Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tudjak tenni ien helyzetben?

Mit tudjak tenni ien helyzetben?

Figyelt kérdés

Anyummal es a tesomal lakok apum elment tolunk ezelot 6 evel es a tesom most nagyon rosz.

Elvan kenyeztetve, rosz erosen es ha szolok neki hogy hagya abba amit epp csinal akor anyum nekem kiabal hogy hagyak beket neki.(egyszoval mindig igazat ad a tesomnak es ugybeszel anyumal mintha szolgaja lene) es velemis.

Mikor anyum nincs ithon akor velem szepen beszel de miko hazajon elkezd pofazni. MIT TUDJAK CSINALNI??

LEGYSZI SEGITS!!

ELORE IS KOSZI AZ ERTELMES VALASZOKAT

2011. márc. 24. 21:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
kosz mindenkinek az ertelmes valaszokat de akinek gec izni van kedve az inkab ne is valaszoljon
2011. márc. 28. 13:39
 12/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Ez nem g.cizés amit az előttem szólók írtak, hanem tanács. Tényleg nagyon gáz a helyesírásod, a másodikos lányomnak kevesebb hibája van.

Amúgy meg ki az erősebb/idősebb kettőtök közül? Ha te, ígérj be neki egy hatalmas maflást, hogy ha még egyszer tiszteletlenül szól hozzád, akkor felkened a falra.

A tesóddal hiába beszélsz és kéred meg hogy normálisan viselkedjen, amíg anyukád mellette áll, nem fog változni.

Anyukáddal megpróbálhatsz első körben beszélni, ha megért téged, akkor oké. Ha nem és nem változik semmi, jöhet a B terv: Te lány vagy? Bőgj. Zokogj a vállára borulva, hogy te hogy szereted a drága jó testvérkédet, őt is mennyire tiszteled hogy mindent megad nektek, de nem bírod hallgatni a bántó megjegyzéseit. Kis dráma, szaporán szedett levegő, hogy jaj de fel vagyok zaklatva, nagy, könnyes bociszemek: ez a női taktika.

Esetleg a tesónak anyukád előtt zokogás: "én imádlak téged, de te miért nem szeretsz? Hát engem nem lehet szeretni???? Én miért nem érdemlek meg egy kis szeretetet? El akarsz innen üldözni?"

Genyóság, de ha más nem működik (pl. a beszélgetés), akkor be kell vetni a különböző fegyvereinket. Ebből az egyik a könnyek.

Más meg ilyen pl: ha baromira nincs kedved kicserélni egy kiégett villanykörtét, akkor nem azt kell mondani a férjednek, hogy "cseréld már ki b+", hanem csillogó nagy szemekkel pislogsz, hogy "jaj drágám, én ehhez nem értek, de TEEEE, te olyan erős és ügyes vagy, ezt csakis te tudod megcsinálni, mert te mindenhez értesz."

2011. ápr. 2. 02:06
 13/13 anonim ***** válasza:
ha jól értelmezem, tesód 4 éves volt, tehát elég sérülékeny korban, amikor apátok eltűnt az életéből. ez elég nagy törés lehetett neki, lehet, hogy tudat alatt anyátokat hibáztatja. gyerekpszichológus tudna segíteni esetleg. a pofozkodás nem megoldás.
2011. ápr. 24. 04:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!