Antipszichotikum okozhat függőséget? 17/F
17 éves vagyok. Kb 4 hónapja minden nap 2.5 mg ripedont (antipszichotikum) szedek. 1 mg reggel, 1.5 este. Amióta szedem sokkal jobban alszok. De ha nem veszem be nem tudok elaludni. Szerintetek már függők tőle?
Ha nem veszem be este akkor 4-5 órát forgólódok az àgyban. Illetve néha többet is beveszek 4-5 mg, és akkor rögtön elalszok, néha 10mg ot is beveszek, ilyenkor egy általam csak “risp-hole” néven említett dolog jön létre, ami annyit tesz, hogy fekszek az ágyban és nem gondolok semmire mert ennyire le vagyok szedálva a cucctól. Ha ezt megteszem akkor utána a következő nap hányok, nagyon álmos vagyok, remegek/fázok. Ilyenkor a suliban is halál álmos vagyok, nehezen koncentrálok. Amióta néha abuzálom a gyógyszert azóta néha rámtör a remegés váratlan pillanatokban, hetente minimum kétszer, kb 30 percig folyamatosan remegek. Ez nagyon kellemetlen, főleg ha pl. tömegközlekedésen vagy a suliban történik.
Szerintetek ez függőség, hogy van amikor abuzálom a tabit? Ha igen mit tehetek hogy ne legyen ez? Ha ez számít, akkor a suliban jó jegyeket hozok, de a napom fénypontja amikor be tudok venni akármennyi gyógyszert és “kiütöm” vele magam. Mindig várom az estéket, hogy bevehessek 1.5 mg-ot (ez az adag nem üt ki hanem csak kellemesen tudok aludni, segít az alvásban) Bocsi ha kicsit zavaros lett, remélem érthető a kérdésem.
Eleg meredek, amit csinalsz.
Pszichiaterrel meg tudod beszelni? Illetve neki nem tunik fel, hogy gyorsan fogy a bogyod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!