Utazó gyógypedagógus mi alapján kapja a fizetését? Mi az elszámolás alapja? Ki igazolja le a megtartott órákat oviban?
"Sok sni-s nem kapja meg."
Szerintem egyik sem. Legalábbis mifelénk nem. A fiamnak heti 4 óra volt kiírva, soha nem kapott annyit.
Auti szakember járt ki óvodába egyébként, bár nem auti kódja volt.
Én mondtam neki, hogy a szociális készségeit kellene fejleszteni, erre azt mondta, hogy kétszemélyes helyzetben azt nem tudja, arra ott vannak az óvónők, azért integrált óvoda. Aha, értem, hát akkor meg nem mindegy, hogy autista szakos vagy nem?
A suliban viszont csak 30 percre jött hozzá ki egy idős bácsika, na abból még sok is volt ennyi. Ott már jobban járt, ha nem hozza ki tanóráról. Tudom, tudom, elvileg nem lehet tanóráról kihozni, de ezt sehol nem tartják be.
Megbízási szerződéssel korábban vállaltam ilyen órákat. Nekem az intézményvezető vagy a helyettese írta alá azt a papírt, melyen szerepelt, hogy az órát megtartottam.
Sajnos nagyon sok helyen nem kapják meg a gyerekek azt, ami járna nekik. :(
Barátnőm csinálta. Ő teljes állásban dolgozott a pedagógiai szakszolgálatnál, nem órabérben volt, nem volt mit "elszámolni". Volt egy órarendje melyik nap hova kell mennie, nem csak utazott, volt olyan nap, amikor a központban volt. Nyilván ha beteg volt tuti nem volt aki helyettesítse, így a szülő csak annyit lát elmaradt a foglalkozás. Heti 40 órából meg van hogy mennyit kell gyerekekkel lennie és mennyi a felkeszülés, mint minden pedagógusnál, ha több a gyerek attól még nem lesz hosszabb a munkaideje, vagy egyszerre foglalkozik kettővel vagy egyszer az egyikkel, egyszer meg a másikkal és akkor fele annyi fejlesztést kapnak.
Szerintem az utazás is bele számított a 40 órába, de nem tudom pontosan, ilyen részletességgel nem beszéltünk a munkájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!