Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Majdnem 5 éves és cumizik....

Majdnem 5 éves és cumizik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szopja az ujját, és szerintem ilyen idős korban már azért hajlama kellene legyen arra hogy abbahagyja. De nincs.

Ráadásul minap a rokonoknál kapott egy cumit és most egész nap azt cumizza (rágja).

Hagyjam vagy ne?

Azon gondolkodtam hogy egy-két hétig hagyom, majd hirtelen "elveszik" a cumi.Hátha utána nem kell az hüvelykujja már.....

Ti mit tennétek....?

2011. ápr. 17. 08:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A lányom 5,5 éves és most hagyta abba magától.
2011. ápr. 25. 17:25
 12/16 anonim ***** válasza:
16%

arra nem gondoltatok hogy

nem magától került a szájába a cumi,?

TI RAKTÁTOK bele a szájukba még jó hogy nem tud leszokni

ezt azoknak üzenem akik cumiztatják a gyereket.

nem magától kapott rá a cumira.

szépen néz ki az a gyerek aki még 5 évesen is cumizik

a fogait nagyon tönkrevágja ..

stb...

okosok.

2011. ápr. 26. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Na ez az utolsó válasz megint okos! Igaz, hogy mi raktuk a szájába én ezért nem is erőltettem neki a leszokást, abbahagyta szépen magától. 3 gyerekem van, mindhárom cumizik, a legnagyobb már leszokott. Az én környezetemben mind olyan szülők vannak,akiket absz. nem zavar, hogy cumizik a gyerek. Éppen most voltam a nagylányommal ( 7 éves, fél éve szokott le) fogorvosnál, fél órája értünk haza, gyönyörűek a fogai, semmi problémánk nincs vele. Fél évente elviszem őket fogorvosi kontrollra, minden gyerekemnek szépek a fogai. Még előre se állnak a fogaik, mert vannak fogszabályzós cumik. Ha nincs egy jó tanácsod,minek szólsz a témához. Rühellem az ilyen embereket. Állítom , hogy nincs gyereked. Csak azt nem tudom, akkor mit keresel itt. Ha meg van és a tiéd nem cumizik, akkor meg minek szólsz egy ilyen kérdéshez. Egyébként meg vannak szerencsés emberek, akiknek a gyereke nagyon jól elvan cumi nélkül is, de pl. az én kisfiam, aki most egy éves folyton a cicimen lógott volna, ha nem adok neki cumit és háromgyerekes anyuka lévén nem tehetem meg, hogy az egész napomat elvegye a legkisebbik gyerekem. Esküszöm kiakadok az ilyen válaszokon!!!
2011. ápr. 27. 11:49
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát, igen. Vannak érdekes emberek....

Amíg tejfogai vannak addig szophatja az ujját úgy tudom.

A csontfogak már úgy maradnak.

Neki még csak tejfogai vannak és még nem esett ki egy sem. Végül is ráér leszokni.....

2011. ápr. 28. 15:23
 15/16 anonim ***** válasza:
44%

én sem értem h miért kell cumiztatni a gyerekeket. anyám engem is cumiztatott, ettől függtelenül csámpásak a fogaim.

a legkisebb unokatesóm (3 éves) nem cumizik, az ujját se szopja és semmi baja sincs. csak a szobatisztasággal vannak még problémái.

2011. máj. 2. 15:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Nyugalom, abba fogja hagyni :) Én hétéves koromig pelusoztam. Anyum újszülött koromban pelenkát tett a fejem alá, amit mivel éjjel akkoriban a teáztatás volt divatban, szopni kezdtem. Annélkül nem tudtam elaludni, gondolom szopizni szerettem volna, és bealudtam csecsemőként, aztán az alváshoz rögzült a pelus szopizása. Már suliba jártam, mikor abbahagytam, de addig kellett.
2011. máj. 4. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!