Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak egy superhiperak...

Mit csináljak egy superhiperaktív gyerekkel?

Figyelt kérdés

Vigyázok egy 5 éves kissrácra, aki elég hiperaktív. Olvastam valamilyen szindrómát erre. Szokott szipogni, de nagyon sokat, főleg akkor, ha egy helyben kell ülni, erőseket pislog, és egyszerűen képtelenség lelőni. Ebbe sajnos még hozzájön az is,hogy a szülők ráhagytak egy két dolgot, elég akaratos, amit viszont én nem engedek meg. Még nem tudom, hogy a szülők ehhez mit szólnak.

Van egy kishúga, akit szeret, viszont rettentően uralkodik rajta.

Mit tudnék vele csinálni, hogy lekössem?

2011. jan. 28. 11:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát...most beégek..de a kisfiamat küldték az oviból nevelési tanácsadóba és az onnan kapott tanácsokat idéztem amik számunkra beváltak . :-D
2011. jan. 28. 11:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Tökéletes. Mármint nem a kialakult helyzet, hanem, hogy kaptam értelmes választ a problémámra :)

Nagyon köszönöm szépen a segítséget, és újult lelkesedéssel vágok bele a napba XD

2011. jan. 28. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha tényleg hiperaktív akkor elmondom anyósom technikáját aki hiperaktív ikreket nevelt:

Mikor látod, hogy kezd rájönni a dilihopp, öltöztesd kinti ruhába, fogj egy labdát, vidd ki az udvarra, vagy egy elkerített focipályára. A lényeg, hogy ne veszíthesd szem elől. Mikor kipörögte magát, menjetek haza!

2011. jan. 30. 14:03
 14/14 A kérdező kommentje:
ez mind szép és jó, viszont a gond az, hogy ilyenkor, mikor bepörög elég undok, és bunkó is egyben, főleg akaratos, ráadásként, nem tudok annyira németül, hogy közöljem vele, hogy vedd a ruhád, és irány a játszótér :) főleg mivel egyedül nem mehet, Léna pedig nem maradhat egyedül :)
2011. jan. 30. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!