Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem zárja a száját?

Miért nem zárja a száját?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam 3 hónapos korától nyitva tartja a száját(alvás közben is)és állandóan folyik a nyála.A körzeti gyermekorvoshoz már többször fordultam ezzel a panasszal,de mindig azt a választ kaptam,hogyha kinő az összes tejfoga megszűnnek a panaszok.Mostanra túl vagyunk a fogzáson,de a helyzet nem változott.Voltunk Orr-fül-gégészeten is,de nem találtak semmit,az orr-mandulája is rendben van.Talán érdemes tudnia,hogy születésekor 16 órás vajúdást követően császármetszésre került sor.Egyébként más eltérést nem vettem észre a kisfiam fejlődésében,mindent a korához megfelelően kezdett el csinálni,rövid szavakat is mond már,de főleg a szavak első két betűjét mondja.Az étkezésben főleg a főzelékeket és a leveseket részesíti előnybe,a szilárdabb ételeket nem hajlandó elfogyasztani.Szeretném megtudni,mi okozhatja,hogy állandóan nyitva tartja a száját és ez összefügg-e az étkezési szokásaival?
2011. jan. 26. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Elöször orr problémára gondoltam, de ha ott minden rendben, akkor szerintem egy rossz szokás csak.
2011. jan. 26. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ismerosom fianak pajzsmirigz zavara volt, ezert folyt a nyala es volt tatva a szaja. Vidd masik orvoshoz,mert ez nem egy rossz szokas!
2011. jan. 26. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
A másodiknak igaza van, másik orvos kell.
2011. jan. 28. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Én egészen addig aludtam így amíg ki nem vették a manduláimat.
2011. jan. 30. 00:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Újra átolvastam. Pedig biztosan az orrával nem stimmel valami,mert ha rendesen kapna levegőt,nem a száján venné.
2011. jan. 30. 00:43
 6/6 anonim ***** válasza:

2 éves kisfiamnak szintén állandóan nyitva van a szája.

Egyáltalán nem rág,nem eszik darabosat, csak pépes ételeket.

Nekünk a harmadik gégész árulta el, hogy lényegesen nem nagyobb az orrmandulája, de annak az elhelyezkedése is számít.Ilyen korban egyébként is nagyon szűkek még az orrjáratok. Megfázásnál nehezen ürül az orra? Gyakran náthás, hurutos? Horkol? Vannak éjszakai légzés kimaradások? Ezek mind a nagyobb orrmandulára utalnak.

Én elvinném másik gégészhez is, és neurológushoz(ő meg tudja mondani, hogy miért nem akar rágcsálni)

Nekem ez a két szakorvos tudott választ adni a kérdéseimre.

2011. febr. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!