Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem eszik a kislányom, de a...

Nem eszik a kislányom, de a gyerekdoki szerint normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4és fél éves a nagylányom, és nem akar enni. Van olyan nap, hogy teán vagy kakaón kívül nem hajlandó semmit enni vagy inni. Van,mikor 2-3napig sem. Aztán egy napig reggeli-ebéd-vacsi úgy ímmel-ámmal van, aztán megint semmi.

Most 108cm, 17kg. Nem olyan sovány, de nem is duci. Külsőleg ráférne pár kiló.

A gyerekdokihoz elvittem, elmondtam neki, de ő azt mondja, még egy kicsit kövér is.

Szerintetek ez normális?

Azért kértem neki beutalót vérvételre, hátha vashiány, de aggódom.

2011. febr. 22. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el egy gyermek gastroenterológushoz, nézze meg. Ha ő is azt mondja,hogy normális akkor talán megnyugodhatsz. Amúgy 108 cm-hez 17 kg, az szerintem kicsit sem kövér...érdekes gyerekorvosotok van.
2011. febr. 22. 14:28
 2/11 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ!

:-)

2011. febr. 22. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:

szerintem nem rossz a súlya, a nagy növésű 3,5 éves lányom is 17 kiló, 106 centihez, és ő egyáltalán nem sovány.

viszont enni nem csak azért kell, hogy hízzon a gyerek, hanem hogy a megfelelő tápanyagok, vitaminok bejussanak.

Valami "étvágy csináló" vitamint kipróbálhatnátok esetleg, pl a Béres cseppet. Meg erre tud felírni a gyererekorvos, ha jól emlékszem: vitacolan nevezetű szert, ami kicsit javíthat az étvágyán.

2011. febr. 22. 14:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is! Sajna mindkettőt próbáltuk, a Vitacolan szirupra hányással reagált, így nem ment, a Béres cseppet kapja, de ezzel csak azt értük el, hogy ne legyen annyit beteg!
2011. febr. 22. 19:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Probálj neki vitaminokat adni, néz utána nem eszi e tele magát valmivel, hagyd el a cukrot a teából.
2011. febr. 22. 22:01
 6/11 A kérdező kommentje:

Vitamint kap, még mindig a Béres csepp+ C-vitamin.

Enni? Még a csokit se eszi meg! A teát nem cukrozom, mert én is abból iszom, és cukorbeteg vagyok.

Max pici édesítő, de ő inkább a vizet szereti.

2011. febr. 23. 13:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Első tipp: Vidd be magaddal a boltba, hátha magától rámutat valamire, amit megkíván.

Második tipp: Ne tukmáld!! Ne kérdezgesd, hogy ezt vagy azt kéri-e. Magadtól semmit ne adj! Várd meg, míg kéri. Lehet, hogy frusztrálja a sok kérdezgetés (már, ha szoktad kérdezgetni.)

2011. febr. 23. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. Hagyd békén. Olyan gyerek, akinek van lehetősége enni, még soha nem halt éhen (anorexiás tini más kérdés). Ha éhes lesz, majd kér. Próbálj esetleg banánt kitenni látóközelbe, mert abban minden benne van, ami alapvetően szükséges egy ekkora gyereknek. A magasságához a súlya teljesen normális.
2011. febr. 26. 09:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Béres csepp nálunk a nyerő.Vannak egyébként ilyen nem evős időszakok. Ha ez korlátozódik heti 1-2 napra, az normális általában.
2011. márc. 4. 17:24
 10/11 anonim válasza:
Szia, az én keresztlányom 9éves és ő sem eszik.. tesómék elvitték mindenféle orvosokhoz nem sok sikerrel, de azon kívül,hogy vékonyka kislány 136/ 22 nincs baja belőle
2011. márc. 5. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!