Cumisüveg - kislányom nem zárja össze a száját, mit tegyek?
4,5 hónapos kislányunk nem szopizik, fejem a tejet és cumisüvegből kapja születése óta. De majdnem mindig mellémegy sajnos :( Nem zárja össze a száját rendesen és ezért folyik a tej mindenfelé. Türelmes vagyok csak rossz nézni hogy a nehezen (fájdalmasan) lefejt tej egy része mellémegy.
Tudnátok tanácsot adni, hogyan ösztönözzem arra hogy zárja össze a száját és úgy egyen? Amúgy napi kb 750 ml-t eszik, csak anyatejes baba.
A gyermekorvos azt mondta a problémára hogy a babának nem ízlik az anyatejem, ezért tápszert írt fel. De mivel van bőven tejem, ezért ki sem váltottam a tápszert.
A védőnő azt mondta, hogy lehet hormonális változáson megyek át és emiatt nem kell a tej a babának. De hogy ez csak időleges, legyek türelemmel, mert a baba súlya rendben van ( 4,5 hónaposan 6200 gramm ).
Fejlődésneurológián is voltunk Pesten, egy más ok miatt, ott teljesen kivizsgálták a babát, koponya UH, stb, s azt mondták hogy teljesen egészséges.
Próbáltuk etetni fekve, félig ülve, mindenhogyan, de a tej mindenhogyan folyik :(
Èn azért kipróbálnám hogy a tápszert is kiköpi-e. Amúgy a tápszer és az anyatej íze szinte ugyan olyan.
Nekem a lányom észre sem veszi mikor váltunk anyatejröl tápszerre. èn is fejem mert iszonyat kevés van és napi egyszer kap, de valamikor egy evésnyi sem jön össze ilyenkor egy üveg tej együveg tápszer.
Ha az is féremegy akkor a szopóreflexével van baj. Amit még megpróbálhatsz hogy kiskanállal adagolod neki, de ha akkor is kifolyik mind az anyatej mind a tápszer, akkor azért tovább vizsgáltatnám.
Ha úgy megy, és a súlya megfelelö akkor semmi gond.
Köszönöm, igyekszem kitartani.
Kipróbáltuk már a Tommee Tippee cumisüveget, a Nuk-ot, a MAM-ot, most az Avent van soron. Két lyukúból próbáljuk. Mindegyikből kifolyik :(
Azért kell a tejet fejnem, mert születésekor besárgult, elhúzódó volt neki, több mint 2 hónapig sárga volt. És írni kellett minden etetésnél hogy mennyit eszik. Ezért kénytelen voltam 2 hónapig fejni, etetni, írni. Viszont a 2 hónap alatt elszokott a cicitől, így azóta is fejem. Már fájdalmas és néha eszembe jut hogy könnyebb lenne elapasztani a tejet és tápszert adni a babának, de olyankor eszembe jut az is, hogy neki az anyatej a legjobb.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves 4., nem nézte a baba nyelvét az orvos :(
Kedves 5. : Tommee Tippee, Nuk, Mam, most Avent. Eddig minden üvegnél egyes lyuk volt, most használjuk a kettest. De mindegyiknél ugyanez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!