Mit csináljak a fiammal, hogy élhetőbb legyen a mindennapi életünk?
Nagyfiam 6 éves. A kicsi 1,5.
A nagy elviselhetetlenül viselkedik.
Nem 7-ből pár napon, hanem 7-ből 7 napon.
Egy órát lassan nem tudunk eltölteni ordibálás nélkül.
Leírok egy-két szituációt:
-kérem szépen, hogy a dobozban ülő testvérét picit lassabban húzza, mert ki fog esni. A vége természetesen az, hogy kiesett.
- a kicsi elpakolgat magában. Kérdezem a nagyot, hogy van kedved tarsasozni, kártyázni stb? A válasz: nem. Ezt követően elkezdi direkt piszkálni a kicsit, amivel aztán hamar fel is pörgeti, aminek vagy egy beporges utáni esés vagy hasonló a kimenetele.
- ülünk az asztalnál és vacsorázunk. Szólok neki, hogy kérlek ne beszélj folyamatosan, mert tényleg félre fogsz nyelni. Erre annál jobban csinálja és mellé még össze-vissza nevet/lever valamit/jatszik stb.. (Itt azonnal elküldjük az asztaltól, nálunk evés közben nincs játék, hülyéskedés, mert egyszerűen balesetveszélyes.)
Ma itthon töltöttük a napot, a férjem bútort szerelt, én a két gyerekkel voltam.
A nap végére már annyira kimerultem, hogy magamtól is megijedtem, mikor közöltem a gyerekkel, ha nem tudok egyedül lezuhanyozni sem, én kirakom innen.
(Mert a lefekvés is olyan nála, hogy még a fürdőbe is kijön utánam..)
Rettenetesen kétségbe vagyok már esve, már egy légtérben is rossz lenni vele.
Közben pedig egy nagyon okos, értelmes kisfiú.
Azért nem értem az egészet, mert nem hanyagoljuk el, játszanánk vele itthon is (ha akarná ugye..), megyunk külön is programra vele én is és a férjem is, ott nincs tesó sem.
A testvérét egyébként szereti, szeret vele játszani, puszilja stb.
Velünk szemben viszont nagyon dacos, undok, direkt bosszant bennünket.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Kinél hogy oldódott meg a dolog?
Kezdetnek ha elmész wc-re vagy zuhanyozni, szépen kulcsra zárod az ajtót. Azért a lóf.sznak is van vége, hogy egy 6 éves gyereknek utánad kelljen mennie. Én mondjuk kicsinek se vittem be őket soha, mert nincs igényem társaságra se nagydolog, se mondjuk egy tamponcsere közben, és őszintén szólva nem hatott meg, hogy nekik esetleg lett volna - ennyi idő nekem is járt egyedül. De azt még valahol megértem, hogy az 1-2 évest van aki beviszi magával. Ellenben egy 6 évesnél már nem.
Aztán meg amúgy büntetés. Nem kell megütni vagy ilyesmi, de csak van olyan játéka, amit ha elveszel tőle, az kellően "fáj" neki.
Én úgy tudom, sok adhd-s gyerek minden erejét összeszedve jól viselkedik az oviban vagy iskolában, de ez nagyon megterhelő neki, ezért otthonra "nem marad" az önfegyelemből. Fogalmam sincs mi a megoldás de emiatt nem zárnám ki élből az adhd-t. Viszont elgondolkodnék mielőtt büntetni próbálom, mert ha tényleg kifárad és amiatt nem tud viselkedni, akkor a büntetés okozta plusz szorongás csak rontani fog a helyzeten.
Mennyire van tere suli után kiengedni a gőzt?
Az Adhd s betegség oka a túlzottan szénhidrát fogyasztásban van és a lízing tartalmú élelmiszerekben !nem természetes húsban tojásban lévő lízingre gondolok mert az egészséges hanem chipsben stb.
Cukrot felejtsd el ropi chips felejtsd el.
Bió kinti tyúknak a tojása, háztáji hús , tej fogyasztása , ha lehet kevesebb kenyér lisztes étel fogyasztás stb .
Több kint töltött idő.
Nekem a kislányom volt olyan éjszaka 12x is felkelt, napközben is 20perceket aludt baba korában. Hát nagyon rosszul találkoztam amikor szoptattam.
Most ovis, már rengeteget javult.
Nehéz de oda kell figyelni az étkezésre.
Szívesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!