Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ripedon hatása? Mennyi ideig...

Ripedon hatása? Mennyi ideig tart?

Figyelt kérdés
Napi 2mg mennyi ideig van a szervezetben, mire hát, düh rohamokat elmulasztja és ha igen mennyi időre.

2024. aug. 6. 10:05
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%

Ez egy antipszichotikum, nem a dührohamok kezelésére szolgál, hanem, paranoid gondolatok, skizoaffektív zavar, vagy hallucinációk esetén használatos.

Ha ilyet adott az orvos a gyereknek sima dühkezelési problémák miatt, akkor gyorsan keressetek másik pszichiátert.

2024. aug. 6. 10:11
 2/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ezt írja fel dührohamra
2024. aug. 6. 10:12
 3/20 A kérdező kommentje:
Sőt még van akinek az alvás zavarăra is ezt mondjuk csodálom 😅
2024. aug. 6. 10:13
 4/20 anonim válasza:
100%
#3 Én kamaszfiamnak is antipszichot akart egyszer adni, depresszióra, soha nem vette be szerencsére, de ezt fel kéne jelenteni.
2024. aug. 6. 10:18
 5/20 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam ez protokoll mindenkinek ezt írják dühroham, viselkedés zavarra van olyan szülő aki már 4 évesen ilyennel eteti a gyereket
2024. aug. 6. 10:20
 6/20 anonim ***** válasza:
82%
Tiéd is végig ordít fél éjszakát toporzékolva, veri a fejét a falba, agressziv stb? Igen 3 éves korától kapja hogy ne készüljön ki az egész család!! Nem kéne ítélkezni lehet valaki nálad is rosszabb helyzetbe!!
2024. aug. 6. 11:53
 7/20 anonim ***** válasza:
71%

Aspergeres fiam kapja 3-szor fél milligramm dózisban. Míg nem szedte, addig napi 3-4 őrjöngős indulatkitörésbe belefutottunk naponta. Jelenleg nagyjából havi hárommal megússzuk, ami klasszisokkal elviselhetőbb, mint a korábbi életünk. Őt is megterhelte...

És riszperidon a hatóanyag magyar neve...

2024. aug. 6. 14:04
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt akartam hallani akkor talán jó a gyógyszer meg kell is. Nekem 15 éves a fiam autista értelmi sérült düh rohamos agresszív, csak véleményt kutatok. És szedi nekem is, most lett emelve at esti 1mg rá, reggel délben fél gyógyszer.
2024. aug. 6. 14:08
 9/20 A kérdező kommentje:
6-os szeretném megkerdezni hány éves a gyereked és mennyit kap? Hatása van e?
2024. aug. 6. 14:10
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem is szedte dühroham miatt 4 hónapig, napi 0,25 mgrammot(negyed). Elmúlt utána minden gondunk, neki szerintem szorongástól voltak dührohamai(hülyeségeket gondolt és erre rosszult reagált, amire mások is, így kapott dührohamot).

Nem szabad szedni, csak gondolattisztítónak. Azért ezt adják, mert kevésbé rombol, mint egy nyugtató, de nem fog hatni, ha nem a gondolkodásából eredő konfliktusok okozzák a dühöt, hanem valami más. Nekem teljesen normális lett tőle a gyerekem, csak a szedése alatt lassabb volt a gondolkodása, reakcióideje, többször kellett neki elmondani valamit, mire megértette. Utána ez enyhült, de már nem olyan gyors felfogású, mint előtte.. talán ez okozhatta a szorongást is, sokmindent megjegyzett és a helyzeteket túlgondolta mindig (pl direkt lökte meg valaki, aki véletlen, hisz láttam, mert x idővel ezelőtt mondott valamit/úgy nézett rá, és akkor azt kombinálta, hogy biztos utálja.. fú nagyon kombinált és rosszat feltételezett, és minél több ilyesmi volt, annál többen szemétkedtek, annál többször feltételezett rosszat tanárról is.. öngerjesztő folyamat volt.

Értelmi sérültnek én nem adnám, csak nyugtatót, semmi rossz nincs nagyon ritkán minimális xanxban. Egyébként ez a 2mg embertelenül nagy mennyiség. a 0,25grammnak is látványos hatása volt, kitisztította a gyerek fejét.

2024. aug. 6. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!