x én is megvágtam magam, nem nagyon, de ez persze nem mentség.

A legnagyobb probléma az, hogy a szülők nem nevelnek, a világ az iskola túl nagy nyomást helyez rájuk, illetve a barátokhoz beilleszkedés, a kiközösítés és a szerelmi csalódás az ami okozza az öngyilkosságokat.

2011. júl. 21. 11:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem azért határozottan az a gyanúm, hogy sok öngyilkosságnak nyilvánított eset valójában "közönséges" gyilkosság valaki más által. A rendőrség rosszul következtet, és úgy zárja le a nyomozást, hogy öngyilkosság történt, holott nem az volt a halál oka.

Mindazonáltal valóban sok kamasz követ el öngyilkosságot, aminek szerintem gyakran a rossz családi körülmények, vagy a szüleitől való (azaz a büntetéstől )túlzott félelem a kiváltó okai.

2011. júl. 21. 15:01
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . Szerelmi csalódás nálam is van de hát majd lesz valaki más :D
2011. júl. 21. 19:22
 7/13 anonim válasza:
A gyerek-öngyilkosság egyértelműen szülői hiba... Írták itt előttem, hogy a világ túl nagy nyomást helyez rájuk. Milyen nagy nyomást? Tanulnia kell meg pihennie a fiatalnak, ennyi a dolga. Egyértelműen a szülő a felelős, nekem is voltak szarabb időszakaim, amikor kiközösítettek az iskolában 13 évesen, épp szerelmi élmény miatt is lehettem volna öngyilkos, de én megtanultam legfőképp a szüleimtől, hogy "az élet olyan ajándék, amit még ha megunsz is, akkor sem szabad eldobni, egyszer még jól jöhet..."
2011. júl. 23. 10:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit még senki sem írt az szerintem a hit, remény, szeretet hiánya, melyek szorosan összekapcsolódnak. Egy hívő ember / gyerek nem valószínű, hogy az öngyilkosságban keresné a problémái megoldását.

Sajnos a mai emberek nagy része nem tisztel senkit, se Istent, se embert, sem pedig az életet.

Romlott világban élünk ami nagyon megterhel minket lelkileg, a gyerekeket meg méginkább ezért szüksége van mindenkinek valamire/valakire, amibe/akibe belekapaszkodhat amikor úgy érzi összecsapnak a hullámok a feje fölött, ami reményt, erőt ad a folytatáshoz.

2011. júl. 24. 02:01
 9/13 Candycukor válasza:
100%
Szerintem azért mert a szülők nem figyelnek oda a 10évesekre, mert ők annyival elintéznek mindent hogy biztos csak egy újabb kamasz cucca van...és nem beszélgetnek el velük, nem hallgatják meg pont azok az emberek akiknek a legtöbb támogatást kéne adniuk az élethez.
2011. júl. 24. 21:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik ok mindenképpen az agyonkényeztetés, ahogy az első válaszoló megírta. Az állóképességhez a gondok valahogy úgy kellenek, mint a baktériumok az immunitáshoz: nem jó dolgok, de kellenek a kialakuláshoz, hogy természetesebb legyen és könnyebben át bírjunk képni a gondon.

Másik a szigorú nevelés... Itt azt értem, hogy a szülők olyan dolgokat sem engednek meg neki, amit korából adódóan megtehet és nem is káros. De olyanról is gyakran lehet hallani, hogy valaki 13 évesen azon akad ki, mert még nem bulizhat, nem hordhat miniszoknyát... Utóbbit meg lehet oldani egy beszélgetéssel, hogy majd később lesz itt az ideje, meg nem jó, meg veszélyes, stb. Persze akkor válik be, ha jó a viszony a szülő és gyerek közt. A szigorúság általában vagy lázadásban végződik, vagy depresszióval...

Az is ok, ha a szülőt nem érdekli a gyerek. Vagy csak akkor szól a gyerekhez, ha ő keresi, nem veszi észre rajta, ha baja van... Ekkor a szeretet hiányzik, pont azoktól, akiktől legjobban elvárná.

Lehetnek még okok a traumák, például ha valakinek meghal egy barátja, utána akar menni. Vagy lehet mások befolyása, például osztálytársak cikizik, nincs barátja, vesztesnek és feleslegesnek érzi magát... Vagy lehet a média hatása, például ha azt sugallja, hogy csak a vékony lányok szépek, akkor egy kövér lány is gondolhatja, hogy minek él... Ezeknél az eseteknél az a legjobb, ha segít valaki átlendülni a helyzeten, és ráébreszti, hogy ez nem baj, van remény...

A hit is kétségkívül segít. Én ezt tapasztalom. ;)

2011. júl. 25. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!