Nem tudom miert hisztizik?
tökéletes példa erre az unokatesóm.
ő is kb másfél éves korába volt ilyen. most lesz 4 éves,és már nem is csinál ilyeneket. :)
Kedves kérdező!
Nyugodj meg, semmi baj nincs a gyerekkel. Kezd abba a korba lépni , amikor ugrásszerűen fejlődnek a szellemi képességek , ezzel párhuzamosan nőnek az igények és a vágyak , aminek törvényszerű következménye ,hogy egyes igények kielégületlenül maradnak , akkor is ha mindent megteszel , annak érdekében ,hogy mindet kielégítsd. Ebben az időszakban teljesen természetes ,hogy néha feszült , hiszen most tapasztalja meg életében először , hogy milyen az amikor a belső késztetések és a külső világ ellentétben állnak egymással. Még nem rendelkezik önnyugtatás képességével. Az ellenséges viselkedésmódot illetően pedig azt tudom mondani ,hogy ebben a korban tapasztalják ki bizonyos védekező mechanizmusaikat. Produkálják őket , és megtapasztalják ,hogy ez milyen külső válaszokkal jár. Éppen ezért a legjobb , amit tehetsz hogyha hisztizik , vagy verekedik ,hogy teljesen ignorálod. Ugyanis ha büntetnéd azzal nagyon megnehezítenéd ezt a feszültségteles korszakot , emellett elkezdene benned vetélytársat esetleg ellenséget látni, amit szerintem nem szeretnél, főleg ,hogy ez kihatással lehet arra ,hogy később hogyan érez irántad. (Tapasztalatból beszélek: 4 éves koromig a szüleim sok hibát elkövettek, nem tudtam őket megszeretni addig, szóval teljesen alapvetővé vált 4 éves koromtól ,hogy ők olyan emberek , akiket nem szeretek. Ez azóta sem változott.) Ha viszont vigasztalni kezdenéd ezekben a szituációkban, azt érnéd el vele ,hogy a gyerekben összekapcsolódna a hiszti és az anyai szeretet , így mindig hisztizne , ha törődésre vágyna. Ha nem veszel róla tudomást azzal nem is irritálod , és nem is ösztönzöd arra ,hogy máskor hisztizzen. Ez pont az a válasz , amit a legkevésbé szeretne elérni: a figyelemhiány. Szerintem ezzel le lehet szoktatni. Azonban arra is figyelj,hogy amikor nyugodt , részesítsd különleges figyelemben.
Üdv
Az is be szokott válni ilyen esetekben hogy bíztatod hogy mégjobban csinálja és csak azért se fogja egy idő után!
pl. ha ordít akkor mondd neki hogy hangosabban stb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!