A gyermeketeknek verte már el a kezét az óvónő?
szia!
Én nem tudtam aludni soha annak idején az óvodában.
Egyszer az óvónő idegeire mentem ezzel, és felpofozott.
Anya felment, és elbeszélgetett vele. Ő szintén óvónő, és nagyon jó óvónő. Aztán már nem volt probléma. Bár soha nem aludtam, és a mai napig nem tudok délután aludni. Még éjszaka se nagyon.
Nos a kérdésre a válasz, hogy nem, nem ütheti meg a gyereket. De nálam van pl, hogy elszakad a cérna...amikor szólok 3szor, hogy ne fütyüljön alvás közben, mert van aki szeretne aludni. ha neki nem megy csendben feküdjön, pihengessen. bólogat, hogy rendben. aztán 2 perc múlva csak hallom, hogy füttyög. Megint szólok, hogy XY, ha még egyszer megahallom baj lesz. De megint fütyül, akkor vagy fogom az ágyát és magam mellé teszem, ahol ülök, vagy felállítom és 5percig kb ácsorog, vagy ráültetem egy székre a küszöbnél, hogy ott üljön 1-2 percig, ami neki rossz, fura és talán megérti, amit kérek. Ha pl ebédnél veri a kanalat a tányérhoz direkt, akkor van, hogy egyből odalépek és rákoppintok a fejére. Mutató ujjammal kicsit erősebben, egyszer. Az általában hatásos. De konkrétan soha nem ütném meg őket. amikor egy fiút egy kislány fejét verte ököllel, mert az utóbbi ráütött az előbbi cipőjére, akkor azért elkaptam a karját és erővel leültettem a padra és lekiabáltam a fejét. Elsírta magát, de megérte, mert azóta visszafogta magát...durva volt látni, ahogy veri a fejét a másiknak...nem engedehtem, hogy bántsák egymást.
Egy óvónéni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!