Szakember hiperaktívnak diagnosztizálta a kisfiamat, anyukám szerint csak nevelés kérdése, "ki lehet nevelni ezt a mozgékonyságot a gyerekből, nincsen ennek a gyereknek semmi baja, nehogy már pszichológushoz járj vele! ". Mit tegyek?
Utolsó!
Te borzasztó nagy baromságokat írsz, ugye tudod!?
Már egy másik kérdésnél válaszoltam, de utolsó még egyszer.
A pszichológus-szakember, ahogy egy festő-mázoló is. De nem orvos egyik sem és nem rendel gyógyszert, különösen nem Ritalint. Semmi közük sem a gyógyszergyárakhoz, sem az egészségügyhöz, de még csak a szcientológiai egyházhoz sem. Ezért nem is tudják, hogy vitaminhiány okozza.
És ha vitaminhiány okozza az összes betegséget, Travoltának nem tellett a vitaminra vagy mégis beteg volt a fia és orvosok meg gyógyszerek kellettek volna neki? És akkor nem szörnyű kínok közt tinédzserként lehelet volna ki a lelkét? Nézd, szép dolog ha valaki olvas, de ne Ron Hubbard fantazmagóriáit, de ha már igen, akkor is tegye ezt kétkedéssel, hiszen egy közönséges szektavezér írta, aki a vitaminjaiból akart meggazdagodni és sikerült is neki.
Fejlesztőpegagógus vagyok. Ha a hiperaktív-figyelemzavaros tanítványomnak az anya elfelejtette beadni reggel a gyógyszert, a gyerek végig szenvedi a napot. Állandó konfliktusba keveredik az osztálytársaival, folyton lemarad az órán, hibázik, dühös, elégedetlen magával és a világgal is. Ha pechére aznap számonkérés is van, biztos, hogy lényegesen a tényleges tudása alatt teljesít.
Ha megkapta a gyógyszerét, együtt tud haladni a többiekkel, nagyságrenddel jobban teljesít, sikerélményhez jut, elfogadhatóan viselkedik.
Szerintetek melyik gyerekből lesz nagyobb eséllyel egészséges lelkű felnőtt? Akit egész iskoláskorában szidnak, maga is érzi, hogy többre volna képes, de sose sikerül, a kortársakkal állandó konfliktusban van és egy idő után behozhatatlan lemaradásokat gyűjt össze a tananyagban, vagy aki egy gyógyszer segítségével képes figyelni, tanulni, normális kapcsolatokat kialakítani?
Sajnos nekem nem ezek a tapasztalataim a begyógyszerezett gyerekekkel, van akinek még sokkal veszélyesebb gondolatai támadnak a gyógyszer hatására, mint hogy rosszul viselkedik a suliban. Találkoztam már olyan fiúval, akit az osztálytársai hoztak le a tizedik emeletről, mert azt képzelte hogy szárnyai vannak, ki akarta próbálni. Azelőtt ilyen meg sem fordult a fejében. Igaz hogy sok probléma adódik az életükben abból hogy máshogyan teszik a dolgaikat, de szerintem nagyon nagy fokú felelőtlenség ilyen fajta drogokkal kezelni őket, mert nem lehet tudni melyikük reagál hasonlóan az előbb említett példához. Melyik orvos vállalja a felelősséget, ha az általa kezelt gyerek megteszi ezt. Ilyen törvény, vagy jogszabály nincs, ezért gátlástalanul felírnak minden hiperaktiv gyereknek psichiátriai drogokat. Ha baj történik, a szülőnek eszébe se jut hogy esetleg az orvos nem végezte megfelelően a munkáját. Mert ez van beletömve a fejekbe, hogy ezt a "betegséget" csak így lehet kordában tartani.
És most leírok egy-két bizonyítékot arra, hogy igenis vitamin-pótlással megoldható ez a probléma:
Be lehet menni a győri dr Lenkei vitamin üzletbe, és rá lehet kérdezni azokra az esetekre, amikor pl. egy nevelő anya két hiperaktiv gyermeke "óriási" adag B1-vitamin hatására "megjavultak". Több szülő van, akik hasonlóképpen mertek nagy adag vitamint adni a gyerekeiknek, és így mára már elmúltak az iskolai kellemetlenségek, normális, egészséges gyereket nevelhetnek.
Sajnos aki dr Lenkei neve mögött a scientológiát látja még most is, annak nincs segítség, mert nem lát tovább az orránál. Azok a fontosabb hírek, hogy a Lenkei által feljelentett ÁNTSZ, OGYI, OÉTI, és GVH közül az ÁNTSZ-per már lezárult, és megállapítást nyert, hogy vitaminjai nemhogy mérgezőek, hanem egyenesen a három legmegbizhatóbb márka a piacon, és alkalmasak az egészség javítására. Biztos nem hallottad, hogy a GVH azért büntette meg a vitamin-dokit, mert orvosilag is ismert gyógyhatásokat tulajdonított többek közt a kalcium nevű ásványi anyagnak, az E-vitaminnak, stb......és ezt le merte írni egy füzetbe, ami emberek tömegeit tájékoztatná ezekkel a létfontosságú információkkal kapcsolatban. Kinek a nyomására intézkedett így a verseny-hivatal? Miért nem szabad megtudniuk az embereknek, hogy a kalcium, a D-vitamin feltétlen szükséges a csontépüléshez, vagy ahhoz, hogy jól tudjunk gondolkodni? Kinek érdeke, hogy csupa zombi legyen itt Magyarországon, ne gondolkodó emberek.
