Egy ovodai pszihologus megtudja állapitani, hogy autista a gyerek?
Sziasztok. A fiam 3,5 éves, nem beszél. Járunk logopédushoz, aki azt mondta hogy megkésett beszédfejlődés. Voltunk Tsmt tornán, 1 hete csináljuk itthon a gyakorlatokat heti 5x, ahol azt mondták hogy éretlen idegrendszer. Most kezdte az ovodát, ahol nem volt edig probléma nem verekedett, nem volt agressziv egyátalán. Ránézett az ovodai pszichológus, aki megállapította, hogy autista, akkor nap már azt mondta az ovonéni hogy agressziv és nem akar már egy gyerek sem vele játszani mellé ülni. Még az előtt 2 nappal nem volt agressziv. 3 éves volt amikor szobatiszta lett nappalra, rá 1 hónapra éjjelre is az lett. Örökmozgó, tényleg nem tud megülni 5 percet. Ismeri a szineket,ismeri az összes állatot. szeret gyurmázni, legózni, könyveket lapozni, szereti ha mondokázok neki énekelek. Szereti a kukucs játékot. Mosolyog, nevet, nem siros fiu, a hisztikből is hamar kilehet zőkkenteni. Szeret ölelkezni, puszit kér és ad. Az ovodában, nem tudom hogy viselkedik a csoportársaival mert itt ennél az ovinál nem volt beszoktatás. Első nap már egyedül kellett ott legyen reggel 8tól 3ig. Egy kicsit megviselte ez az egyik naprol a másikra teljesen más környezet emberek, mert adig vagy én ott voltam vele, vagy az édesapja. Én ahogy észrevettem egyik ovonénit nem szereti, és az az ovonő mond csupa rosszat róla edig meg egy jó dolgot nem mondott. Folyton csak a panasz hogy sokan vannak a csoportba és az én gyerekem nem ül meg 5 10 percnél tovább, szaladgál stb. A logopédus javaslatára nincs tv, telefon semmi. Voltunk hallásvizsgálaton is, jól hall, de nem beszél. Megért mindent amit mondok neki, megis csinálja ha van kedve :)
Szerintetek váltsunk ovodát? És az ovodai pszichológusnak hidjem el hogy autista, mert nem vitt oda neki valamit amit kért tőle? A logopédus azt mondta hogy nem lát olyan dolgot ami miatt autista. November 26án megyünk gyerekpszihiáterhez.
A leírtak alapján az óvodapedagógus egy idióta, ahogy az óvónő is. Igen, ha tudsz, válts óvodát.
Nem vagyok szakember, "csak" egy aspergeres-adhd-s fiú, meg egy idegrendszeri éretlenséggel küzdő fiú anyja. Mi is kaptunk már olyan diagnózist, hogy szaltót ugrottam tőle. A kedvencem: nincs a két fiúnak semmi baja, csak anyuka idegbeteg és nem törődik velük. (Mondjuk ez pont azt mutatta, hogy a rengeteg fejlesztés meghozta az eredményt, még a "szakember" szerint is olyan, mint a többi gyerek.) Persze kaptunk olyan diagnózist is, hogy a gyerek szellemi fogyatékos, sose fogja elvégezni az általános iskolát se. Ennél nagyobbat se tudták volna tévedni...
Röviden: a panaszkodás nem diagnózis, ahogy a szóbeli "szerintem autista" szintén nem az.
Vadaskert alapítvány létezik még? Oda próbáljatok meg bejutni!
Most hogy óvodai vagy nem óvodai pszichológus, semmit se jelent
Nekünk az első ember, aki helyesen autistának "diagnosztizálta" az egy állatasszisztált terápiát végző konduktor volt. Persze senki se hitt neki.
Mi sem, miután a neurológus és a pszichológus is meggyőzött arról, hogy nem kell tovább menni, hülyeség.
Csak idegrendszeri éretlenség. Na meg anyuka hülye, miatta ilyen a gyerek. Kösz.
A szakszolgálatnál meg értelmi fogyatékosnak titulálták. Mellé.
A szakemberek 90 %-a hót hülye ahhoz, amit csinál. Nagyon nehéz egy szülőnek eligazodnia.
3, örülj neki!
Ha markáns tüneteid voltak volna gyerekként, nem csúszol át a rendszeren. Valószínűleg nem helyes diagnózissal, de egymiben tengôdtél volna vagy a kisegítőben "hülyegyerekként".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!