Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Verni vagy nem verni? Miért?

Verni vagy nem verni? Miért?

Figyelt kérdés
Egy dolgozathoz gyűjtök adatokat.Kérdésem az lenne, hogy akik a verés mint gyermeknevelő és fegyelmező eszköz mellett vannak miért és mik a tapsztalatok (akár őt nevelték így, akár ő gyakorolja gyermekén), akik ellene vannak miért és hogyan oldják meg a "súlyosabb" problémákat.Azért itt teszem fel a kérdést, mert elég kényes, sok szülő akiről tudom pl hogy igenis odacsap a gyereknek nem vallja be, itt névtelenül lehet vitatkozni.Nem az agresszív, brutális bántalmazásra gondolok.Büntetések, jutalmazások, egyéb.Minden ami nevelés.Ki hogy látja, mi válik be, miért ez az elve mit ér el vele.Kérlek írjatok minél többen.Köszi.
2011. jan. 26. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

A verés, de az oda csapás is a saját magadban való csalódás, a düh saját magad iránt hogy felsültél a neveléseddel, az elveiddel.

Néha nekem is elborul a fejem, és volt kb 2x hogy oda csaptam a kezére. ilyenkor mindig az van a fejembe hogy a saját magam iránti dühböl csinálom, és ez így van.

pl 20x is a szájába teszi a követ amit nem szabad és 20-ik alkalomba elszakad a cérne rácsaptam a kezére. éreztem azt a dühölt és félelmet hogy miért vagyok képtelen arra hogy megértessem vele nem szabad ezt csinálni.

2011. jan. 26. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem kb. 5x vertek el gyerekkoromban, mindannyiszor "megérdemelten", szóval nem hobbyból kaptam ki. A testvérem többször, ő igazi rossz gyerek volt. Nem lettünk sérült emberek, sikeres felnőttek vagyunk, és nekünk is vannak gyerekeink, imádjuk a szüleinket! :)

Ugyanakkor én nem vertem még el a gyerekemet soha, igaz, a kezére rá-rácsaptam, mikor már huszadjára és fennhangon sem értette meg, hogy nem dobáluk szét az ételt, és nem szaggatjuk le a virágok leveleit...

Nálunk a komoly elbeszélgetés eddig mindig működött, mióta érti a beszédet.

2011. jan. 26. 14:32
 3/10 anonim ***** válasza:

nem verni

még csak 18 hónapos a babám, de én még nem bántottam soha, nem tudnám megtenni, hiszen egy pici ártatlan kis lélek, másrészt semmit nem érnék el vele, sőt még rosszabb lenne a helyzet szerintem

egy időben elkezdett csapkodni, karmolni, harapni, amikor mérges lett, és azt vettem észre, hogy ha rákiabáltam, elsírta magát, aztán még jobban csinálta, nemhogy abbahagyta volna, szóval szerintem a veréssel sem érünk el semmit

engem néhányszor megvert anyukám gyerekként, de nálam sem ért el vele semmit, még dacosabb lettem tőle

2011. jan. 26. 14:35
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Én a köztes állapot pártján állok.

Mégpedig azért, mert amikor anno a tanár adhatott egy pofont a gyereknek, akkor nem ilyen világ volt, érdekes módon a többség valóban megtanult írni, olvasni, számolni és nem volt tiszteletlen. Most teljesen az ellentétére fordult a dolog, a diák veri a tanárt, és a szülők! azért is feljelentik a tanárokat, ha az rá mer szólni a 12 éves lányukra,hogy lehetőleg öltözzön fel normálisan, ne legyen kint a melle. És ha megnézitek most van teljesen elizélődve a fiatalság, gyakorlatilag lassan nem tudom megkülönböztetni a 13 éves gyereket a 20 éves felnőttől.

Viszont a durva verést nem pártolom, az egyszerűen undorító, de pár jól intézett pofon a megfelelő időben szerintem helyénvaló.

2011. jan. 26. 15:00
 5/10 anonim ***** válasza:

előfordult igen.

az is igaz, hogy bevált.

de próbálom elkerülni még az odacsapást is, a Viasaton néztem a szuperdadus műsort, onnan vettem ötleteket és azok a módszerek beváltak. Úgyhogy az odacsapást elhagytam. Mert beláttam tényleg felesleges. Hiszen mással is ugyanazt a célt el lehet érni.

