Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sni-s gyereket nevelő szülők...

Sni-s gyereket nevelő szülők tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
Lányom sni-s 7 éves, beszedfogyatekos, figyelemzavar van még a papirjara írva. Eddig szofogadoan, normálisan viselkedett. Logopédiai osztályba jár, de mehetett volna sima osztályba is, nincs nagy gond vele. Szövegértése nem jó, ezért döntöttünk a logopédiai osztály mellett. Magatartásával soha nem volt gond oviban, suliban. Itthon már egy éve elkezdett kicsit engedetlen lenni, de még belefért valamennyire. Most viszont teljesen meg van örülve, megüt, csapkod, amit kitalál ahhoz nagyon mereven ragaszkodik, ha nem akarom megcsinálni elallja az utam, zsarol vagy próbál felém csapni. Teljesen másképpen viselkedik, mint amit megszoktunk tőle. Megyünk pszichológushoz. Változás nem volt az életünkben ami ezt okozhatja. Lehet, hogy autista (vagy más hasonló zavar) 7 évesen lesz észrevehető? Van valakinek hasonló tapasztalata?

aug. 27. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmus nem egyenlő az agresszív viselkedéssel. Fiam novemberben lesz 6, nem igazán beszél, de szükségleteit ki tudja fejezni. Ő sem agresszív.

A beszédfogyatékosság mit jelent nála? Ki tudja rendesen fejezni magát? Mert az is okozhat stresszt/agresszív viselkedést ha nem. Inkább ADHD gyanús szerintem. De persze ez csak a saját tapasztalatom.

aug. 28. 07:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez van a 8 éves auti kislányommal, a gyermekpszichiáter szerint amiatt van, hogy elkezdett serdülni (tényleg elkezdett, baromi korai,de ezvan...)
aug. 28. 07:55
 3/9 anonim ***** válasza:
16%

Voltál te a beszédfogy osztályban? A nagyon gáz gyerekek kerülnek oda, minden más zavarral is, ha a beszéd a vezető tünet, de azt könnyű àtírni. Fene se járatná oda a gyerekét, ha nem muszáj, csupa viselkedésproblémás gyerek(már eleve a beszédfogy előrevetíti, mert ők eleve frusztráltabbak)

Én korábban is megmondtam, hogy marhaság odarakni a gyereked, milyen szövegértési nehézség?? Elsőben betűket olvasnak, normál suliban is majdnem mindenhol meixner van.

Kikészült a sulitól, ragadt rá a rossz, frusztrálódik is, mert egész évben szrok érték.

Normál iskolában a helye heti 2-3 logopédiával, normál gyerekek közt és visszaáll. Autizmus nem most jött volna, nincs ilyen kései. Kb letaszítod egy szikláról. Lehet, hogy szeret suliba járni, de egy 7 éves nem tudja mi a jó neki, hozzászokik a legnagyobb kakihoz is örömmel.

Járja most szeptembertől normál osztályban az elsőt(újra), figyeld meg, helyrejön! Nem járnak oda se tökéletes gyerekek! Nem lesz gondja! Az enyém 30%ot ért el a hallás utáni figyelemnél asszem gmp teszt volt, kitűnően vègzett. A beszéde most sem teljesen tiszta, gyakran elakad, ha izgatott, de rendben.

aug. 28. 08:17
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Persze pontozz le.. volt egy makulátlan kicsit figyelmetlen gyereked(akárkit nem akarnak ám integrálni!), aki szófogadó volt és rendes, majd beraktad viselkedésproblémásokhoz és sérültekhez egy évre, akiket trükközve mentenek ki a tanakos-egymis osztályokból(tudom, mert én is próbáltam az enyémet és sokan voltunk így facecsoportokban, ahonnan jött az ötlet nekem is!), és csodálkozol, hogy alkalmazkodott ahhoz, ami körülveszi. És még rányomnál még egy diagnózist az eredendően integrálható gyerekedre.. kb mint az anya, aki tolószékbe kényszerítette a lányát, és egyik tünetét a másikkal magyarázta, amit ő okozott neki.

Az előttem válaszoló gyereke meg már előtte is nagyon gáz volt és jóval előtte is tipik auti-aspi(kérdezd csak meg), és a tiéd még NEM SERDÜL 7 évesen. Nem kellene autik és komoly viselkedésproblémások közt lennie egész nap egy évig, mikor az két év anyagát veszik egy év alatt a log. osztályban, ami nem felel meg a képességeinek.

aug. 28. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
40%

Kikérem magamnak, egyáltalán nem volt gáz előtte a gyerekem. Mit képzelsz te magadról?!

