Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Régen nem féltek a tanárok a...

Régen nem féltek a tanárok a szülőktől, csak manapság?

Figyelt kérdés
Hogy lehet az, hogy régen nyugodtan üthette, büntethette a tanár a gyereket, a szülő nem ment be emiatt elagyabugyálni a tanárt? A mai szülők lettek másak, verekedősebbek? Régen ez hogy volt? Vagy kellene egy törvény, hogy aki tanárt mer megütni, kap 10 évet?
2010. nov. 10. 16:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
Itt az a baj hogy sokan már kisgyerek korukban sem nevelik őket késöbb meg már ugye nem lehet vagy csak nagyon nehezen. Boltban dolgozom ahol némelyik gyerek üvölt rohangászik mindent levesz a polcról jó esetben nem dobja el. Ezt leginkább fiatalon szülő anyáknál vettem észre hogy nem sokat törődnek a gyerek nevelésével viszont a dekorkozmetikával annál többet.
2010. nov. 13. 23:19
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Régen úgy volt, hogy ha pl. csúnyán beszélt a gyerek és a tanár neadjisten szájon vágta, akkor a szülőktől kapta otthon a pofon párját. Ma ez a tanárnak megy sajnos... :(
2010. nov. 16. 18:59
 13/24 anonim ***** válasza:
72%

Régen ha a gyerek az iskolában kapott egy pofont - mivel megérdemelte - akkor otthon az apjától kapott még kettőt, hogy megtanulja, a felnőttet - főleg a tanárt - tisztelni kell, mert a tanár egy okos és tiszteletreméltó valaki volt, a kölyök meg csak egy sz@ros kölyök.

Most sajnos a sz@ros kölykök azt hiszik övék a világ - egész addig, amíg bajba nem kerülnek, akkor aztán elkezdenek anyuci szoknyája alatt picsogni. Persze ilyenkor a szülő kihúzza a levesből. Így nem tanulják meg mi az a tisztelet és felelősség.

2010. nov. 16. 20:08
 14/24 A kérdező kommentje:

Ezek szerint a mai szülők is már rosszul lettek nevelve?

Az lehet a baj?

2010. nov. 19. 11:25
 15/24 anonim ***** válasza:
95%
Sztem ha megin meglehetne ütni a gyereket akkor nemcsak a gyerek kapna hanem a tanárnéni is a gyerektől most nem az elsősökre meg az óvodásokra gondoltam de biztos lenne egykét elvetemült cigánygyerek aki előkapná szamurálykardot a táskájából szal rizikós lenne.
2010. nov. 21. 21:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
előző 16/f
2010. nov. 21. 21:35
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Gyereket nem verünk. Pont. Kisebb, gyengébb, tapasztalatlanabb, nem verni kell, hanem segíteni neki, terelni a jó felé. Mondom ezt annak ellenére, hogy néha én is lekevernék egy-egy tanítványomnak néhány pofont,mert felháborítóan viselkedik. Tény, hogy nehezebb ma pedagógusnak lenni, mint régen, a tekintélyelv nem működik (vagy jóval ritkábban), ezért máshogy kell hatni a gyerekre.

A szülők már nagyobb gondot jelentenek. Elképesztő, hogy egyes anyukák, apukák mit meg nem engednek maguknak. És többnyire nem a jó tanulók szüleivel van gond...

Komolyan mondom, sokszor a gyerekek különbek.

Csak egy példa: Alsós kissrácot jól elverték a szünetben. Gyerek reakciója: én is hibás vagyok, én provokáltam. Anyuka reakciója: az én gyerekem sosem csinálna ilyet, kikérem magamnak! Azt hiszem, ez mindent elmond...

2010. nov. 22. 15:41
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én pedagógus vagyok, tanító. Nem félek a szülőktől. Egyszerűen igyekszem úgy alakítani az iskolai életemet, a gyerekek mindennapjait, hogy ilyen helyzetbe ne kerülhessek. Ez nem nagyképűség, egyszerűen van ilyen is.
2010. nov. 22. 22:16
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolso (22:16) valaszolo. Oszinten gratulalok. Az ilyen tanitok sajnos nagyon ritkak, igy csak orommel es csodalattal gondolok onre es az on osztalyara. Boldog gyerekek lehetnek es kivanom, hogy sok tanar, tanito ilyen vagy legalabb hasonlo modszerekkel tanitson; igy biztos ellehetne kerulni a sok agresszivitast.
2010. nov. 23. 14:54
 20/24 anonim ***** válasza:
90%
Úgy ahogy írod! A szülök is és a tanárok is változtak. Azt hogy miért, azt hagyjuk. Az tuti, hogy sok szülö elfelejti, hogy a nevelés otthon kezdödik, mindenben áthárítják a felelösséget az iskolára, óvodára. Én is ki vagyok akadva egy-két pedagóguson, de elég szomorú, ha a szülönek testi bántalmazással kell a gyerekét megvédenie. 10 év múlva meg bemegy a gyereke munkahelyére és felpofozza a fönököt, csak mert több pénze és hatalma van?
2010. dec. 4. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!