Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a véleményed arról, ha egy...

Mi a véleményed arról, ha egy 3-4 éves gyereket elfenekel az anyja?

Figyelt kérdés
Elfogadható nevelési módszernek tartod, ha egyszerűen nem hallgat rád és a jutalommegvonás sem segít? Vagy miért fordul elő nálatok? Mi indokolhatja?
2011. ápr. 7. 16:13
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Szó sincsen gúnyolódásról, csak az írott szöveget sok esetben félre lehet érteni. Egyébként köszönöm az eddigieknek a hozzászólásokat!
2011. ápr. 9. 07:08
 12/25 anonim ***** válasza:
43%
igen de ez nálunk nem vált be,mert nem okoz igazán komoly fájdalmat és az én kislányom csak szembe röhög utána engem. Próbálkoztam fakanállal, de a lapos vége sem fáj annyira hogy 15 másodperc sírás után ne próbálta volna újra meg. Én most büntiből a kiságyba teszem. Ő most 2 éves nálunk ez hat a legjobban . Ő egy örökmozgó, és a kiságyban maradni egy helyben 10-15 percig nagyobb büntetés. Soha nem kiabálok vele, amikor kikapott sem mindig higgadt maradtam,mert azért büntetem meg mert ő rosszat tett és nem azért mert én ideges vagyok. Ők ha megvered őket idegből ők ezt értik meg hogy te vagy a hibás mert nem tudsz uralkodni az idegeiden. Én még emlékszem a saját anyukámra, mindig ideges volt, mai napig nem értek vele egyet. Apukámtól is kikaptunk de ő soha nem idegből büntetett ezért soha nem haragudtunk miatta mindig tudtuk csak akkor kaptunk ki ha valami rosszat tettünk. Nagyon fontos a következetesség ne csak ígérd tedd is meg azonnal és akkor te sem leszel ideges hogy százszor elmondtad és még sem az van amit szeretnél és ő is megcsinálja amit kérek mert nem akar a kiságyban ülni. Az én kezelhetetlen kislányom egy hónap alatt jó nevelt lett így. Pedig a környezetünkben mindenki elvolt képedve tőle sokan mondták hogy hiperaktív meg a korházban mindig kiakasztott mindenkit hogy milyen eleven, mindig elnevezték mindenek forgószél, tájfun, mindenki névről ismerte, úgy járt be a nővérekhez mint haza, mindenkivel jóban volt, fél perc nyugtom nem volt soha tőle, és most elbírok. Na nem kell azt képzelni hogy most mintapéldány lett de abba maradt a hiszti és nem veri magát a földhöz sem. Minek, nem jó üzlet az neki ha utána kiságyba kell ülni egy darabig.
2011. ápr. 9. 12:08
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
Nem.4 gyerekem van,mind elmúlt már 3 éves,és még ha néha úgy is éreztem,h na most rácsapok egyet,nem tettem meg.Nem tartom nevelési módszernek a verést, a rácsapást,vagy bárhogy nevezzük.Enélkül is lehet normális gyereket nevelni,olyant,aki nem nyúl bele a konnektorba,nem rántja magára a forró levest,vagy szalad egy autó alá.És szót fogad.Türelem kérdése,abból nekem van bőven.Ismerni kell a gyereked,tudni kell,h mivel lehet hatni rá.Van akinél a jutalommegvonás a nyerő,de van akinek a legfontosabb,h az anyja örüljön annak amit csinál.Minden gyereknél más módszer a célravezető,ezt kell kitapasztalni.
2011. ápr. 9. 16:45
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

A fizikai fenyítés minden esetben a szülő kudarca, rengeteget árt a szülő-gyermek kapcsolatnak és a gyerek személyiségfejlődésének. Mondom ezt 2 gyerek felnevelése után, úgy, hogy sosem fenyítettem őket.

Ha nem hallgat rád, akkor az elsősorban neked köszönhető, valamit nem jól csinálsz. Ha a fenyítéstől való félelem miatt fog hallgatni rád, akkor büszke leszel magadra?

