Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Normális dolog, hogy két...

Normális dolog, hogy két testvér reggeltől estig veszekszik? Sőt verekszik.

Figyelt kérdés
A fiam 7 éves a lányom 5éves.Nagyon ritkán vannak jóban.Még az sem mindegy kinek hány szem sültkrumplival van több a tányérjában.És ebbe én kezdek belerokkani agyilag fizikailag.
2010. dec. 27. 18:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azt mondod, hogy mindenkinek van kedvence?

Szerintem pont ez a baj. Amíg ezt a gyerekek is érzik, soha meg nem szűnő rivalizálás lesz köztük. Ezt kellene megszüntetni legelőször. Nekem 6 testvérem van. Nálunk is az volt, hogy pontosan tudtuk, hogy ki az anyu kedvence és ki az apué. Mindig ellentét volt a két csapat között. Ez a kedvencesdi mára sem változott és még mindig bánt, de már felnőttek vagyunk, tudjuk kezelni.

Épp a rossz példa miatt én nagyon ügyelek rá, hogy még véletlenül se tegyek különbséget a két gyerekem között(L/7,F/11hó)de még így is gyakran kérdezi a lányom, hogy őt is úgy szeretem-e mint az öccsét.

Ők még nagyon szeretik egymást és remélem így is marad, bár összezördülések biztos lesznek ha a kicsi is nagyobb lesz.

Mindenképp neked kell változtatni, meg a nagyiknak, mert nem hiszem, hogy a gyerekek egyszer csak kinövik a féltékenységet, főleg ha még okuk is lesz rá.

2011. jan. 24. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!