Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumisüveg - kislányom nem...

Cumisüveg - kislányom nem zárja össze a száját, mit tegyek?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos kislányunk nem szopizik, fejem a tejet és cumisüvegből kapja születése óta. De majdnem mindig mellémegy sajnos :( Nem zárja össze a száját rendesen és ezért folyik a tej mindenfelé. Türelmes vagyok csak rossz nézni hogy a nehezen (fájdalmasan) lefejt tej egy része mellémegy.

Tudnátok tanácsot adni, hogyan ösztönözzem arra hogy zárja össze a száját és úgy egyen? Amúgy napi kb 750 ml-t eszik, csak anyatejes baba.

2010. nov. 1. 18:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért?Nem jó a szopóreflexe? Gyermekorvos? Fejlődésneurológus?Én inkább őket kérdezném(ne a védőnőt)
2010. nov. 1. 18:33
 2/12 A kérdező kommentje:

A gyermekorvos azt mondta a problémára hogy a babának nem ízlik az anyatejem, ezért tápszert írt fel. De mivel van bőven tejem, ezért ki sem váltottam a tápszert.

A védőnő azt mondta, hogy lehet hormonális változáson megyek át és emiatt nem kell a tej a babának. De hogy ez csak időleges, legyek türelemmel, mert a baba súlya rendben van ( 4,5 hónaposan 6200 gramm ).

Fejlődésneurológián is voltunk Pesten, egy más ok miatt, ott teljesen kivizsgálták a babát, koponya UH, stb, s azt mondták hogy teljesen egészséges.

Próbáltuk etetni fekve, félig ülve, mindenhogyan, de a tej mindenhogyan folyik :(

2010. nov. 1. 18:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Èn azért kipróbálnám hogy a tápszert is kiköpi-e. Amúgy a tápszer és az anyatej íze szinte ugyan olyan.

Nekem a lányom észre sem veszi mikor váltunk anyatejröl tápszerre. èn is fejem mert iszonyat kevés van és napi egyszer kap, de valamikor egy evésnyi sem jön össze ilyenkor egy üveg tej együveg tápszer.

Ha az is féremegy akkor a szopóreflexével van baj. Amit még megpróbálhatsz hogy kiskanállal adagolod neki, de ha akkor is kifolyik mind az anyatej mind a tápszer, akkor azért tovább vizsgáltatnám.

Ha úgy megy, és a súlya megfelelö akkor semmi gond.

2010. nov. 1. 18:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok.Nagyon jól csinálod! A babának anyatejre van szüksége,mert az anyatej naprakész,mindig éppen azt tartalmazza,amire a babának szüksége van,és fél éves kora előtt,ha teheted,ne állj át próbaképpen sem a tápszerre. Egyébként kicsit furcsállom ezeket a hozzáállásokat(nem ízlik stb)Mindenesetre tarts ki még egy kicsit,ha eddig képes voltál ezt a tortúrát végigcsinálni,még másfél hónapig biztos sikerülni fog.A tápszer elkészítése is van olyan macera,mint a fejés,és ráadásul-majd meg fogod látni-elég drága.(a 2-es tápszer már nem támogatott,így 2-4000 Ft között van egy dobozzal,ami egy hétig se elég.)
2010. nov. 1. 19:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igyekszem kitartani.

Kipróbáltuk már a Tommee Tippee cumisüveget, a Nuk-ot, a MAM-ot, most az Avent van soron. Két lyukúból próbáljuk. Mindegyikből kifolyik :(

Azért kell a tejet fejnem, mert születésekor besárgult, elhúzódó volt neki, több mint 2 hónapig sárga volt. És írni kellett minden etetésnél hogy mennyit eszik. Ezért kénytelen voltam 2 hónapig fejni, etetni, írni. Viszont a 2 hónap alatt elszokott a cicitől, így azóta is fejem. Már fájdalmas és néha eszembe jut hogy könnyebb lenne elapasztani a tejet és tápszert adni a babának, de olyankor eszembe jut az is, hogy neki az anyatej a legjobb.

Köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 1. 19:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Kedves 2.válaszoló, próbáltuk a tejet kiskanállal adni, de mire 1 adagot megevett, ami nála 140 ml, az több mint 1 órába tellett :(
2010. nov. 1. 19:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Azt nem nézte véletlenül a gyerekorvos, hogy nincs-e lenőve a pici nyelve?? Inkább erre kellene ilyenkor tippelni, nem pedig olyan hülyeséget mondani, hogy nem ízlik neki az anyatej...
2010. nov. 1. 19:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen cumis üveged van? Milyen rajta a cumi. Akkor csinálta nekem ha nagyobb cumira váltottam nála. Próbáltad más cumival hátha azzal jobb? Ügyes vagy, én is ezt csináltam amit te.
2010. nov. 1. 19:25
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves 4., nem nézte a baba nyelvét az orvos :(

Kedves 5. : Tommee Tippee, Nuk, Mam, most Avent. Eddig minden üvegnél egyes lyuk volt, most használjuk a kettest. De mindegyiknél ugyanez a gond.

2010. nov. 1. 19:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam, váltsatok vissza egyes lyukúra az Aventnél. Pár napig fura lesz neki és tovább fog rajta csámcsogni de utána kicsit a gumi enged és pont jó lesz. Nekem még egy évesen is egyes cumival evett. Azt anyatej nem olyan sűrű minta tápszer neked nem kell nagyobbra váltani és a száj izma is jobban erősödik mert többet kell vele dolgoznia, és nem megy olyan sebességgel, nem fog mellé menni neki a tej nem fog kicsorogni a szájából.
2010. nov. 1. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!