Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék az anorexiás...

Mit tehetnék az anorexiás lányommal?

Figyelt kérdés

170centi és 43kg. 14éves.

több mint 1,5éve megy ez..de már nem bírom...

Volt már többször is kórházba...de nem segítettek rajta.

Nagyon kétségbe vagyok esve..és nagyon szomorú vagyok...:((

Pedig most boldognak kéne lennem,mert a 6hónapba vagyok...:(:)

Kérlek segítsetek,hogy mit csináljak vele! Annyira nehéz..

2011. jan. 27. 14:00
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom...férjem is mindig ezt mondja.
2011. jan. 28. 22:58
 22/32 anonim ***** válasza:
76%
en anorexias voltam es tudom hogy ha nem akar akkor nem is fog meggyogyulni soha. kapnia kell gyogyszereket. altato, nyugtato es boldogsag hormon (xeroxat) kb 8 honapig kell szedni es aztan fokozatos elvenni es igy valoszinu hogy 1 ev mulva jobban lesz. meg kell ertened hogy nem fog magatol meggyogyulni...elobb hal meg minthogy megegyen egy szelet kenyeret...ha te nem segitesz neki akkor nem fog sikerulni. nekem szerencsem volt hogy 20 voltam es 22 evesen gyereket akartam ezert valasztanom kellett hogy ehezes vagy baba...de neki nincs celja csak az hogy vekony legyen. Orvos Orvos Orvos....sajnos itt meg sokan nem veszik komolyan ezt a betegseget csak amikor mar nagy a baj es jo lenne ha nem a te lanyod erositeni a halalozasi statisztikat...ha tudok segiteni csak irj privit
2011. jan. 29. 08:40
 23/32 A kérdező kommentje:

hát az nem jó...nagyon örülök,hogy meggyógyultál..:-)

Köszönöm szépen..aranyos vagy:)!!!

2011. jan. 29. 16:21
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az írásokat....

Bizony vidd el vagy pszichológushoz, vagy bentlakásos szanatóriumba, ahol segítenek neki megfejteni a betegségét, mert a nem evés az a tünet, a főok, az valami más. Persze, hogy nem akar menni. Kizökkenteni a komfortzónájából...

Mi a fontosabb, ha most megharagszik esetleg rád amiért kemény anya vagy, ami sokszor a legjobb a jövőre nézve, - de meggyógyul, legalábbis esélye lesz rá, vagy

nem leszel kemény, és nézheted és tapasztalhatod a szenvedéseket, és belehalhat. Ha megharagszik, az nem tart örökké, miest kigyógyítják, normális ésszel fog gondolkozni, és megbocsájt. Most beteg ésszel gondolkozik. A betegség beszél belőle, az irányítja.

Ha egy csapat bemegy az erdőbe, egyikük vak (de imádja az erdő illatát), és eltévedtek, a vakra bíznátok megtalálni a kiutat ?

2011. jan. 31. 02:51
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Tv-ben láttam, egy nagy papírt leterítettek, és kérték a lányt, hogy rajzolja rá magát, amilyennek látja magát. Csak a körvonalat. Mikor kész, ráfektették, és valaki körberajzolta. Ennek a lánynak ez segített, rádöbbentette, hgy valamit nagyon nem jól lát, érez, ha ez a méretkülönbség ilyen. Persze az Ő rajza volt a vastagabb, nagyobb. Innentől kezdve elfogadta a segítséget. Muszály erősnek lenned, és professzionális segítséget kérned, másképp nem fog menni ! Légy erős !
2011. jan. 31. 02:53
 26/32 anonim ***** válasza:
75%

az a baj, hogy ez nagyon könnyen tud súlyosbodni, a mai fiataloknál ez a divat, ezt látják mindenhol az a siekeres a szép a menő ,aki csont és bőr,

ezért minél jobban lecsontvázasodnak, mert ettől azt hiszik jobb lesz.

2011. febr. 1. 14:46
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokat tanultunk a főiskolán az anorexiáról. A legfontosabb, hogy a nem evés pusztán egy tünet, de a valós probléma, nem a nem evés, annak mélyebb lelki háttere van. A másik jellegzetesség, hogy az anorexia családi betegség. A tünethordozó ( a lányod), csupán felvállalt egy tünetet, hogy lázadhasson valami ellen (tehát van valami rejtett probléma, de ez valószinűleg nem került még nálatok felszinre.) A probléma legtöbbször az anorexiásoknál a család rendszerével kapcsolatosak, tehát nem feltétlen csak a lányod problémája. Sajnos ez nagyon gyakran igy van. Ezért szokták sok esetben azt javasolni, hogy az evészavarosoknál nem csak a tünethordozóknak kell terápiára járni, hanem az egész családnak. Keressetek egy családterapeutát! A kórházi befektetés, gyógyszeres kezelés, mind jó ötlet, és szükséges is, de ezek csak a probléma elfedésére, szinten tartására szolgálnak, tartós megoldást nem jelentenek. Mielőbbi gyógyulást kivánok a lányodnak.
2011. febr. 1. 21:17
 28/32 anonim ***** válasza:
62%

A fényképes tényleg jó ötlet.

Vagy keress rá anorexiások képeire a guglin és kérdezd meg, hogy szerinte ez a vonzó? ilyen akar lenni?

meg fel kell tolni az agyába, hogy azok a modellek nem emberek, csak sétáló vasalódeszkák akik annyit is esznek mint egy vasalódeszka.

Fel kell valahogy tolni az agyába hogy NEM KÖVÉR sőt, sovány, de kórosan, annyira, hogy a fiúk rá se fognak nézni ha ezt folytatja. Nem szeretik az olyan lányokat akik nem képesek elfogadni önmagukat. És azokat se, akik nem képesek nevetni, érzelmeket kifejezni. Azt szeretik, hogyha elmennek velük a mekibe akkor nem egy pohár vizet és natúr salűtát esznek, hanem sajtburgert nagy krumplival, kólával és tőlük is csórnak krumplit!

2011. febr. 2. 18:44
 29/32 Titokgazda ***** válasza:
100%

Ha kell még segítség, írj egy e-mailt nekem!

Én elmondom, miben tudnék segíteni, te meg elmondod, hogy érdekel-e.

Ha nem érdekel, nem fogok erőszakoskodni.

2011. febr. 15. 10:47
 30/32 anonim ***** válasza:
75%

mutasd meg ezt a videót a lányodnak:

http://www.youtube.com/watch?v=15tkzE7DbEY

milyen akar lenni - olyan mint az első fotókon, vagy inkább egy vonzó, szép nő, mint az utóbbi fotókon? kitartás - megfogja érteni

2011. ápr. 2. 02:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!