Érdemesebb inkább szakembertől tanácsot kérni, 3-4 évesen még nem késő, évek múlva már az lesz.

2011. ápr. 9. 18:54
 15/25 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy azt az előző is írta.

A fizikai fenyítés minden esetben a szülő kudarca, rengeteget árt a szülő-gyermek kapcsolatnak és a gyerek személyiségfejlődésének is,ezért ne testi fenyítéssel próbáljuk elérni,hanem valamilyen más móddal.:)

Én sohasem ütöttem meg a gyermekemet,és mégis egy becsületes nő vált belőlle.

2011. ápr. 10. 08:30
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Azt gondolom, más az "odacsapás", és a konkrét "fenekelés". Azt elsőt is jobb elkerülni, de azt gondolom, hogy ha néhány alkalommal (nem gyakran, nem mindenért, kizárólag szélsőséges esetekben!) előfordul a kisgyerekkor folyamán, nem okoz lelki törést.

A második variáció szerencsére ma már elég ritka, de bizonyos körökben még előfordul. Ez az, amikor a gyerekkel a vétek elkövetése után "elbeszélgetnek", majd az ölükbe fektetik, és lehetőleg egy eszközzel (mert a kéz ölelésre való) jól elverik. A síró gyereket utána megvígasztalják, és elmagyarázzák neki, hogy nagyon szeretik, és kizárólag a saját érdekében kapta...

Szerintem ez a második egyszerűen véragyasztó, és a gyerek totális lelki megtörésére irányul. Azt közvetíti, hogy aki szeret, az megver, és képzelem, hogy az így tartott gyerek milyen mintát visz magával a felnőttkori kapcsolataiba. :(

2011. ápr. 10. 09:46
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

2 éves kisgyereket fakanállal elverni????

uh, hát nem semmi anyák vannak...

2011. ápr. 11. 00:36
 18/25 anonim ***** válasza:
44%

Csak ma divat azt állítani,hogy sérül a gyerek lelke,vagy rossz lesz a szülővel való kapcsolata,ha kap egyet a kezére vagy a fenekére.

Régen sem lett a verés miatt rossz a kapcsolatok,és sérült lelkűek sem lettek. Fekete István írta egyszer,hogy köszöni,hogy az apukája időnként elfenekelte,mert így lett belőle tisztességes felnőtt.

A 2-3 éves gyerek csak a tapasztalataiból tanul! Hiába mondod neki,hogy a sütő süt,nem érti,hogy az mit jelent. Legfeljebb akkor,ha megfogja a forró sütőt. Ezt jobb elkerülni. Nagyon kevés az a gyerek,akinek elég a magyarázás,vagy hajlandó megmaradni az ágyában.

Van olyan eset,amikor egy kézrepacsi vagy fenékre csapás hatásosabb.

2011. ápr. 13. 07:54
 19/25 anonim ***** válasza:
43%

Kedves válaszolók akik nem csaptak még sose a gyerek fenekére!

kérlek irjatok privit,hogyan nevelitek a gyerekeiteket,mert nálam bizony van h elszakad a cérna és rá kell csapni a fiam fenekére,viszont ezt én nem a nevelés kudarcának élem meg.

pl. én rongyosra magyarázhatnám a számat(meg is tettem) hogy a kutyákat(saját,otthoni szobakutya) nem bántjuk,de ő mégis durva velük.mikor már semmi nem használ,rácsapok bizony a fenekére.

pedig régebben sose bántotta őket,bölcsibe jár és onnan hazahozza az agressziot amit a többiektöl tanult,tehát én ugy érzem hogy helyesen neveltem és a többiek hatására alakult ez ki nála,minden tiltásom ellenére.

2011. ápr. 13. 08:11
 20/25 anonim ***** válasza:
57%

On:undorító dolognak tartom a verést.

off:már megint jön egy verekedős-kérdéses hullám???miért kell naponta 5 ilyen kérdést felrakni?Megkérdezhetem,kedves kérdező,miért raktad fel ezt a kérdést?

2011. ápr. 14. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!