Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Jól tettem, rosszul tettem?...

Jól tettem, rosszul tettem? Hisztizni hagyás?

Figyelt kérdés

Nagyobb gyermekem rángatta az etetőszéket, amikor a pici benne ült és etettem. Szóltam neki szépen tízszer, nem hagyta abba (elmagyaráztam, hogy ez a picinek rossz). Utána megfogtam a kezét, és mondtam, hogy menjen el innen. Elkezdett hisztizni, anyósom meg felkapta, hogy jaj, szegény gyerek. Bepipultam, és mondtam, hogy tegye le, ne kapja fel, amikor nem fogad szót, és emiatt hisztizik.

Anyós jól megsértődött. Rám meg mint a véres rongyra, úgy nézett.

Gyermekem kb. 1 percig hisztizett, aztán elkezdett vigyorogni, és odabújt hozzám. Na, ekkor anyós megint csak nézett, hogy nem utál a gyerek? Mondom neki: azért mert nem engedek meg mindent neki, még nem fog utálni.

Egyébként is az elsőszülött a mindene: ilyeneket enged neki: nagyon megüti a fejét, ő meg megpuszilja a gyerek kezét, amivel megütötte. Hova vezet ez?

Szóval jól tettem, hogy nem hagytam kényeztetni a gyerekemet, amikor hisztizett?

Nagyon nem szeretem, ha a nevelésembe beleszólnak, és anyós állandóan megkérdőjelezi, amit csinálok. Ráadásul úgy viselkedik a gyerekeimmel, mintha ő lenne az anyjuk.

A nagyobb gyermekem 2,5 éves, a pici féléves.

2010. dec. 8. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Jól tetted persze.

Anyósod védelmében: Valamiért ha más gyerekéről van szó, bennem is hatalmas sajnálat van, ha pl.: az anyja kissé eréjesebben rászól. Tudom és látom, hogy igaza van az anyjának, én is ezt tenném, de valahogy mégis iszonyatosan tudom sajnálni a gyerkőcöt. Valószínű azért, mert ebben az esetben én nem abban a felspanolt állapotban vagyok idegileg mint az anyja. Ilyenkor nagyon nehéz megállni, hogy ne vígasztaljam a gyerkőcöt. :)

Ha az én fiam csinálja, persze én se szeretem ha valaki védeni próbálja velem szemben.

2010. dec. 8. 09:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted. Én is ezt tettem volna. Nálunk hasonló a helyzet. De tisztában vagyok vele, hogy nem fog változni egyik napról a másikra. Tehát a következő van:

Én a gyerekemet fogom, nevelem, tanítom. Köszönni, megköszönni, elkérni, elpakolni, nem rúgdosni, stb. Anyósomék (első, egyetlen, későn jött unoka) szintén kezet csókolnak neki, ha üti őket. Össze-vissza etetik. A kéréseimet nem tartják tiszteletben.

Aztán egyszer a gyerek gyomorrontást kapott, miután náluk volt. Onnantól kezdve mindig megkérdezik mit adhatnak neki enni, és mikor.

A kisfiam majdnem lerúgta a TV-t az állványról, anyósom előtt mondtam neki, semmi gond, mamáéknál ezt is lehet, de otthon nem. Attól kezdve már korlátozták a gyereket.

Ha hozzájuk megy, anyósommal közlöm, hogy csak annyit engedjen meg neki, hogy a házat lehetőleg ne robbantsa fel.

Szóval lassan kezdi anyósom érezni a normális határokat, és talán belátja, hogy igazam van, mivel közöltem vele, hogy amiért ő megenged mindent a gyereknek, azért én "hülyére" verem otthon. Szerinte ez normális, és hova fog vezetni? Valamint, ha később arcon rúgná, hozzám ne jöjjön panaszkodni. Tehát volt egy kemény csatánk, ami mostanában kezd elcsitulni. Lassan megérti, hogy ezzel nem a gyereknek tesz jót, hanem a szülőnek rosszat, no és az unokának is, mert egy kezelhetetlen, hülye gyerek lesz belőle.

Én még most is azt mondom, hogy a gyereked és saját érdekedben vedd fel a kesztyűt.... és neveld meg az anyóst is!

