Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 2,5 éves gyerek szorong...

Ha egy 2,5 éves gyerek szorongatja vissza a kakilást és napokig, akár egy hétig is képes nem kakilni, akkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már beszéltem a gyerekorvossal, Guttalax hashajtót javasolt egy hétig plusz két féle homeopátiás szert, de egyik sem megoldás hosszú távon, mert a Guttalaxot nem is lehet neki adni, csak egy hétig, utána abba kell hagyni. Már próbáltunk többféle székletlazító szert, pl Leavolac-ot, az semmit sem ért. Ha valaki tudna valami hatásos módszert, akkor írja már le! Vagy hova, kihez forduljak? És mi lehet ennek az oka? Válaszaitokat előre is köszönöm!
2009. febr. 13. 14:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Unokaöcsémmel ugyanez a probléma. Egyértelmű, hogy vmi pszichés dologról van szó. Vagy megijedt anno ő is valamitől régebben kakilás közben, ezért nem szereti, vagy hallottam már olyat is, hogy a kistesó születése után gyakori tünet lehet (ez a féltékenység bizonyos formája lehet állítólag). Mindenesetre nem hiszem, hogy hashajtóval és társaival kellene próbálkozni, hisz akkor is vissza fogja tartani. A kulcsmondat pedig ez. Nem kakilni nem tud, hanem nem akar. Sajnos jótanáccsal nem tudok szolgálni, unokaöcsémnél sem oldódott még meg ez a probléma teljesen, bár időszakosan enyhülni látszik.
2009. febr. 13. 14:16
 2/20 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Ahogy előttem is írták ennek pszichés okai vannak. Szerintem beszélj egy gyermekpszichológussal, ő biztosan tud segíteni.

2009. febr. 13. 14:28
 3/20 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Szerintem sem megoldás a hashajtó.

A "szorongatja" alatt azt érted, hogy látszik, hogy kell kakilnia és erőszakkal visszatartja?

Egyébként iszik rendesen a gyerkőc? Rostokban gazdag étrendje van?

A gyerekorvoson miért nem küld egy szakorvoshoz (belgyógyász, gasztroenterológus)?

2009. febr. 13. 14:29
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha sok rostosat eszik(finom legyen pld:szőlő zabpehely.nem csokis igazi barna kenyér gyümölcsjoghurt stb ) étkezés közben bő folyadék,olyan székltenek kell lenni amit nem bír visszatartani .Kissé lehet olajosabban vajasabban főzni.Reggelre éhgyomorra langyos tea.Nappközben sokat igyon!.
2009. febr. 13. 14:30
 5/20 anonim ***** válasza:
86%

Velem is ez volt a gond gyerekkoromban.Elég sokáig elhúzódott ez a nehéz dolog,mert emlékszem is valamennyire.Nagymamám nevelt,hiányoztak a szüleim.(ez a pszihés ok)

A kisfiamnál is jelentkezett ugyanez.Pedig mellette voltunk.Pszihés ok lehet az is ha egyszer-kétszer nagyon fáj a székrekedés miatt és azutána a gyerek visszatartja.

A fiamnál úgy oldottam meg,hogy glicerin kúpot tettem fel neki amikor láttam rajta h kakilnia kell csak visszatartja.Bevállt.Persze vigyázni kell h ne legyen kemény széklete.

A glicerin kúpot császármetszés után adják az anyukáknak,h ne kelljen erölködjenek.

2009. febr. 13. 14:53
 6/20 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ő a nővérem gyereke, nem az enyém, csak nálunk van már körülbelül 3 hónapja, mert nővérem terhes és "nem tudja ellátni", szóval anyukám vigyáz rá mostanában főképp. Az orvos is azt mondta, hogy vigyük el pszichológushoz, csak úgy gondoltuk, hogy ha itt, ahol mi lakunk, elvisszük egyszer, azzal semmit sem érünk, viszont az anyja otthon nem fogja elhordani, mert azt mondja, hogy más gyereknek is vannak ilyen gondjai, majd kinövi és ennyivel elintézi.
2009. febr. 13. 16:07
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
Ma 14:30 vagyok a szőlőt mag nélkül.
2009. febr. 13. 20:02
 8/20 anonim ***** válasza:
95%
Akkor is vigyétek el, biztosan lelki eredetű a probléma. Lehet, hogy egy találka után is tud valami hasznosat mondani.
2009. febr. 13. 21:26
 9/20 anonim ***** válasza:
93%
Szegény pici, szerintem egyértelműen pszichés eredetű ez a probléma. Ilyen kicsi és el kellett szakadnia az anyukájától, apukájától, a megszokott kis környezetétől! Ne érts félre, biztosan nagyon jó helyen van nálatok, hiszen látszik, mennyire törődtök vele, de ez óriási változás egy ilyen pici gyereknek. Valószínűleg úgy érzi, hogy ő már nem kell a szüleinek, mert ott lesz nekik az "új gyerek", és hogy őt már nem szeretik. Mert ilyen kicsi korban még nem értik, hogy anya beteg, terhes, stb. Egyébként a tesód egészségügyi okból nem tudja őt ellátni? Mert ha most terhesen nem tudja, akkor szülés után, legyengülve, egy újszülött mellett pláne nem fogja tudni. Így valószínűleg még huzamos ideig nálatok lesz a kicsi, ezért érdemes elvinnetek pszichológushoz, mert több találkozásra is sor kerülhet. Nagyon fontos lenne, hogy segítsenek neki feldolgozni azt ami most vele történik, mert lehet, hogy soha életében nem heveri ki. Nem akarok drámázni vagy ijesztgetni Téged, de az ilyen traumák - és az elszakadás a szülőktől egy kisgyereknek komoly trauma - nagyon jelentős hatással vannak a személyiségre. Itt a szorongásokra, gátlásosságra, stb. gondolok elsősorban. Nála most komoly tünetek utalnak arra, hogy megviseli a dolog. Ártani meg akkor sem árt a pszichológus, ha csak egy találkozás lesz belőle. De az biztos, hogy százszor jobb helyen van Nálatok, ahol gondoskodtok róla, mint bárhol máshol a világon. Szeressétek őt nagyon!
2009. febr. 13. 23:40
 10/20 anonim ***** válasza:
87%

Akkor már meg is van a probléma.

Ne haragudj de milyen anya az ilyen? Miért nem mondjátok el neki a véleményeteket te vagy az anyukád? Hát minek szülte azt a szegény kis gyereket? Minek neki még egy ha ezt az egyet is lepasszolja? Mit akar akkor két gyerekkel ha már most nem tudja ellátni amíg csak terhes?

Ne haragudj hogy ilyeneket írok de kissé kiakadtam azon amit írtál a testvéredről. A helyedben jól megmondanám neki a magamét. Szegény gyerek semmiről sem tehet és csak szenved. Azért éjszaka haza viszi legalább vagy már teljesen odaköltöztette hozzátok?

Valamit sürgősen ki kell találjatok anyukáddal mert ez így nem maradhat!

2009. febr. 14. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!