Igen, vannak problémái, de agresszív sosem volt.

És nem aspi, szóval felesleges itt játszani a megmondóembert, mikor buta vagy, mint a tök.

aug. 28. 10:54
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

A mi középső fiunk beszédfogyatékos (artikuláció zavara, beszédértés és beszédészlelés zavara, +diszgráfia) és ADHD-s. Logi óvodába járt és utána logi osztályba. Nála is 7-8 évesen kezdett romlani az ADHD, az iskolába kerüléssel. A pszichiátere szerint ez nagyon sok ADHD-s kisgyereknél előfordul. Az idegrendszerüknek sok az a rengeteg koncentració, ami a suliban van, ők megpróbálnak megfelelni (ebben a korban ez az elsődleges számukra), de ez túlfeszíti őket. Otthon meg ki kell adnia magából a feszültséget. Nekik még nincsen meg a megfelelő eszközük, hogy ezt levezessék, sokszor ezért lesznek agresszívek. Meg kell tanulniuk, hogyan vezessék le máshogy. Ebben te csak az útkeresésben tudsz neki segíteni és elviselni a tökeletesítés folyamatát, de a taktikát neki kell megtalálni.

A fiunknál a figyelemzavar dominál. Gyakorlatilag bármit és bárhol képes elhagyni, néha, ha kérdezünk tőle valamit, olyan, mintha valami másik világban élne. Nála az autizmust mostanra kizárták (a testvérei autik). Eredetileg a beszédfogyatékosság volt a vezető tünet, de mostanra egyertelmű, hogy az ADHD az. Neki dühkitörései nincsenek, helyette sírva fakad napjában van, hogy 5-6* is. Most 12 éves.

Lehet, hogy másnak kellemetlen tapasztalatai vannak a logi osztállyal, de nekünk bejött. Egy agresszív osztálytársa se volt, cserébe más, normál osztályból verték őket neha az évfolyamtársak...

A pszichológus jó ötlet, de gyors sikert ott se remélj, idő, amíg a bizalom kiépül.

Nálunk mindegyik gyerkőcnél hasznos volt, az 5 pontos skála. Azt hiszem az a pontos címe, hogy a A csodálatos 5 pontos skála. Így is idő volt mindháromnál, amíg megtanultuk használni (nekem is tanulni kellett), de bevált. Mostanra már nincs is rá szükségük.

Kitartást kívánok nektek! Nem lesz egyszerű menet sem neki, sem nektek, de ha nem adjátok fel, akkor pár év és sokkal jobb lesz!

aug. 28. 11:13
 7/9 A kérdező kommentje:
3 és 4 válaszoló neked komoly problémáid vannak, fordulj pszichiáterhez és ne offold szét a kerdesemet. Az iskola ahová jár, csak beszéd kodos gyereket fogad. Nincs autista, magatartászavaros, adhd, nem járhatnak ide, a legtöbb gyerek itt hallás sérült, nem problémás a magatartásuk. Kevés ilyen iskola van, azért nem találkoztál vele. De ha nem tudom mi az a leves, sose láttam, nem kostoltam, akkor nem írok a levesekről. A lányom járhat normál suliba is, de mivel összetett mondatot nem ért meg, jobb ha egy 10 fős lassabban haladó osztályba jár. Így sem egyszerű neki a suli.
aug. 28. 11:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Az adhd szerintem is valószínű, mindig így gondoltam, apja is az. Nem hiperaktív egyikük sem, de a többi tünet megvan. De eddig nem volt agresszív a lányom. Az iskolára én is gondoltam, hogy az okozza, de pont az iskola végén őrült meg teljesen, mintha éppen a suli hiányozna neki. Viszem játszótérre, játszóházba minden nap, de nem elég neki. Egész napnem tudom szórakoztatni, egyke.
aug. 28. 11:35
 9/9 anonim ***** válasza:
44%
2 vagyok, nálunk is az ADHD erősödött most fel. Nekünk a suliban kezdődött, unatkozott (gyengébb osztályba tették, hosszú sztori...). Itthon nem volt vele semmi gond, itthon csak júliusban kezdte. Valószínűleg unatkozik. Szintén egyke. Most iskolát váltottunk, előre rettegek, mi lesz.
aug. 28. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!