Miért nem szeretnek fürdeni a gyerekek?
Kisgyerek koromban úgy emlékszem hogy azt nem szerettem, amikor anyukám a fülemet mosta :DDD
Amúgy szerintem lustaság, én pl. hajat nem szeretek mosni, olyan macera, meg aztán míg megszárad... ha nem megyek sehová, képes vagyok egész hétvégén zsíros hajjal ücsörögni.
Szabj meg egy időt,hogy pl. a 12 éves fél nyolckor elindul a fürdőszobába, és kap 5 percet, álljon neki zuhanyozni, hajat mosni. Legyen egy kis rendszer benne. Ha háromnegyedig nem indul el, és nem mosakszik le rendesen, aznap nincs tv,nincs net a továbbiakban. A nagylány szintén kap 5 percet, és indulhat a verseny, ki jön ki illatosabban, üdébben a fürdőből:)) Ha ő is lusta fürdeni, természetesen tőle is vond meg a szórakozást. Muszáj ránevelni őket, később már sokkal rosszabb lesz.
A fogmosás is lehet úgy, hogy:-vesztek egy kis homokórát, ami 2-3 perces, amíg le nem folyik, addig fogmosás! Nálunk ez van évek óta.
-beállítják a mobilon a 2-3 percet, és addig mossák a fogukat minden reggel-este.
Sok sikert!
Aki folyamatosan jól teljesít, ajándékot kap: a nagy esetleg karácsonyra parfümöt, a kisebb is valamit, amire vágyik.
Én szeretek fürödni(főleg azt,amikor fürdés után olyan üde vagyok:),de van,hogy egyszerűen inkább tv-zek vagy gépezek,mint zuhanyzok:D
De tudom,hogy mennyire fontos a higiénia,egészségügyi és esztétikai okok miatt is.Suliidőben minden nap zuhanyzok,és naponta 2-szer mosok fogat.Viszont hétvégén,vagy tanítási szünetben van,hogy lusta vagyok ezekhez.Rossz szokás,de ez van:D
És tényleg,ahogy az előttem válaszolók is írták:mondd el a lányaidnak,hogy milyen problémák adódhatnak abból,ha nem zuhanyoznak rendszeresen,és ha nem mossák a fogukat!
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!