Létezik, hogy valakinek 5 éves korban kezdődnek autisztikus tünetek?
Kisfiam 5 éves, 3 hete furcsa dolgokat produkál. Akkor vettük el tőle a cumit,mert éjjel azzal aludt és nagyfiúnak gondoltuk ehhez meg a fogait is féltem ill.azóta nem is alszik ebéd után, hiába fáradt. Kb ezzel esik egybe. Elkezdett forogni, nappali közepén tengelye körúl,állva néha evés közben is. Oviban is lattam,hogy vesz egy szem rágcsát és megy körbe a csop.szobában... csapkodja a fejét,homlokát ha tehetetlen. Nem tűri el a sapkát, akkor is üti a fejet hogy zavarja a haja,kilóg. Pedig visszatűröm. Most majd lenyírjuk a haját. Hátha. Zavarja a zokni varrása, ezzel se volt soha baja, a kabatot sem engedi felhúzni teljesen, állához nem érhet semmi. Megörjít ezekkel teljesen, mert mióta ezeket csinálja,minden reggel 20 perc az indulás az előszobaban és elkésünk állandóan. Ez szenzoros dolognak tűnik nekem, ahogy olvasgatok, de honnan a csudából jön 5 évesen a semmiből. Egyebekben rugalmas, szereti a meglepetést, új helyzetet,sok a baratja, szerepjátékozik,szemembe néz,nézett mindig. Állandóan bulit akar,jászóhazat,abszolút társas. Beszedje későn indult 3 évesen. De azzal sincs gond már. Barátkozós,közvetlen, megszokott útvonalhoz sem ragaszkodik. Csak ez a pörgés zavar,meg a ruha mániája. :/ egy ideje ,mióta hideg van és beszorultunk,sokat megy a képernyő,napi több óra is. Erre is gondoltam. Szülőin elmondták,hogy létezik virtuális autizmus, mikor a képernyő által okozott idegi túlterheltség okoz tüneteket. Egy kisfiú így járt nálunk,autista diagnózis kódot levették róla,miután megszüntették a képernyőt otthon. Csak hát nehéz, informatikus, gamer férjjel, kamasz nagylány saját laptoppal,nintendo es xbox is van, akkor azt sem lehet.
Bárki véleményét szívesen meghallgatom, hátha tudtok valamit mondani.
Beszorultatok a rossz idő miatt? Miről beszélsz, ne nevettes. Min csodálkozol ha óvoda utan hónapok óta ki sem viszed a gyereket, ő meg kínjában a fenekén pörög?
Tessék kivinni a gyereket, nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat. Te se légy lusta. Gyereket vállaltál, add meg neki a létező legjobbat és kapcsold ki a képernyőt- öltözz fel és vidd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!