Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2,5 éves fiam dühében mindent...

2,5 éves fiam dühében mindent a földhöz vág, kiabál, üvöltözik, hogyan tudnám leszoktatni róla?

Figyelt kérdés

MÁr az elviselhetetlenség határát súrolja a viselkedése és szerintem túl megy a dackorszak határain. Naponta több alkalommal, sokszor csak azért mert nem sikerül neki valami,máskor mert nem szabad olyan hisztirohamokat vág le hogy csak passogunk. Bárhol képes torka szakadtából sikítani, kiabálni, üvöltve "beszélni". hiába mondom neki hogy ha kiabál egy szót sem értek belőle, folytatja tovább. Ehhez még az is hozzájön, hogy amit maga körül talál a földhöz vágja, még akkor is ha az a legkedvesebb játéka, a lényeg hogy jó nagyot hajítson rajta. Nagyon nem értem ezt a viselkedést. KÉt variáció van, vagy büntetem érte, de akkor egész nap a sarokban áll (alvászavaros volt tőle), vagy nem veszek róla tudomást, de ez meg nem sok hatással van rá. Szerintetek mit kellene tennem? Nagyon ki vagyok már készülve ez miatt.... Már nem szívesen megyek vele sehova, mert mindenhol csak a hiszti van.

Amúgy okos, értelmes gyerek. Két évesen magától megtanulta az írott nagy betűket, színeket,jó pár számot is ismer, szóval nem buta gyerek...

2011. máj. 28. 23:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó Válaszoló!

És ez milyen egyéb hatással volt rád, a szüleidhez való viszonyulásodra , mennyire árnyalta az "otthon" fogalmát a világodban?

2011. jún. 13. 03:54
 22/24 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy tényleg egy-egy jó időben elcsattantnak nagy hatása tud lenni. De ez akkor működik csak, ha valóban igen ritka, és nincs őrület előtte.

Én bevallom kétszer csaptam oda, egyszer épp 2,5 éves volt a kisfiam, és direkt ledobálta az almaszószos kanalát. (értettem, hogy nekik ez játék, érdekes, de ebbe mégse mentem bele. Hirtelen odacsaptam neki, nem volt nagy, de mivel nem voltam ilyen szülő, és neki nagyon rosszul esett, egyből nem csinálta soha többet. Másik mikor másodjára direkt bekakeszolt a bugyijába. Ezt sem találtam viccesnek, kapott egy combost, és vége.

Nem veréssel nevelem a gyermekeinket higgyétek el, ha addig is minden kis dologért vertem volna ezeknek nem lett volna hatásuk. Elmúlik az ereje a dolognak. Kiabálással ugyanez a helyzet. Sokan azt hiszik többet érnek el, de ha belegondolunk, csak több lesz a kiabálás, a feszültség, a hiba meg nem oldódik meg. Őrült türelem kell a gyerekekhez, és rövid magyarázkodás nyugis körülmények közt, és sok játszás velük.

2011. jún. 13. 15:45
 23/24 anonim válasza:

hát semmilyen? mármint abban az értelemben, h semmilyen abnormális utálat, vagy ellenszenv nem alakult ki bennem, ez miatt. ha szükség volt rájuk ott voltak, szerettek és még most is. Megtanultam, h a hiszti nem nagyon vezet sehova. lehetek nyűgös ők elfogadták és próbáltak megnyugtatni, de ha elszállt az agyam, és irracionálisan vadul viselkedtem, kaptam 1 pofont, vagy a hideg vizes módszer. pillanatok alatt magamba szálltam.

az otthon fogalmát semennyire se árnyékolta be. szerettem otthon lenni, nem volt semmi olyan, h "juj ha most hazamegyek szétvernek". mármint ha ilyenekre gondoltál. nem éreztem úgy, h ha benyitok, ringbe lépek ahol Mike ütlegel. mondom, ha ilyenekre gondolsz, el is felejtheted :) nem erről szólt az otthon lét. ha hazaértem jól éreztem magam, sőt még jobban mint bárhol másutt ahol jártam. ugye milyen fura? szerettem otthon lenni. az h most már elköltözőben vagyok az azért van, semmi köze ehhez.

összefoglalva, az h megpofozod a kölyköd, mert toporzékol, és többszöri fenyegetés után se hagyja abba, nem baj. ha fenyegeted vele, de nem teszed meg az a baj, mert hiteled veszted.

amúgy ellenpélda. a volt osztályomba járt 1 gyerek, 1 köcsög, de szó szerint, 1 nagypofájú elkényeztetett majom. 1x az ofö megkérdezte, h kit pofozott már fel a szülője mert toporzékolt meg ilyenek, egyedül ő nem tette fel a kezét. rajta kívül mindenkit normálisként titulálok a volt osztályomban. amint elment, érdekes módon lett osztályközösség, és megszűnt az h klikkekbe tömörültünk. sajnos csak az utolsó évbe nem láttuk a pofáját. sztem, ez eléggé mutatja a kontrasztot aközött akit fegyelmeztek, és a között akit csak próbáltak.

- a szerintem rész -

egy gyerek olyan lény akivel erős kézzel (most csak átvitt értelemben) kell nevelni, kellenek a korlátok amiket be kell tartatni, de meg is kell hagyni a függetlenségét, ami biztosítja az egyéniségének a kialakulását. ha csak édelgünk vele elkanászodik, és egy társadalmi életre képtelen hülyét kapunk.

nem véletlen, h agyaghoz hasonlítják az emberré formálást, a nevelést.

végül, bocs h ilyen hosszú lett, de akkor már a véleményemet is leírtam arról, h miért kell ez a szükséges 'rossz'.

2011. jún. 13. 18:54
 24/24 anonim válasza:
azt elfelejtettem leírni, h erőszakossá se váltam, sőt ami azt illeti, több nyugalom, türelem, tolerancia szorult belém mint a legtöbb emberbe.
2011. jún. 13. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!