Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 8 éves fiam rendszeresen...

A 8 éves fiam rendszeresen bepisil éjszakánként. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lefekvés előtt mindig elküldjük pisilni, ha tudjuk éjjel is kivisszük.Egyszerűen nem ébred fel, ha pisilni kell neki.Napközben is az utolsó utáni pillanatban megy el (vagyis rohan).Mit tehetnék?
2011. jún. 26. 11:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Próbáld meg felkelteni. Az én lányom is ennyi idős, nekünk is sokáig problémát jelentett.

Most már rászokott arra, hogy 11 körül kivezetem pisilni (félig alszik), aztán az egész éjszaka nyugodtan telik "pisiszempontból". Úgy csináltam, hogy mindig kicsit korábban keltettem pisilni (1/4 óra, indultuk kb fél 2-től). És már fél 7-kor talpon vagyunk, az az első dolog, hogy megy pisilni. javaslom egyébként a műanyag lepedőt (amit idősek alá szoktak teríteni).

Napközben szólj rá többször, hogy menjen el pisilni. Iskolában mi volt a helyzet?

2011. jún. 28. 14:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Van az a módszer, ami nekünk is segített, (iszonyat mélyen aludt a gyerek) óránként keltettem éjjel, kb. egy hétig, rajzoltunk szivet a csempére, hogy tuti ébren legyen és utána magától felkelt.
2011. jún. 29. 20:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk is hasonló a helyzet, igaz, 6 éves a srác. A napközbeni halogatás felől engem is megnyugtattak, hogy ez „normális”, éjszaka ébresztés kell (eh,néha persze lekéssük).

Érdekes, hogy én is bepisiltem kisiskolás koromig, meg is akartak műteni, mondván nem jó vmi záróizmom – anyám nem engedte, és magától elmúlt. Sógornőmék mindkét fiánál is sokáig ue. a probléma volt, jártak pszichológushoz is az egyikkel, a másikkal már nem, de annál is elmúlt egyszer csak.

Ezekkel tán nem mondtam sokat, de lehet, hogy vigasztal: nem vagy egyedül! :)

Ja, igen: én csak azóta nem parázom túl az ügyet, mióta a háziorvosunk azt mondta, azt gondolja, itt Magyarországon túl van lihegve az egész szobatisztaság-ágytisztaság téma, pl. azzal, hogy kötelező szobatisztának lenni egy 3 évesnek az ovi miatt. Másutt simán bevesznek pelenkásokat, ami nyilván nem azt jelenti, hogy mindenki az egy óvodában, de nem téma, ezért a szülők nem paráznak rá az ügyre, így a gyerek sem parázik rá… és hamarabb meg is oldódik.

2011. jún. 29. 22:17
 14/17 anonim válasza:
Nem normális!!! sos Pszichológus talán még nem késő!!!
2011. júl. 5. 19:01
 15/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-26 11:32

oltári baromság amit írtál, remélem tisztában vagy vele

2011. júl. 14. 00:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Soha nem kiabáltam vele, anélkül is tudja, hogy ez így nem jó, mert sokszor csak utólag veszem észre.Egyedül öltözik, vetkőzik, ha nem "szagolok" utána Ő nem mondja, ha rákérdezek, akkor meg letagadja.Nem kiabálok vele tudom, hogy attól nem fog megváltozni a helyzet.Viszont, amióta írtam erre az oldalra, még egyszer előfordult,hogy bepisilt és azóta nem!Minden reggel megnézem de semmi, sőt hallottam hajnalban, hogy magától kiment,pisilt, és szépen visszafeküdt aludni.Ilyen még nem volt!!!Nem gondolom, hogy most már akkor minden rendben lesz, de még várok.Lehet hogy így nyáron, suli nélkül, kicsit szabadabban könnyebben átáll,és a sulit már úgy kezdjük, hogy nem lesznek reggeli meglepetések.Mindenesetre mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólásokat.Sorstársak, kitartást rendben lesz a törpe csak idő és segítség kell nekik, és türelem!
2011. júl. 15. 20:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a bepisilést szorongás okozta. Óvoda iskolaidőben gyakori volt, szünetekben megszűnt. Ezzel nincs mit tenni. Úgy kell tenni, mintha ez a dolog nem is lenne probléma. Nálunk száraz nyarak, vizes telek voltak. Ahogyan nőtt, úgy lettek egyre ritkábbak a vizes telek is. Ahhoz, hogy egy gyerek szorongjon, nem kell, hogy otthon rossz legyen neki.
2011. júl. 16. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!