A scientológia egy vallás, semmi köze a vitaminokhoz. Egyik Lenkei üzletben sem találkozhatsz scientológiával. Kedves és segítőkész , a vitaminok területén képzett szakemberekkel találkozhatsz, akik örömmel segítenek azoknak a megelégedett ezreknek, akik már tudják hogy a vitaminokat folyamatosan pótolni kell, mert csak így maradhatsz egészséges, és a már beteg emberek is nagy számban javulnak a vitamin-terápia hatására.
Akinek ez még hihetetlenül hangzik, annak nem muszály alkalmaznia ezt a lehetőséget, de kérek minden szkeptikust, hogy többé már ne jöjjenek a scientológiával, mert ez csak a tájékozatlanságukat bizonyítja, ez a lemez már nagyon régen lejárt. dr Lenkei Gábor legfőbb célja egy Új Egészség Kultúra megteremtése, ahol nem csak a vitamin-terápiát, hanem az összes tudományosan igazolt természetes módszert is hatékonyan, és mindenféle korlátozás nélkül használhatnának az emberek. Ma még a gyógyszeripar nyomására az ilyen hatékony természetes módszerek nagyrészt el vannak titkolva, másrészt még le is járatják őket, hiszen minden eszközük megvan rá, hogy ellehetetlenítsenek ezekkel foglalkozó vállalkozásokat, személyeket. Azt azonban elfelejtik, hogy rengeteg bizonyíték van már ezeknek a hatékonyságát igazolni, így mára már egyre többen alkalmazzák ezeket, szépen terjednek az információk.
Kérdezőnek: annyi igaza lehet anyukádnak, hogy valami rossz érzése van a pszichológussal kapcsolatban, és ez nem véletelen. Félti az unokáját, ösztöneivel tudja hogy nem arra van szüksége. Próbáld meg a B1-vitamint( 500-1000mg naponta) rendszeresen adni a gyereknek, akár a multivitamin mellé, meglátod hogy veszélyes gyógyszerek nélkül is van kiút ebből az állapotból. Ne engedj neki cukros ételeket, és tartósítószeres, adalékos ételeket fogyasztani. Sok zöldség, gyümölcs, és kevesebb tejtermék.
Na szerintem itt fejezzük be a vitát,mert ahol dr. Lenkei és az Ő "vitaminjai" és az egészség szó egy mondatban szerepel, az már túl megy a józan ész határán minden olyan embernek aki tanult erről a problémáról. Elárulom neked,hogy a hiperaktivitást nem orvosok, nem pszichiáterek, nem gyógyszerészeszek,de még csak sámánok sem kezelik pszichológus illetve gyógypedagógus kell hozzá.
Még tudnék neked egy cáfolatot írni erre a B-vitamon témára, de a saját idegrendszerem érdekében inkább kihagyom.
linkelem
Ez Lenkei hivatalos honlapja, és ott vannak L. Ron Hubbard könyvei, aki a szcientológia atyja és az ő műveit árulja, bármelyik boltjában megveheted őket, csakúgy, mint a honlapjáról is megrendelheted. És ha figyelmesen nézed, rájössz, művei nem egyebek, mint az egyház műveinek fordítása. De mindegy.
Szóval azt állítani, hogy nincs köze és nem találkozhatsz a szcientológiával, túlzás. Jó persze nem Tom cruise-tól veheted meg L. Ron Hubbard műveit, de a szcientológia magyar atyjának alkalmazottaitól.
És egyébként hidd el Lenkei semmi egyebet nem csinált, lefordította L. Ron Hubbard 1975-ben megírt művét (minden szóból felismertem a szcientológia tanait, egyetlen egy új dolgot nem írt- pedig aztán nem vagyok, hű micsoda agyonművelt és tájékozott, de ezt azért illik felismerni)és árulja a szcientológusok vitaminjait. Úgyhogy ezzel is találkozhatsz minden egyes Lenkei üzletben.
Ha tudsz angolul írd be sientology vitamin és eredeti amerikait vásárolhatsz. Merthogy ez a hivatalos neve ezeknek a vitaminoknak.
parancsolj egy link (külföldi- úgyhogy nem vádolhatsz senkit)
Utolsónak üzenem: Hiába okoskodsz, szerintem nálam jobban csak a többi Lenkeis-alkalmazott tudja, hogy a vallásnak semmi köze ezekhez a vitaminokhoz. A boltokban található L. Ron Hubbard könyvek sem a vallás népszerűsítése miatt vannak jelen, hanem mert olyan tanulmányok szerepelnek benne, amelyek a test és a lélek összefüggéseit taglalja a betegségek kialakulása szempontjából.
