Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mikorra várható a Pedagógiai...

Mikorra várható a Pedagógiai szakszolgálattól a megkeresés, felülvizsgálat ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Augusztusi születésű gyermekemre (idén lett 6 éves) megkaptuk a +1 évet, hogy maradjon oviban.

(SNI-s, különféle diagnózisokkal.)

Jövőre már mindenképp kell menni iskolába, esetünkben a kérdés, hogy milyenbe, ill. milyen osztályba kerül, de ehhez mindenképp kell a felülvizsgálat.

Tavaly augusztusban nézték, októberre lett papír.

Idén viszont nem keresett még senki ezügyben.

Esetleg aki hasonló helyzetben van, van valami fejlemény?

Azért általában ez egységesen szokott menni.

(Nem szeretnék olyan válaszokat, hogy hívogassam őket, tavaly lazán megkaptam tőlük, mikor érdeklődtem valamiért, hogy "ráérnek, majd észreveszem, ha hívnak, van még idejük", szóval azzal még várnék.)

szept. 6. 06:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem egységes, itt pl lassú és nem nagyon halad. Nálunk pl nagycsoportban májusban volt vizsgálaton a gyerek (nem iskolahalasztás és nem sni, hanem btmn). Másodikos már a gyerek, a mai napig nem kaptam meg a részletes vizsgálati eredményt! Van egy fencnink, hogy btmn, a részleteset majd küldik... A tavalyi kontrollja "elmaradt", pedig beadták a papírjait, hogy vizsgálják újra, most viszem majd, de júniusban a tanára kérte a felülvizsgálatot újra... Elsőben hiába adták be, hogy kérik a vizsgálatot, a tanárai és a fejlesztő szerint kutya baja a gyereknek, nem btmn. Most jutottam el oda, hogy kapjunk időpontot 🤷🏼‍♀️
szept. 6. 07:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem a részletest utoljára ki sem adták, a kódot kaptam csak meg "szóban", a papír nem tartalmazza, pedig igencsak lényeges, mert ha marad az F70, azzal integráltba nem mehet.

Nálunk is az ovi kérte tavaly, meg hogy hogy állunk, mikor felhívtam őket és kaptam a fent idézett választ.

Így vezetői engedéllyel maradhatott a gyerek az óvodában, mert amúgy ezzel a kóddal nem is járhatna már ide.

A nagyobbal mi is így voltunk, ő is másodikos, BTMN-es, de ott nekünk azt mondták, ha az iskola nem jelez problémát, akkor nem szükséges további teendő, mert a gyerek jól fejlődik.

A sulibólb eddig nem szóltak semmit, pedig ahogy látom, próbálnak szabadulni a speciálisabb gyerekektől. :S

szept. 6. 07:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sem egységes hogy mikor van.Nálunk nagycsoportban a héten volt.
szept. 6. 10:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem ígérték, hogy hívnak fejlesztés miatt. Azóta is hívnak. Nekünk csak gyanú van adhd ra, de diagnózist 6 év alatt nem adhatnak. Elfelejtettek minket.
szept. 7. 10:00
 5/8 anonim ***** válasza:

A szakvéleményében benne kell legyen, mikor esedékes a felülvizsgálat. Tudtommal ezt az óvodának kell kezdeményezni (BTMN-nél biztosan, de SNI-nél nem tudom).

Kérdezz rá, megtörtént-e.

szept. 11. 21:57
 6/8 A kérdező kommentje:

Beszéltem az óvodában a fejlesztőpedagógusokkal, ők mondták, hogy le lett adva még júniusban az igény.

A szakvéleményben az van csak, hogy 2024/2025-ös nevelési évben.

szept. 12. 06:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Az iskola megkezdése előtt a nagycsoportos gyerekeket előre helyezik a várólistán, szóval tavasszal legkésőbb be fogják hívni, de igaza van az 5-ösnek, azért az óvodában kérdezz rá, hogy beküldték-e a felülvizsgálati kérelmet.
szept. 18. 20:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Mint írtam, beküldték, ezt tudom.

Ami aggaszt:

Tavaly a szakszolgálat elküldött minket autizmus-gyanú miatt külön pszichiáterhez (mondván ők azt nem diagnosztizálják), ami magánban történt, mivel az államiba nem tudtunk bejutni.

Az IQ-vizsgálatok eredményét nem adták ki, hiába volt meg, és hiába ők küldtek tovább, így magánban 0-ról kezdtek mindent újra, önköltségen, és mostanában kellene oda is visszamenni kontrollra.

Nem igazán szeretném megint az elejétől lenyomni ugyanazokat a köröket magánban, amit a szakszolgálat úgyis nézni fog.

Viszont félek attól, hogy anélkül megint nem fog történni semmi, és függőbe teszik megint a diagnózist, ha nem fizetjük ki újra az összes vizsgálatot, ami mind elkerülhető lett volna előzőleg is, ha nem tartják vissza az eredményeket...

szept. 18. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!