Nem eszik a kislányom, de a gyerekdoki szerint normális?
Sziasztok!
4és fél éves a nagylányom, és nem akar enni. Van olyan nap, hogy teán vagy kakaón kívül nem hajlandó semmit enni vagy inni. Van,mikor 2-3napig sem. Aztán egy napig reggeli-ebéd-vacsi úgy ímmel-ámmal van, aztán megint semmi.
Most 108cm, 17kg. Nem olyan sovány, de nem is duci. Külsőleg ráférne pár kiló.
A gyerekdokihoz elvittem, elmondtam neki, de ő azt mondja, még egy kicsit kövér is.
Szerintetek ez normális?
Azért kértem neki beutalót vérvételre, hátha vashiány, de aggódom.
Szia!
Köszi a választ!
:-)
szerintem nem rossz a súlya, a nagy növésű 3,5 éves lányom is 17 kiló, 106 centihez, és ő egyáltalán nem sovány.
viszont enni nem csak azért kell, hogy hízzon a gyerek, hanem hogy a megfelelő tápanyagok, vitaminok bejussanak.
Valami "étvágy csináló" vitamint kipróbálhatnátok esetleg, pl a Béres cseppet. Meg erre tud felírni a gyererekorvos, ha jól emlékszem: vitacolan nevezetű szert, ami kicsit javíthat az étvágyán.
Vitamint kap, még mindig a Béres csepp+ C-vitamin.
Enni? Még a csokit se eszi meg! A teát nem cukrozom, mert én is abból iszom, és cukorbeteg vagyok.
Max pici édesítő, de ő inkább a vizet szereti.
Első tipp: Vidd be magaddal a boltba, hátha magától rámutat valamire, amit megkíván.
Második tipp: Ne tukmáld!! Ne kérdezgesd, hogy ezt vagy azt kéri-e. Magadtól semmit ne adj! Várd meg, míg kéri. Lehet, hogy frusztrálja a sok kérdezgetés (már, ha szoktad kérdezgetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!