23 hónapos fiam egy percet sincs egyedül el, mit tehetnék?
Majd kinövi-tapasztalat
A fiam volt ilyen, de a -szintén 23 hónapos láyno-se kispáylás.
Örüljetek neki, hogy nem elveszett gyereketek van.
Nem minde gyerek egyforma és fomabedobózik órákon keszetül
előz
Egyébként szerintem méár valamennyire unatkozik otthon, kellen neki gyerektársaésg.
Köszi,legalább olvasom hogy nem esetleg vmi "baja"lehet(hiperakt.v vmi)ez egyfelől megnyugtató.
A formabedobóról jut eszembe,azzal nem is játszott.Egszer meghalgatta hogy zenél(FP sütifaló)aztán második körben belelucskolta a kulacsából a baracklevet.Érdekes lehetett hog ömlik ki a formákból a ragacsos lötyi..azóta se működik.Pedig jó sokba került.
Mintha az Én 23 hónapos Fiam jellemezted volna.
Nem olvastam el mindent,igazából bízom benne,hogy elnövi,mert mást úgysem tudok tenni.
Annyi a kacat,raktam is el,de a sajátja nem kell neki semmi pénzért,akár ki is szórhatnám mind.Mindig a rosszaságokon töri a fejét.
Az enyém is dettó ilyen, nem is részletezem.
Bölcsibe adtam, heti 2 napot jár. Nagyon jót tesz mindkettőnknek. Neki üdítő változatosság az itthoni "unalmas" hétköznapok után, gyerektársaságban van, másféle játékok vannak, másféle ételek, más ingerek érik. Szokja a szabályokat, hogy nem mindig ő van a középpontban, nem lehet féktelenül tombolni-rombolni. Edződik az immunrendszere, így mire dolgozni megyek talán túl leszünk a nehezén, nem kell majd olyan gyakran kiesni a munkából. Az elején úgyis tényleg az van, hogy 2 nap bölcsi-1 hét betegség.
Én pedig ilyenkor kieresztem a fáradtgőzt, nyugiban megfőzök, eltakarítom a romokat, rendbe szedem a házat, a kertet, ügyintézek. Amúgy is rájöttem, hogy hiába, nem vagyok óvónéni, nem tudok egész nap olyan élményeket biztosítani neki, mint amiket egy bölcsiben lehet. Hiszen ott a gondozóknak csak ez a dolguk, nem kell egy nagy háztartás is vezetni párhuzamosan.
Annyira készülj fel ha bölcsibe adnád, hogy a beszokás jó eséllyel nem lesz sétagalopp, mert az ilyen típusú gyerekek nehezen adják fel az "állásaikat" :). Hát igen, tényleg nem egy tutyi-mutyi társaság :)
A gondozók miatt ne aggódj, ha jók akkor tudni fogják kezelni a kisfiadat, ha nem, az úgyis kiderül pár hét után és akkor keresel másik bölcsit. Ezt tapasztalatból írom, nálunk is váltás volt és az újak 100%-ban tudják kezelni a "kezelhetetlent". Meg amúgy is teljesen máshogy viselkednek ám ott a gyerekek, mint otthon :)
Mi egyébként 23 hónaposan kezdtük.
Köszi,meg fogjuk próbálni a bölcsit.Bár itt vidéken nincs csak fizetős,a fél havi fizumért,de közeli kerületben van,azt mondták 6-8hó várakozási idő,de irassam be oviba is..
Az uccsó előtti tipikus "példás"anyuka,akinek a legszebb,legokosabbak a gyerekei,és mindent jól csinálnak..biztos csípik őt a játszótéri anyukák..ahogy ossza az észt a tökéletes gyerekeivel a tökéletes gyereknevelésről :-))))))))))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!