Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehetséges, hogy az autizmus...

Lehetséges, hogy az autizmus korai jeleit észlelem 3 hónapos babámon?

Figyelt kérdés
Gyermekem 3 hónapos. Szépen fejlődik, de engem nyugtalanít egy-két dolog. Az utóbbi időben éppen csak elkezdett hangokat kiadni, de mostanában már nem nagyon hallatja a hangját. Nagyon nehéz fele felvenni a szemkontaktust, ha a hasamra teszem, akkor is mindenfelé elnéz, a tükörben sem néz sem magára, sem rám. Lényegében csak a pelenkázón tudjuk kicsikarni belőle, hogy ránk nézzen. Ha látogatók jönnek, nekik mosolyog, rájuk néz és még hangoskodik is, de nem mondhatnám, hogy sokat. Lehetséges, hogy ezek az autizmus korai jelei? Tudom, hogy az autizmus konkrét diagnosztizálása csak jóval később lehetséges, de talán valaki tapasztalt ilyesmit?
2011. ápr. 1. 07:53
1 2
 11/13 anonim válasza:
Sziasztok! Hasonló dolgokat észlelek én is a kisfiamnál! Kedves utolsó kérdező! Hogy vagytok azóta? Változott a pici? A tünetek megmaradtak? A kisfiam most 7 hónapos! Ritkán mosolyog, szemkontaktust egyszer felvesz egyszer nem, a tükörbe nem néz, a játékokat hosszasan figyeli és csak később nyúl hozzá, teljesen hypotón baba (járunk Dévény-tornára emiatt). Sokat bambul. A testvérét viszont nagyon szereti, rá szokott a legtöbbet mosolyogni ha egyáltalán mosolyog! Voltunk neurológusnál, neki is felvetettem az autizmus gyanút. Januárban megyünk neuropszihológiai vizsgálatra.
2018. nov. 1. 03:29
 12/13 anonim válasza:

Sziasztok!

Mi is hasonló dolgokat tapasztalunk. Megkérdezhetem hogy nálatok mi lett végül?

2023. máj. 7. 07:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok, kerdezo v valaszolok vannak e mèg itt? En is aggodok a kisfiam miatt elegge😭
2023. jún. 25. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!