Ripedon hatása? Mennyi ideig tart?
Ez egy antipszichotikum, nem a dührohamok kezelésére szolgál, hanem, paranoid gondolatok, skizoaffektív zavar, vagy hallucinációk esetén használatos.
Ha ilyet adott az orvos a gyereknek sima dühkezelési problémák miatt, akkor gyorsan keressetek másik pszichiátert.
Aspergeres fiam kapja 3-szor fél milligramm dózisban. Míg nem szedte, addig napi 3-4 őrjöngős indulatkitörésbe belefutottunk naponta. Jelenleg nagyjából havi hárommal megússzuk, ami klasszisokkal elviselhetőbb, mint a korábbi életünk. Őt is megterhelte...
És riszperidon a hatóanyag magyar neve...
Az én gyerekem is szedte dühroham miatt 4 hónapig, napi 0,25 mgrammot(negyed). Elmúlt utána minden gondunk, neki szerintem szorongástól voltak dührohamai(hülyeségeket gondolt és erre rosszult reagált, amire mások is, így kapott dührohamot).
Nem szabad szedni, csak gondolattisztítónak. Azért ezt adják, mert kevésbé rombol, mint egy nyugtató, de nem fog hatni, ha nem a gondolkodásából eredő konfliktusok okozzák a dühöt, hanem valami más. Nekem teljesen normális lett tőle a gyerekem, csak a szedése alatt lassabb volt a gondolkodása, reakcióideje, többször kellett neki elmondani valamit, mire megértette. Utána ez enyhült, de már nem olyan gyors felfogású, mint előtte.. talán ez okozhatta a szorongást is, sokmindent megjegyzett és a helyzeteket túlgondolta mindig (pl direkt lökte meg valaki, aki véletlen, hisz láttam, mert x idővel ezelőtt mondott valamit/úgy nézett rá, és akkor azt kombinálta, hogy biztos utálja.. fú nagyon kombinált és rosszat feltételezett, és minél több ilyesmi volt, annál többen szemétkedtek, annál többször feltételezett rosszat tanárról is.. öngerjesztő folyamat volt.
Értelmi sérültnek én nem adnám, csak nyugtatót, semmi rossz nincs nagyon ritkán minimális xanxban. Egyébként ez a 2mg embertelenül nagy mennyiség. a 0,25grammnak is látványos hatása volt, kitisztította a gyerek fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!