Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek olyan gyereke van hogy...

Akinek olyan gyereke van hogy az életben nem lesz önellátó, tervezed később otthonba beadni?

Figyelt kérdés
Vagy ha már beadtad mi a tapasztalat, jobb lett nélküle?
szept. 21. 02:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Nem. Amíg él az ember, remél. Majd ha tényleg eljutunk oda, hogy felnőtt és nem önálló, akkor el fogunk gondolkozni azon, hogy mi legyen a halálunk után.

Én makkegészségesen is 30 éves koromig otthon laktam, ennyi jár mindkét gyerekemnek is. Az egészségesnek is.

szept. 21. 07:01
 2/15 anonim ***** válasza:
35%
Kedves 82 %-os! Mi nem tetszik a válaszban? Talán írd le!
szept. 21. 08:14
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Egy súlyosan down-kórost, egyéb szellemi fogyatékost beadnám az otthonba. Főleg ha lennének mellette egészséges gyermekeim is. Láttam már családot belerokkanni az ilyenek ápolásába. A nagyszüleim is fogyatékost neveltek. Még egy karikát sem tudott rajzolni, hiába vesződtek vele. Az ilyenek életben sem szabadna hagyni.
szept. 21. 08:26
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Ha egy ereje teljében lévő értelmi sérült felnőtt és veszélyt jelent a környezetére vagy magára, akkor nem áldoznám fel magam azért, hogy elmondhassam, jó anya vagyok. Racionális vagyok, ha én képtelen vagyok egészségügyi vagy értelmi korlátait megfelelően kezelni, akkor vinném erre hivatott intézménybe. Akár a dühkitöréses 18 éves gyerekem vagy a demens idős rokon, akinek jön egy rohama és a semmiből rám támad. Akkor inkább legyen intézményben, ahol nem bánthat mást.
szept. 21. 08:27
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
Autista fiam van. Lesz egy öccse is. Nehéz szívvel de igen, beadnám ha már nem bírnánk. Ebben az esetben nem érdekelne mások véleménye, a család már így is kitagadott mert el mertem vinni kivizsgáltatni. Szóval beadnám, csak nem biztos hogy lenne hová. Az autizmus ma mint valami járvány söpör végig a világon, 100-bol 2 ember érintett szemben a régebbi 10.000/2-vel. Rengeteg fiatalt érint és sajnos nem mindenki ússza meg enyhe formával, Aspergerrel, óhatatlanul több lesz a súlyos eset is. Sajnos hazánkban egyáltalán nincs felkészülve rájuk sem az egészségügyi, sem az oktatási, sem a szociális ellátórendszer, egyáltalán senki. Fejlesztésük sem mindenhol megoldott kevés és túlterhelt szakembergárda miatt.
szept. 21. 08:56
 6/15 anonim ***** válasza:
14%
3-as, akkor te gondolom egyetértesz a spártai hozzáállással?
szept. 21. 09:18
 7/15 anonim ***** válasza:
51%
5os. Nalunk 5 emberbol az irodaban 2 diagnosztizalt autistaja van. Az en kisfiam most 4, szerintem rendben lesz de 1,5-2 evesen egy A4es oldalnyi autisutikus tunete volt,tidztara ki voltam borulva. Szeoen kinotte. Valami idegrendszeri eretlenseg biztos van, de nem hiszem h autista. De orulet hogy mennyi problemas gyerek van. Es ne mondjatok h regen is volt csak nem diagnosztizaltak,mert nem hiszem el...
szept. 21. 10:06
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

7-es. Drukkolok, hogy ilyen szépen fejlődjön továbbra is és jól funkcionáló felnőtt legyen belőle! Idegrendszeri értetlenség szinte mindegyikükre igaz! Sokáig én is abban biztam, mert tényleg sok tünetet magyarázhat, ahogy a szenzorosság is.

Nálunk visszaesés van sajnos időről időre, egy éves korától annyira lassan fejlődik, stagnál vagy még vissza is esik, hogy felmerült súlyos értelmi fogyaték gyanúja. Többször is elkezdett szavakat mondani de mindig elhagyta őket.

Biztos, hogy nem volt ennyi problémás gyerek régen. A védőnőm is mondja hogy sokkal gyakoribbak a mindenféle zavarok, bizonyára civilizációs ártalom is benne van. Én sem hiszem, hogy csak a fejlettebb diagnosztika okozza ezt a hirtelen növekedést.

szept. 21. 10:48
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

"3-as, akkor te gondolom egyetértesz a spártai hozzáállással?"

Az ilyenek esetében igen. Leszarom ki pontoz vagy szól le érte, én nem rokkanék meg egy szobanövény miatt. Menjen tönkre a házasságom, hanyagoljam el a többi gyerekemet, éljünk minimál bérből egy olyan miatt, aki talán a világát sem tudja ? Biztos hogy nem. Az otthonban meg lehet látogatni a súlyosan fogyatékost és szakszerű ellátást kap. Ha terhesen derülne ki, akkor nyílván elvetetném.

szept. 21. 10:48
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

7-es

Az autizmust nem lehet kinőni. Ezt autistaként mondom. Felesleges lenne részletesen taglalnom miért hülyeség ez, úgysem fognád fel.

szept. 21. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!