7 éves elsős kislányom ilyesztően fáradt néha. Lehet ez az iskolától?
Stressz, szorongás.
A lányom még csak ovis korú, ugyanezek a tünetei voltak, hasi görcsök ( a végén ez már hányásban fejeződött ki ), éjjel felsírt álmában, nappali szobatisztasággal is bajok voltak, és ami a legjobban kiakasztott bennünket, hogy néha ő is felkelt álmában, csak ő le is sétált volna az ágyról, ha nem kapjuk el időben.
Nála rossz élmény váltotta ezt ki, plusz érzelmileg nem volt még óvodaérett, így végül orvosi javaslatra kivettük oviból.
Iskolából nem tudjátok kivenni, de ki kéne deríteni hogy nem e történt vele valami, ami megijesztette, vagy megviselte volna. A védőnőm azt mondta, hogy ezek a tünetek idegi tünetek, és lehet hogy történt vele valami amit nem tud egyedül feldolgozni, de az is lehet hogy egy másik gyerekkel történt, és attól ijedt meg. Szóval sokminden lehet, szerintem védőnő is, orvos is tud segíteni, a tanítónénivel is kéne beszélni, hogy mi előzi meg a kislánynál a sírást, vagy ő hogy látja, mi váltja ki a gyerekből.
18:02 vagyok
Ez is hogy kitűnő a kislány. Túlzott teljesítménykényszer is lehet. A kislányomon is észrevettem ezt már egészen pici korában. Pl rajzoltunk, aztán rajzolt egyet a mamával is, aki azt mondta neki, hogy nem szabad a vonalon kimenni, mert az rossz. A mama jószándékkal mondta, csak a lányom még nem volt annyi idős, hogy ezt meg is tudja tenni, kétéves volt, és ezekután a rajzolás is tiszta stresszes volt a számára. Leültünk rajzolni, és azt láttam rajta, hogy tiszta idegbe van, meg szétizgulja a fejét, hogy ki ne menjen a vonalon :( Direkt el kellett kezdenem vele firkálni, hogy megértse, nem baj ha kimegy, a rajzolásnak örömet kell okoznia, nem idegbajt. És ez is már azért volt nála, mert nagyon meg akart felelni az elvárásoknak, holott én sosem vártam ilyet tőle.
Az ilyen gyerekeknél pl az is már megterhelő lehet ha felszólítják, mert mindenáron jó választ akar adni, ha nincs tétje akkor is.
Aztán óvónő mondta, hogy a lányom ugyan hamar megtanul egy mondókát, de szerepelni nem mer. Még itthon is csak nagyon ritkán mondott egy-egy mondókát, és mondta is hogy az oviban sem mondja, mert akkor a többiek meghallják. Szégyenlős volt.
Abból amit írtál, nekem az jött le hogy a te kislányod is hasonló természetű lehet mint az enyém, csak az enyém négyéves. Alapjában véve kedves barátságos, segítőkész, de visszahúzódó is, és emiatt érzékenyebben is reagál dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!