A 8 éves fiam rendszeresen bepisil éjszakánként. Mit tegyek?
Próbáld meg felkelteni. Az én lányom is ennyi idős, nekünk is sokáig problémát jelentett.
Most már rászokott arra, hogy 11 körül kivezetem pisilni (félig alszik), aztán az egész éjszaka nyugodtan telik "pisiszempontból". Úgy csináltam, hogy mindig kicsit korábban keltettem pisilni (1/4 óra, indultuk kb fél 2-től). És már fél 7-kor talpon vagyunk, az az első dolog, hogy megy pisilni. javaslom egyébként a műanyag lepedőt (amit idősek alá szoktak teríteni).
Napközben szólj rá többször, hogy menjen el pisilni. Iskolában mi volt a helyzet?
Szia! Nálunk is hasonló a helyzet, igaz, 6 éves a srác. A napközbeni halogatás felől engem is megnyugtattak, hogy ez „normális”, éjszaka ébresztés kell (eh,néha persze lekéssük).
Érdekes, hogy én is bepisiltem kisiskolás koromig, meg is akartak műteni, mondván nem jó vmi záróizmom – anyám nem engedte, és magától elmúlt. Sógornőmék mindkét fiánál is sokáig ue. a probléma volt, jártak pszichológushoz is az egyikkel, a másikkal már nem, de annál is elmúlt egyszer csak.
Ezekkel tán nem mondtam sokat, de lehet, hogy vigasztal: nem vagy egyedül! :)
Ja, igen: én csak azóta nem parázom túl az ügyet, mióta a háziorvosunk azt mondta, azt gondolja, itt Magyarországon túl van lihegve az egész szobatisztaság-ágytisztaság téma, pl. azzal, hogy kötelező szobatisztának lenni egy 3 évesnek az ovi miatt. Másutt simán bevesznek pelenkásokat, ami nyilván nem azt jelenti, hogy mindenki az egy óvodában, de nem téma, ezért a szülők nem paráznak rá az ügyre, így a gyerek sem parázik rá… és hamarabb meg is oldódik.
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-26 11:32
oltári baromság amit írtál, remélem tisztában vagy vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!