Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért csinálja folyamatosan a...

Miért csinálja folyamatosan a cirkuszt a testvére mellett?

Figyelt kérdés

Nagyfiam egész nap a kicsi körül van és megállás nélkül piszkálja.

Össze-vissza futkos, kiabál, játékokat dobálja, zörög mindennel stb.

Megállás nélkül tépem a számát már és rettenetesen bele vagyok fáradva.

Sokszor a kis 1 éves el lenne magában, a nagy 7 éves meg egyszerűen nem hajlandó játszani, csak piszkálódni..

A saját jatekaival egyáltalán nem játszik, be sem megy a szobájába..

Volt valakinél ilyen? Hogy oldódott meg?

dec. 22. 19:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

Sokat kell beszélgetni vele és külön is programot csinálni.

Itt a korkülönbség kicsit nagy, ha a kicsi már nagyobb lesz és kommunikálni is tud a naggyal, akkor szerintem könnyebb lesz, de együtt játszani nem nagyon fognak tudni.

VOnd is be a nagyot amibe lehet, de ne rakj rá terhet a kicsivel kapcsolatban és ne a kicsi körül forogjon minden, pl. ó de cuki, nézzétek már áll, de ügyes stb., itt a nagy jogodan érzi magát háttérbe szorítva.

dec. 24. 13:27
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

Hogy mi segít? Talán át idő...

Tesóm és én köztem 6 év van, mindig is veszekedtünk kivétel amikor nem. Most hogy felnőttünk nem jobb a helyzet nem tartjuk a kapcsolatot csak nagy ritkán.

Az én gyerekeim közt 15 hónap különbség van. Sokáig volt testvérféltékenység. Ami a probléma volt hogy a kisebb downos tehát egy plusz nehezítést kaptunk az élettől. De most azt mondom és azóta 6év eltelt, szeretik egymást, hiányoznak egymásnak ha a másik nincs itthon. Jól alakult minden.

dec. 24. 22:38
 13/14 anonim ***** válasza:
52%
át helyett az
dec. 24. 22:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát ez munkás időszak. Válaszd külön őket, és foglalkozz aktívan az egyikkel. Vagy menjetek sétálni, vagy hívj a nagyhoz korabeli barátot, stb.
dec. 25. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!