Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek? A költözés megoldh...

Mit tegyek? A költözés megoldhatja a problémát?

Figyelt kérdés
5 évvel ezelőtt kerültünk Budapestre. Akkor 10 éves volt a lányom. Itt is kezdtük az iskolát(5.osztálytól) Az első két évben nem volt vele semmi baj,de 7.től az egész osztály elkezdett leépülni. 8. év elejére már az osztály több mint háromnegyede dohányzott,sőt,drogozott és ivott is... Azt még a mai napig nem értem,hogy az én gyerekem miért nem szokott rá a többiekkel együtt... Mindegy,nem is ez a lényeg,hanem az,hogy emiatt kezdték elítélni a többiek. Megfenyegették,hogy leszúrják,ha nem vesz ebben részt,vagy ha elárulja őket,és még sorolhatnám. Szóltam az igazgatónak,osztályfőnöknek,az osztályfőnök nem tud mit csinálni,az igazgató meg csak annyit mondott,hogy ő nem hajlandó gyereket nevelni,ha nem tetszik,el lehet menni. És itt volt elegem. Ezek miatt a kölykök miatt már nem egyszer akart öngyilkos lenni a lányom,és kezd ez a helyzet kiidegelni. Tudom,mindenhol vannak ilyenek,így ha más helyre vinném,ott is ez lenne... Mivel eddig Győrben laktunk,az ottani tapasztalatok alapján gondolom,hogy egy kisvárosban (Győr,Pécs,Nyíregyháza,stb..) nem ennyire rossz a helyzet,mint itt,a belvárosban... Mit tegyek?
2011. febr. 12. 15:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Arra még nem gondoltál, hogy csak iskolát váltsatok? Valami "elitebb" hely kéne, ahol nincs ilyen aljanép. Mert az egy dolog, hogy minden kamasz átesik a cigizős-ivós korszakon, na de leszúrással fenyegetőzni hadd ne mondjam milyen emberek szoktak.
2011. febr. 12. 15:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt az iskolát is elméletileg elitnek mondták,aztán mégis ez lett belőle... A környéken lévő iskolákban meg még rosszabb a helyzet (több tanár ismerősöm van) Szóval ötletem sincs,hogyha másik iskolába(vagyis most már gimnáziumba)vinném,akkor hova...
2011. febr. 12. 15:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
nagy fiam nyolcadikos. itt is vannak problémák, de messze nem ennyire súlyosak. ez egy kisváros. de szerintem ez függ a tanároktól, az iskolai kollektívától, a diákoktol és nagyban a diákok neveltetésétől. nekem ez a véleményem. de ha ilyen komoly probléma van és emiatt a gyermekem öngyilkos akarna lenni sőőt meg is tette, akkor lépni kell. ha más nincs akkor költözni.
2011. febr. 12. 15:24
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

több lehetőségetek is van...

Először is... ha tudtok, külföldre lenne érdemes menni a gyerek szempontjából, mivel ott fogják a diákokat, nincs cigi, buli, alkohol, és több esélye lenne egy normális munkára is a későbbiekben...

De mivel ez nem kevés pénz, és ha nem engedhetitek meg, akkor egy kisebb várost ajánlok... de onnan sürgősen vidd el!

És ülj le beszélni a lányoddal, hogy amit a többiek tesznek, az nem helyes, és te büszke vagy rá, amiért nem tett olyat... (értesd meg vele, hogy nem szabad, és nem is kötelezhetnek rá senkit)

De mivel nagy trauma érte (ha már öngyilkosság is megfordult a fejében, érdemes lenne költözni egy kisebb városba, vagy egy olyan faluba, ahol van gimire is lehetőség...) Egy ilyen trauma-helyzet után én biztos, hogy Pest környékéről is elakartam volna húzni a csíkot...

(18, l)

2011. febr. 12. 18:31
 5/13 anonim ***** válasza:
25%
Inkább a lányodat kéne orvoshoz vinni ilyen mindenhol van az elit sulik meg még rosszabbak.
2011. febr. 12. 23:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
nem feltétlenül kell elköltözni. az iskolaváltás is megfelelő
2011. febr. 13. 13:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön se jobb a helyzet, akármennyire is mondják. Ott is ugyanúgy isznak, drogoznak, szerintem nincs már a világon normális iskola.
2011. febr. 14. 00:03
 8/13 anonim ***** válasza:
72%

Ha jó tanuló, akkor be tud kerülni egy erős, jó suliba Bp-en(pl kéttannyelvű vagy ilyesmi), ahol a jobb tanuló, kevésbé ivós-drogos gyerekek járnak. Ha nem, akkor én jelen pillanatban jó Bp-i sulit nem is tudok ajánlani, de pest megyeit pl igen! Én gimibe pest megyébe jártam, kisvárosba 9-10. osztályba, aztán 11-12-be Bp-re! Hát Bp-en 11-be teljesen elkallódtam, aztán 12. osztályba kezdtem visszazökkenni a normális életbe, csak azért mert esti suliba mentem át és a felnőtt iskolatársaim jó hatással voltak rám. :)

Szóval lehet, hogy elég, ha pest megyébe költöztök egy kisvárosba, te be tudsz járni Bp-re dolgozni(ha ott van a munkahelyed) a lányod meg ott helyben tudna tanulni. Ha az utóbbi mellett döntenél tudok ajánlani várost és sulit is, (ahova most év közben is át tud menni).

23/l

2011. febr. 14. 00:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne zárjuk ki azt hogy valaki füvezik cigizik és iszik is akár, amellett nem lehet majdnem kitűnő.

Saját példámból mondom.

De az hogy erre mást is akarnak biztatni az tényleg helytelen.

17/f

2011. febr. 14. 16:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Én jártam 2 olyan iskolába is, ahol nem füveztek, még cigi is ritka volt.

a A szent Angéla és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium.

A szent angéla:

A rózsadombon van, van ált. iskolás része és gimn. része is, szép környéken van. Akik oda jártak, azokból nagyon sokat oda vettek fel érettségi után, ahova menni akartak, tehát nem egy gyenge iskola.

Egyedül az igazgatóval van szerintem kisebb probléma, aki elég liberális, de nem vészes.

Egyébként most év elején jöttem el onnan, szóval biztos hogy így van, amit leírtam.

[link] Nagyon ajánlom.

Egyetemi(BEKG):

Gyönyörű helyen van, a vár lábánál, könnyű megközelíteni, csak kicsit kell gyalogolni. Az EKG alatt van még két másik iskola (Toldy és Kodály)

A toldyt nem ajánlom, mert ott tényleg füveznek, a Kodály meg kórusiskola.

A tanárok jók, ez sem egy olyan gyenge iskola.

6 osztályos, tehát 7. osztálytól lehet menni oda.

Ezenkívül ha oda jár a gyerek, rengeteg lehetősége van:

önképzőkör (irodalom) rengeteg sport, rajzszakkör, fakultációk (idősebbeknek), konditerem, énekkar (RENDKÍVÜL JÓ ÉNEKTANÁR!!!), iskolaújság, színjátszókör és még sorolhatnám. Jó a légkör, és szoktak lenni kirándulások (oszályoknak is, meg mindenféle: kék túra, bécsi kirándulás, lengyelország, fro., stb.)

ezenkívül lehet rengeteg nyelvet tanulni.

Tanítanak KÉT olyan tantárgyat, amit máshol nem nagyon: Etika (életvitel) és médiaismeret. Ez már 7. osztálytól van.

Mindenkinek nagyon ajánlom ezt az iskolát!

Nagyon szeretek ide járni!!!

[link]

2011. febr. 27. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!