Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire ártanék egy magatartá...

Mennyire ártanék egy magatartászavaros, hiperaktív gyanús 4,5 éves gyermeknek, ha egész napra -6-ig- beadnám óvodába, és heti kb 3-szor bébiszitternek kellene érte mennie?

Figyelt kérdés

Adódott egy munkalehetőség, de még nem mertem rá igent mondani. Fél 6-ig lenne a munkaidő, nagyon jó kis állás lenne, de sajnos nincs nagymama aki érte menne az oviba, apuka kamionsofőr, így vagy általában este ér haza. Így szükségem lenne külső segítségre.

Mennyire ártanék neki ezzel? először is az egész napos ovival? És egy idegen emberrel aki érte megy? Meg eleve mennyire lenne számára káros, hogy anya csak kicsit van a hétköznapokban?? Ő hatalmas figyelmet igényel, és folyamatos odafigyelést, ezért félek elmenni itthonról. De közben meg nagyon jó lenne megfogni ezt az állást, a pénz nagyon kellene. Hatalmas dilemnmában vagyok, ti mit csinálnátok?????

2011. júl. 19. 09:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

13.30-as

Fejlesztő pedagógus,gyógypedagógus,logopédus,sajnos nem minden oviban van.Ez kerülettől függ,és sok mástól.Itt nem arról van szó,hogy kimélni kell az óvonőket,dehogy kell,csak ezt hosszútávon egy óvonő sem bírja.Mégegyszer említem,ezen kívül még húsz gyerekre köteles figyelni,egy óvonő,és egy dajka.Ha ti otthon kimerültök,attól az egytől akkor miről is beszélünk??Számtalan posztban olvastam,hogy az anyukák idegei felmondták a szolgálatot,a család nem bírja tovább a megterhelést,ami ezzel jár,ott van még egy-két egészséges gyerek,akkor miről is beszélünk?Nehogy már a pedagógusok legyenek a hibásak,mert azért ez igazságtalan lenne.

2011. júl. 22. 12:41
 12/14 anonim ***** válasza:

"hosszútávon egy óvonő sem bírja"

Még így leírva sosem olvastam ezt,bár mindig is éreztették velem mint szülővel.

Akkor mi a megoldás?Nálunk benne foglaltatik az óvoda leírásában,hogy sajátos nevelési igényű gyerekek óvodai nevelése.

MIért vinném máshová,ha nincs is a közelben sehol speciális óvoda külön ilyen?Nem is olyan a kisfiam ,hogy súlyos probléma lenne vele a szakemberek szerint.

Manapság együtt képzelik el a szakemberek az elevenebb,hiperaktív gyanús gyereket az átlagossal,nekem is azt mondta a pszichológus,hogy eszem ágába ne jusson máshová vinni,mert a gyerekkel szúrok ki,bár ezek az óvónők mentesülnek a gyerekemtől,de msáhol is problémák leszenek,ugyanígy.MIért utaznánk messzire egy hasonló óvodába nap,mint nap,miért vezetnék több száz km-t ?

Bizony az óvónőknek kötelessége ezen gyerekek felügyelete,óvodai ellátása ,azt mondta a pszichológus és még azt is,hogy ne alázkodjak folyton nekik,felemelt fejjel képviseljem az érdekeinket.

Az én gyerekem nem agresszív,szerencsére ilyen probléma nincs vele,csak mozgékony.

2011. júl. 22. 13:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sok türelmet, kitartást, szerencsét kívánok minden nehéz helyzetben levő szülőknek, és a gyerek érdekében ne adjátok fel az óvónővel küzdött harcot, mert a gyerek sínyli meg!
2011. júl. 22. 13:19
 14/14 anonim ***** válasza:

"Számtalan posztban olvastam,hogy az anyukák idegei felmondták a szolgálatot,a család nem bírja tovább a megterhelést,ami ezzel jár,"

Az idegi terhelés jelentős részét teszi ki,hogy rendkívűli módon emészti magát a szülő azért,mert a gyereke nem tud megfelelni az óvónőknek,hogy éreztetik a szülővel,hogy az ő gyereke egy hatalmas teher,egy problémaforrás,miközben a szülőnek a szíve szakad belé,hogy a pozitív oldalából érdekes módon semmit sem vesznek észre,lehet,hogy mozgékony,de jószívű,segítőkész...

A másik probléma az,hogy mindenki úgy érzi akinek van egy-vagy több nem hiperaktív gyermeke,hogy ő jogosult tanácsokkal ellátni a hiperaktív gyermek szülőjét,holott fogalma sincs ezekről a gyerekekről,hogy nem direkt csinálják a nyugtalanságot,hogy ők is szenvednek attól,hogy nem fogadják el őket és a túl szigorú és állandó fegyelmezéstől később agresszívek lesznek,esetleg személyiségzavar,negatív önértékelés alalkul ki nálunk.

Nem vérszomjas gyilkosokról van szó,hanem az átlagostól elevenebb ,mozgékonyabb gyerekekről,akik közül később nagyon sokan később diplomás msikeres emeberk válnak.

2011. júl. 22. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!