Februárba lesz 2éves kislányom, az a gondunk hogy nagyon hisztis reggel mikor megyünk bölcsibe egyszerűen nehéz vele közlekedni. Főleg hogy van 2hónapos kis tesója most jelenleg hordozókendőbe viszem a kicsit, így kicsit könnyebb mit tegyek nektek hogy sikerült a hisztis korszak? Létszíves segítsetek mert már néha kivagyok hogy én rontottam el valamit vagy minden gyerek ezen át esik?
Ha megyünk reggel és mondom neki kérem a kis kezed vagy odaadja és jön szépen vagy azt mondja NEM akkor próbálom rá venni hogy menjünk szépen de sikertelen akkor úgy csinál mint aki össze akar esni ez persze mások is látják és én érzem utána magam rosszul hogy azt hiszik rossz anya vagyok pedig én próbálom nevelni de néha már fel adom mit tegyek írjatok ti hogy és mit csináltatok fenekére ilyenkor csaphatok?Csak utcán nem igazán szeretnék mert rossz szemmel nézik azt
Nehéz korszak: kezdődő dackorszak+ 2 hónapos kistesó... Muszáj bölcsibe hordani éppen most, hogy otthon vagy a babával? Lehet, hogy szegényem úgy érzi, azzal, hogy őt elviszed otthonról, valamiről lemarad, kimarad. Féltékeny lehet a babára... ő veled lehet, neki meg mennie kell... Én, ha megtehetném, biztosan otthon tartanám az első hónapokban legalább, hogy ne érezze, hogy kirekesztik. Ha megütöd, csak az ellenkező hatást fogja kiváltani, úgy fogja érezni, a kicsi miatt kapott. Nehogy emiatt még erősebb legyen a féltékenység, a szorongás... ezt oldani kellene mindenképpen!
2011. jan. 6. 09:10
2/20 anonim válasza:
Teljesen természetes amit csinál. Most született a tesó, féltékeny, nincs rá annyi időd, és még el is viszed magadtól. Én biztos otthon tartanám, és nagyon sokat szeretgetném. Nálunk ez vált be.
2011. jan. 6. 09:20
3/20 anonim válasza:
És még annyit, hogyha ebben a helyzetben megütöd, csak rosszabb lesz. Az az egy megoldás létezik, hogy meg kell értetni vele, rengeteg törődéssel, hogy ugyanúgy szereted mint a tesó előtt. Kutya nehéz az első 3-4 hónap.
2011. jan. 6. 09:22
4/20 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is jobb lenne ha kicsit még maradna mert azóta ilyen mióta haza jöttem a kórházból a kicsivel mivel 1hónapig ö is itt volt azóta csak egyre rosszabb ...Csak mit mondjak a bölcsibe hogy 2hónapig marad akkor keresnek új gyereket,de nem lenne baj mert szeptemberbe mennék dolgozni úgy is és akkor kicsi is bölcsis lenne. szerintetek mi legyen ?
2011. jan. 6. 09:37
5/20 anonim válasza:
Ebben a helyzetben én otthon tartanám, aztán együtt mennének szeptemberben.
2011. jan. 6. 09:40
6/20 A kérdező kommentje:
Biztos a bölcsibe meg értenék hogy mért nem viszem csak párommal lenne nehéz mert ö nagyon makacs.Ö azt mondja vigyem csak de én is úgy érzem jobb lenne neki még itthon csak ezt nehéz vele meg értetnem.
2011. jan. 6. 09:41
7/20 anonim válasza:
Hát a pasik már csak ilyenek. Talán mutasd meg neki a válaszokat, és van még jópár hasonló kérdés. Ha látja hogy nem csak a te gyagyád hátha jobban elfogadja. Nálunk is volt vita az oviból, de végülis rámbízta a döntést a férjem, mert ugye úgyis én vagyok itthon velük. Szeptemberben úgyis mész vissza dolgozni. Olyan kevés ez az idő, és soha senki nem hozza vissza. Használjátok ki amíg lehet. Az enyémek 3.5 éves, és 13 hónapos.
2011. jan. 6. 09:50
8/20 anonim válasza:
Biztos, hogy nem adtam volna bölcsibe, mert most neki ez nagyon rosszkor jött. Nekem is van egy két éves kisfiam, akin látom, érzem, hogy ő sem viselkedne másképp. Nekem az is nagyon rosszul esett, amikor a második gyerek születésekor az első indult az óvodába reggelente, bár akkor már fél éve járt. Nagyon sajnáltam őt is. Én kivenném a bölcsiből, az tuti!
2011. jan. 6. 11:15
9/20 anonim válasza:
Én nem venném ki teljesen, inkább úgy hogy fél naposra járna, vagy mondjuk 2-3 napot/fél napot a héten, ha a bölcsiben van rá lehetőség. Nem tudom milyen természetű a kislányod, de pl. az én kétévesemnek nagyon jót tesz a társaság, itthon már sokszor minden uncsi, semmi sem jó, hiába csak vele foglalkozom, van hogy az egész nap egy nagy nyűglődés+hiszti. Plusz ugye otthon is azt látná a kislányod hogy a tesóval foglalkozol sokat, ami érthető mert rengeteg munka van egy picivel, plusz a háztartás négyőtökre, és ugye ő akkor is a te figyelmedért harcolna, a maga módján, sok hisztivel. Szóval én csak csökkenteném a bölcsiidőt, nem hagynám el teljesen. Szerintem még az ovi miatt is jobb hogy ő már megszokja hogy közösségbe jár, nem két gyereket kell majd beszoktatni egyszerre.
Persze a szívedre hallgass, ezek csak az én gyakorlatias meglátásaim, kívülállóként :)
2011. jan. 6. 13:12
10/20 anonim válasza:
én kivenném a bölcsiből, az apja meg ne dumáljon, a ffiak hülyék ezekben a dolgokban, és amúgy sem ő van vele egész nap. egyértelmű, hogy dackorszak+ féltékeny. mindenki ezt tenné a helyében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!