Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2éves kisfiammal nem lehet...

2éves kisfiammal nem lehet vásárólni menni, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Ma bementem vele egy üzletbe és mindent ledobált ,nem is tudtam venni semit igy kijöttünk.Mindig elmagyarázom neki,hogy nem szabad nem kiabálok vele és nem csapok rá a kezére sem,mert akkor visszaüt.Probálom higgattan kezelni de apa nélkül egyszerüen nem tudok vele elmenni a boltba.kb 2 hónapja kezdte el ezt a viselkedést nem tudom meddig tart mág.Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
2011. jún. 3. 11:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amikor magyarázod neki, hogy nem szabad, akkor azt azért igen kimért hangon, szigorúan tedd, lássa a különbséget a hangodon, mikor vagy kicsit mérges, (mert ilyen helyzetben lehetsz ám mérges) meg kell tanulja a különbséget.

Hagyd, hogy nézegessen, megfogjon dolgokat, kíváncsi. De dobálni ne engedd.

A mi kisfiunk rendesen lepakolt dolgokat, bár szépen tette, aztán vissza is rakattuk vele. Így jó kis időket töltöttünk boltban vele. Aztán leszokott. Ő is lefog biztos, de nem kell elhitetni a gyerekkel, hogy anyu mindig nyugis és szépen beszél.

Ha viszel kocsit is, vedd ki belőle, és csak büntiből ültesd bele, ha nem érti a szót. Ne abban menjetek végig. Legyen esélye tanulni az esetből.

2011. jún. 6. 17:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én 21 hónapos kisfiam hisztizik, mert el akar szaladni és nem engedem. Sokszor az őrületbe kerget, de egyik nap a bolt kellős közepén eljátszottuk a Nyuszi ül a fűbent és utána kisangyal volt...ez bevált akkor. Azóta nem voltunk.

Amúgy arra rájöttem, h ha rá jön az 5 perc, hiába mondok neki akármit is, nem hall.

2011. jún. 9. 23:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha normalis felnottet akarsz belole nevelni, akkor a feladataid koze tartozik, hogy megtanitsad a tarsas egyutteles szabalyaira. Amibe nem tartozik a bolti uvoltes es a "bolcsebbek/feljebbvalok" megutese.
2011. jún. 16. 12:12
 14/17 anonim ***** válasza:
mond neki hogy , ha nem hagya abba, hoy itthagylak és tényleg hagyd ott , vagyyis csak lépj el tőle és csak abba hagyja
2011. jún. 16. 12:59
 15/17 anonim ***** válasza:
2011. jún. 23. 17:27
 16/17 anonim ***** válasza:
én őszintén nem értem ezeket a "ne üsd meg mert megöl ha nagy lesz" hozzászólásokat. mi is kaptunk egy-egy sallert ha rosszat csináltunk és lám 20 éves lettem van munkahelyem kiegyensúlyozott életet élek és a szüleim is élnek. nincs tervben, hogy bosszút állok a pofonokért.. sőt visszagondolva kellett az!
2011. jún. 25. 07:04
 17/17 anonim válasza:
mi az h nem ütsz rá a kezére mert visszaüt?? mi ez úúristen?? ne h már félj a gyerekedtől úristen .... ne foglalkozz azzal h nézznek me ha nem csinálsz ezzel a helyzettel vmit csak rosszabb lesz... pl 10-15 év múlva ha nem neveled meg... nyugodtan rávrhetsz a kezére ha meg elkezd sírni akkor ne is foglalkozz vele me ha majd akkor lekezded sajnálni akkor kifog használni...
2012. jan. 16. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!