Mivel én is az egyik üzlet dolgozója, tanácsadója vagyok, hidd el, hogy több rálátásom van az itteni témákat illetően mint neked, aki a neten csak azokat a híreket olvasod el, ami neked szimpatikus.
Számtalan bizonyítékkal rendelkezünk, írásos dokumentációk amik a központban le vannak fűzve, bárki megtekintheti őket. Mit gondolsz, az a rengeteg ember, akik már 8 éve hozzájuthatnak ezekhez a vitamin-készítményekhez, miért szedik még most is? Talán csak azért mert szerinted egy scientológus doki bebeszélte nekik a jó hatásokat?
Én úgy gondolom, hogy azok akik megmaradtak a vitamin szedés mellett, azok kaptak egyfajta segítséget, olyat, amilyet az általános orvoslás nem tudott nekik megadni.
Mi a magyarázat arra, hogy az orvostudomány mai álláspontja szerint gyógyíthatatlan betegek helyre jönnek a "mega-dózisok" hatására? Placebó hatás ugye? Persze már 8 éve a hitének köszönheti hogy nem halt bele a rákba, vagy más halálos betegségbe. Mert elég sokan még ilyen komolyan legyengült állapotból is vissza erősödtek, és valószínű hogy így tud a szervezetük újra egészségesen működni.
Egy hagyományos orvoslás tanain felnövő embernek ma még nagyon nehéz befogadni az ilyen egyszerű természeti törvényszerűségeken alapuló módszert, mint amilyen a vitamin-terápia. Főleg, ha olyan hamis adatokat is hozzácsapnak mint a scientológia vallással lévő kapcsolata, akkor nem csoda, ha sokakból negatív érzelmeket vált ki Lenkei doktor neve is. De hát pontosan ez a gyógyszeripar célja, megtéveszteni a tömegeket, nehogy kipróbálják ezt a módszert, mert ha mégis, akkor sokan lesznek akik nem a veszélyes gyógyszereket fogják választani, hanem az ártalmatlan, és létfontosságú vitaminokat. Úgyhogy te is hagyd meg a választási lehetőséget azoknak, akik elgondolkodva lehet hogy megpróbálnák használni ezt a lehetőséget.
Van egy ismerősöm, aki a Lenkei vitaminokat szedi már vagy 6-7 éve, és bizony a gyereke hiperaktív volt, neki is adta ezeket a vitaminokat. Úgy tudom, hogy a gyerek egy folyékony multivitamint, és B1-et kapott akkora dózisban, hogy az anyuka meg se merte mondani az orvosnak, mert tudta hogy lebeszélné róla. Ezért saját maga vállalta a felelősséget( ahogy ő fogalmazott)akkor, és vette a saját kezébe a gyereke sorsát. Pár hét múlva már sokkal kevesebb gondja volt a kisfiúval, mára pedig gimnáziumba készül a srác, mert annyira jó tanuló lett, óriási céljai vannak, már rég nem kell szednie a gyógyszereit amit erre a betegségre adtak neki.
Szerintem sem kell mindent ész nélkül elhinni amit a médiából hallunk, inkább utána kell nézni hogy mi az ami segíthet nekünk.
Az ismerősöm hatására mi is szedjük már a Lenkeit, és azt kell mondanom, nem bántuk meg, azóta nem vagyunk betegek, és jobb a közérzetünk tőle.
az én nagybátyám is felgyógyult a rákból mindenféle vitamin és kezelés nélkül. Nem vállalta sem a kemót sem a sugárkezelést. És semmi baja azóta sem. Ennek semmi köze a Lenkei vitaminokhoz.
Ja és testvérem bátyja meg hiperaktívként szintén bármiféle kezelés nélkül orvosi egyetemre járt.
Jó persze nem baj ha valaki hisz valamiben, de azért túlzásokba sem kell esni. Jó én elhiszem van egy népréteg akinek csodának számít az is, ha valaki hiányossága ellenére elvégez egy iskolát. De valójában ez normális családból származó gyerekekkel előfordul Lenkei vitamin nélkül is. Winston Churchill diszlexiás és diszgráfiás volt, és mennyivel többre vitte (Lenkei vitamin nélkül), mint mondjuk Tom Cruise, aki szintén a vitaminokkal kezeli magát. És nem tudom érettségije van e, egyáltalán.
Úgyhogy ez nem érv a vitamin mellett, mert aki tehetséges, foglalkoznak vele otthon vitamin nélkül is elvégez egy iskolát, egyetemet. Ráadásul azt suggalja, mintha csak Lenkei vitaminnal járhatna valaki gimnáziumba és lehetnének nagy tervei.
Egyébként nem a vitaminról van szó, a szcientológiai maszlagot nem szeretem. Ami viszont az egyház alaptézisei. Most attól, hogy te, egy bolti eladó mondod őket vissza, még nem változik, L. Ron Hubbard találta ki és alapozta rá az egyházát. És ahogy ostobaságnak tartom Hubbard, Travolta, Cruise, Lenkei szájából, a te szádból is az.
Attól, hogy nem vagy szcientológus még az ő elveiket, elképzelésiket vallod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!