2011. jan. 26. 15:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha odacsapsz egyszer ketszer semmi baja nem lesz,de nem is tanul belole.Egy ido utan ha szolsz,hogy racsapok a kezedre,mar nem erdekli mert megszokja.Ha nem csapsz oda csak elmagyarzod szepen 100szor ugyanazt miert nem szabad,ugy tunik meg se hallja,de egy nagyobb felfogja amit mondasz.Tehat egyik sem jo.Ami szerintem bevalik az a bunti:megvonas valamitol amit szeret:pl.ma nem nezhetsz meset<vagy nem veheted elo az autokat,esetleg a forditottja azt kell csinalni amit nem szeret:pl.ma este nem furdol hanem zuhanyzol,es utanna egyedul kell feloltoznod.Nalunk az ilyen buntetesek valtak be.
2011. jan. 27. 10:49
 7/10 anonim ***** válasza:
14 L vagyok: engem vernek a szüleim, kicsi koromba kezdték kézzel a fenekemre, combomra,de aztán már nem hatott, szóval bekeményitettek. Most már nadrágszíjjal meg lovaglóspálcával kapok ki a csupasz fenekemre. Szerintem jobb el se kezdeni, de az igaz hogy nagyon hatásos.
2011. jan. 28. 18:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is kaptam annak idején pofonokat, többet meg is érdemeltem, de inkább csak ellenreakciókat váltottak ki, csak utólag, később láttam be, hogy némelyik jogos volt. Viszont a legjobb megoldásnak azt tartom, amit a 10:49-es javasolt.
2011. jan. 28. 19:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy néha mindenkinél elpattan a húr, és akkor elcsattan egy pofon(kamasznál)vagy akár egy popsiverés(kisgyermeknél). Anno én is kaptam anyukámtól egy egy pofont, amikor hihetetlenül szemtelen voltam. Lehet, hogy éppen nem oldódott meg tőle a probléma, de mivel anyum ritkán bántott, ezért éreztem a tettem súlyát, ha mégis kaptam egyet. Tudtam, hogy akkor, abban a pillanatban nagyon túllőttem a célon.

Ettől függetlenül borzasztóan szeretem az anyukámat!! Ő az egyik legbiztosabb pont az életemben, akire bárhol, bármikor számíthatok. Úgy érzem, hogy attól mert kaptam néhány pofont, még nem lettem lelkibeteg. Inkább jócskán magamba szálltam tőle.

Szóval én is azt mondom, hogy természetesen elítélendő a brutális bántalmazás, de egy pofon néha nagyon hatásos.. Illetve kisgyermeknél ( az én gyermekeim 1 és 2,5 évesek) ha pl már ezerszeri rászólásra sem akarta békén hagyni a konnektort, bizony én rácsaptam a kis kezére.

üdv.

2011. febr. 1. 18:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Én egyszer kaptam a combomra nem öltözésért, pedig már nagyon tudtam csinálni, utána nem volt gond. Egyénektől függ sajnos a dolog. Nekem elég volt a szüleim hangsúlya ahogy rámszóltak, de tesómnak már nem pl.

Már anyuka vagyok, és én sem férjem sem találjuk a hangsúlyt azt a hatásosat. Kiabálással csak magunkat mérgeljük be, megbeszéltük ezt nem fogjuk csinálni, inkább leváltjuk egymást, és nyugodt körülmények közt leguggolva szembenézve megbeszéljük a gyerekekkel. Amelyikünk a nyugodtabb. Odacsapni egyszer kikaptam az etetőszékből 2 évesen, mert sokadjára kezdte a hamit ledobálni, és megkapta a popija, sose nem csinálta többet. Most nagyobb már, sok sok türelem kell, ami bizony sajnos néha elfogy, de higgyétek el nálunk beválik, bár néha megfeledkezünk, hogy minél nyugodtabban egyenesen mondani neki az beválik. Vagy megfogni és odavinni amit elakarsz tőle érni, hogy csinálja.

Ha hiszti van, rájöttünk nem kell hozzászólni míg meg nem nyugszik, úgysem hallja érti mit akarunk, és akkor is csak magunkat buzdítjuk fel mérgesedünk fel, onnantól pedig eldurvulhat a helyzet kiabálás stb.

Azt olvastam a verés csak pillanatnyilag szüntetheti meg rövid távon a problémát. Ugyanakkor mikor megverve van a gyerek, akkor vagy átmegy hisztibe mégjobban, de az több mint valószínű, hogy nem fogja rögtön megcsinálni amit kértetek tőle, mert most aztán igazán mérges is szomorú is, most azzal van elfoglalva.

Jó időben elkapva érhet valamit, de ezt aztán nagyon nehéz kitalálni mikor is van.

Ilyesmik a gondolataim.

2011. febr. 7. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!