Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kihez lehet fordulni gyermekne...

Kihez lehet fordulni gyermeknevelési gondok esetén?

Figyelt kérdés

Nem gyermekbántalmazásra, nem szegénységre vagy más fizikai gondokra értem. Egész egyszerűen, ha kicsúszik egy probléma a kezemből, ha nem tudom, mit tegyek, ha nincs kitől tanácsot kérnem? Mert ott van a védőnő. Ő amíg pici a baba, és pl szoptatással, kakilással, egyéb gyermekGONDOZÁSSAL kapcsolatos gond adódik, jön, vagy fogad és segít. Ugyanígy a gyermekorvos is a havi tanácsadásokon. DE. Amint elmúlik kb 2 éves a kisgyerek, nincs, aki segíthet a gyermekNEVELÉSSEL kapcsolatban. A védőnő továbbra is ott van, de inkább csak dísznek. Nem azért gondolom így, mert minket nem szeret, vagy mi nem szeretjük, nagyon aranyos és mindig jó tanácsokat kaptam tőle, egy-egy egyszerű problémára. Pl. altatás-alvás-felébredés, vagy étkezési zavarok. A gyermeorvos a tanácsadáson (amire már nem kötelező menni, csak ha akarok valamit) többnyire arra van felkészülve, hogy valaki gyógyszert írat, megnézeti a kisfia kukiján a bőrt, vagy a lúdtalpát, de nem lehet lelki dolgokat 5 percben előadni neki. Mindenki siet, nagy a sor a váróban, általános dolgokat kapok tanácsként és senki nem vesz komolyan. És mindezt úgy írom, hogy a gyerekorvosunkat is szeretem, mert amúgy lelkiismeretes, gondos orvos, csak egyszerűen a rendszer így működik.

Most a kisfiam olyan, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne, mint volt, minden fronton bajok vannak, és én sem vagyok jól lelkileg. Kihez lehet fordulni, aki meg is hallgat? Akihez egyedül is mehetek, előadni a gondomat, és utána a fiamat is megismerheti? Honnan tudjam, mekkora a gond? Kit érdekel, mi van velünk? Miért nincs egy elérhető ember ilyen esetben? tudom, hogy vannak gyermekpszichológusok, de anyagilag hogyan finanszírozzam? Egyáltalán mit tud tenni ő? Általános tanácsokat ad ő is, aztán viszlát?

Tudom hogy furcsa kérdés, de szeretném tudni az őszinte véleményeteket erről a jelenségről, volt-e ilyen tapasztalatotok? Nem konkrétan a gondjaimmal kapcsolatban kérek tanácsot, mert képtelen vagyok leírni mindent, kitenne vagy 5 oldalt, és nincs aki elolvas ennyit egy ismeretlen ember kedvéért, nem is várok el ilyet :)

2011. jan. 2. 12:11
 1/6 Benák-T. Judit válasza:
Pszichológus segíthet! Csak meg kell találni azt, aki foglalkozik ilyen korú gyerekkel! Van ilyen:)Én csak vidéken tudok ilyet ajánlani...
2011. jan. 2. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Eloszor tedd rendbe magadat, addig amig ilyen ideges, feszult es lehangolt, netan ideges, turelmetlen vagy, a gyereked meginkabb kifordul magabol. Ha te egyenesbe teszed a lelked, akar ingyenes pszichologus segitsegevel, amit ajanlhat a hazidokid is, sima sztk rendeles kereteben, a gyerekednel is tapasztalni fogsz pozitiv valtozast. Az o hangulatingadozasa a te hangulatod tukorkepe.
2011. jan. 2. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A nevelési tanácsadókat elvileg erre találták ki. Ingyenes.
2011. jan. 2. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt akartam irni.A nevelési tanácsadó a megoldás.Ezt viszont ugyancsak a védőnénitől kell megkérdezni,hogy hol van.
2011. jan. 3. 00:31
 5/6 anonim ***** válasza:

A nevelési tanácsadó pont ezért müködik.

Itt megeresheted a hozzád legközelebbit.

[link]

[link]

Lehet hogy a kicsi azért más mert érzi hogy az anyukája is ideges, ha fáradt vagy probálj kicsit kikapcsolodni.

2011. jan. 6. 01:13
 6/6 anonim ***** válasza:
így igaz, nevelési tanácsadó, vagy a területileg illetékes korai fejlesztő központ. a védőnő tud segíteni abban, hogy megmondja, ezeket hol találod helyileg a ti környéketeken.
2011. jan. 6. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!