Mi a véleményed arról, ha egy 3-4 éves gyereket elfenekel az anyja?
A fizikai fenyítés minden esetben a szülő kudarca, rengeteget árt a szülő-gyermek kapcsolatnak és a gyerek személyiségfejlődésének. Mondom ezt 2 gyerek felnevelése után, úgy, hogy sosem fenyítettem őket.
Ha nem hallgat rád, akkor az elsősorban neked köszönhető, valamit nem jól csinálsz. Ha a fenyítéstől való félelem miatt fog hallgatni rád, akkor büszke leszel magadra?
Érdemesebb inkább szakembertől tanácsot kérni, 3-4 évesen még nem késő, évek múlva már az lesz.
Ahogy azt az előző is írta.
A fizikai fenyítés minden esetben a szülő kudarca, rengeteget árt a szülő-gyermek kapcsolatnak és a gyerek személyiségfejlődésének is,ezért ne testi fenyítéssel próbáljuk elérni,hanem valamilyen más móddal.:)
Én sohasem ütöttem meg a gyermekemet,és mégis egy becsületes nő vált belőlle.
Azt gondolom, más az "odacsapás", és a konkrét "fenekelés". Azt elsőt is jobb elkerülni, de azt gondolom, hogy ha néhány alkalommal (nem gyakran, nem mindenért, kizárólag szélsőséges esetekben!) előfordul a kisgyerekkor folyamán, nem okoz lelki törést.
A második variáció szerencsére ma már elég ritka, de bizonyos körökben még előfordul. Ez az, amikor a gyerekkel a vétek elkövetése után "elbeszélgetnek", majd az ölükbe fektetik, és lehetőleg egy eszközzel (mert a kéz ölelésre való) jól elverik. A síró gyereket utána megvígasztalják, és elmagyarázzák neki, hogy nagyon szeretik, és kizárólag a saját érdekében kapta...
Szerintem ez a második egyszerűen véragyasztó, és a gyerek totális lelki megtörésére irányul. Azt közvetíti, hogy aki szeret, az megver, és képzelem, hogy az így tartott gyerek milyen mintát visz magával a felnőttkori kapcsolataiba. :(
2 éves kisgyereket fakanállal elverni????
uh, hát nem semmi anyák vannak...
Csak ma divat azt állítani,hogy sérül a gyerek lelke,vagy rossz lesz a szülővel való kapcsolata,ha kap egyet a kezére vagy a fenekére.
Régen sem lett a verés miatt rossz a kapcsolatok,és sérült lelkűek sem lettek. Fekete István írta egyszer,hogy köszöni,hogy az apukája időnként elfenekelte,mert így lett belőle tisztességes felnőtt.
A 2-3 éves gyerek csak a tapasztalataiból tanul! Hiába mondod neki,hogy a sütő süt,nem érti,hogy az mit jelent. Legfeljebb akkor,ha megfogja a forró sütőt. Ezt jobb elkerülni. Nagyon kevés az a gyerek,akinek elég a magyarázás,vagy hajlandó megmaradni az ágyában.
Van olyan eset,amikor egy kézrepacsi vagy fenékre csapás hatásosabb.
Kedves válaszolók akik nem csaptak még sose a gyerek fenekére!
kérlek irjatok privit,hogyan nevelitek a gyerekeiteket,mert nálam bizony van h elszakad a cérna és rá kell csapni a fiam fenekére,viszont ezt én nem a nevelés kudarcának élem meg.
pl. én rongyosra magyarázhatnám a számat(meg is tettem) hogy a kutyákat(saját,otthoni szobakutya) nem bántjuk,de ő mégis durva velük.mikor már semmi nem használ,rácsapok bizony a fenekére.
pedig régebben sose bántotta őket,bölcsibe jár és onnan hazahozza az agressziot amit a többiektöl tanult,tehát én ugy érzem hogy helyesen neveltem és a többiek hatására alakult ez ki nála,minden tiltásom ellenére.
On:undorító dolognak tartom a verést.
off:már megint jön egy verekedős-kérdéses hullám???miért kell naponta 5 ilyen kérdést felrakni?Megkérdezhetem,kedves kérdező,miért raktad fel ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!