2010. dec. 8. 10:54
 3/10 anonim ***** válasza:

szia, teljesen jól tetted, hogy nem hagytad, hogy anyósod pátyolgassa. ui nem volt neki az égadta világon semmi baja, csak épp nevelted, az meg ilyen. más tészta, hogy az én kislányom olyan, hogy ha elkezd hisztizni vmi miatt amit nem szabad, akkor jön és felkéredzkedik hozzám, közben visít...ott meg megnyugszik. ettől még nem szabad amit nem szabad és ezt ő is tudja. de ezt ő maga igényli, ilyen kis érzékeny. de ha megtiltank neki vmit, és hisztizne úgy magában, és nem jönne oda, akkor én ugyan el nem kezdenméém nyugtatgatni, hogyisne.

a másik, csak egy ötlet, hogy az ilyen helyzeteket meg lehessen úszni hiszti nélkül (esetleg) .amikor ezt csinálja a nagyobb gyermeked, akkor gondolom figyelemt követel, mert épp a kistesóval fogllakozol, vele nem. ezért így vagy úgy de kivívja a figyelmed. én megpróbálnék ilyenkor neki vmi feladatot adni, vagy őt is odaültetném az asztalhoz , és kapna egy gyümölcsöt vagy ilyesmi, hogy ne csak lébecoljon, és eszébe se jusson hogy ő most kívül rekedt valamin. :)))

2 éves kislány anyukája

2010. dec. 10. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálam is ez a helyzet csak az én kislányom 1 éves, éés ő is elég hisztis. Csak nálunk az apja kényezteti el. Már oda jutottunk hogy csak vele hajlandó enni, eddig evett az eterőszékben most már csak az apja ölében hajlandó, meg ha én mondok valamit hogy nem szabad ő megengedi. Már kezd nagyon elegem lenni belőle
2010. dec. 13. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
utolsónak: hű, ebből még nagy bajok lesznek! Nálunk az első és legfontosabb szabály, hogy a gyerek előtt nincs egymás döntésének megkérdőjelezése, mert ezzel aláássuk a másik tekintélyét. Beszéld meg ezt a férjeddel (amikor nincs ott a gyerek)!
2010. dec. 14. 00:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, de ez csak a jéghegy csúcsa. Le kellene ülni és elmondani az anyósodnak, hogy kinek mi a szerepe a gyereknevelésben. Például az, hogy SOHA nem kérdőjelezheti meg a te döntésedet, mert TE vagy az anyja. ha sértődés lesz belőle, hát így járt, ha annyira imádja az unokáját, majd megbocsát, hogy láthassa, de alkalmazkodni neki kell a te szabályaidhoz. Persze az sem ártana, ha előtt a pároddal kettesben megbeszélnétek ezt a dolgot, hogy támogasson, ha konfliktusra kerül sor az anyjával.
2010. dec. 14. 00:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csináltad!
2010. dec. 17. 21:52
 8/10 anonim válasza:
Végre vki igen jól reagál a gyerekre!
2010. dec. 18. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes!Nálunk is volt már ugyanilyen szitu.Általában nálunk az fordul elő,hogy ha a gyerek hisztizik és már rá is csap anyósomra,akkor ő csak nevet az egészen,és még véletlenül sem sértené meg az unokáját(aki 2 és fél éves)azzal,hogy esetleg rászól,hogy nem szabad,vagy ezért most nagyon szomorú vagyok stb...Ezért már többször elmondtam neki,hogy ne nevessen ezen,hanem igenis mutassa ki,hogy ezt nem engedheti meg magának,mert velem pl ezt nem meri megtenni,neki meg egy idő után a fejére fog nőni.Dehát nem is értem..ő is két fiúgyereket nevelt fel és én mondjam meg neki mit ne csináljon! ÁÁÁÁÁ
2010. dec. 28. 18:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Anyósod mit keres ott etetésnél?:) Nem csoda,hogy összekaptatok,nagymamának kényeztetni kell az unokát,anyának meg nevelni. Semmit nem csináltál rosszul.
2010. dec. 30. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!